دکتر « شاداب صالح پور » فوق تخصص غدد و متابوليسم و کارشناس ارشد بهداشت در گفت وگو با ایسنا، در خصوص سن و علائم بلوغ زودرس گفت: بلوغ زودرس در پسران قبل از 9 سالگي و در دختران قبل از 7 سالگي نمايان ميشود که علائم آن در پسران شامل ؛ بزرگ شدن بيش از حد بيضه نسبت به سن آنها، رشد مو در قسمت شرمگاهي، تغيير بو در قسمت لگن و بدن، منزوي شدن کودکان در مدرسه و همچنين رفتارهاي نادرست از سوي کودک ميباشد. همچنين علائم بلوغ زودرس در دختران نيز شامل بزرگ شدن سينه نسبت به سن آنها، رشد موهاي زائد در برخي اندامهاست.
دکتر صالح پور در خصوص علل به وجود آمدن اين اختلال افزود: بلوغ زودرس جنسي ممکن است محيطي و يا حقيقي (غيرمرکز) باشد.
وي در ادامه افزود: تومور تخمدان، مصرف بعضي از داروها و وجود کيست و مشکلات فوق کليوي و يا سرشتي ( بزرگ بودن بيضه پدر در کودکي و يا بزرگ بودن سينه مادر در کودکي ) از دلايل بروز بلوغ زودرس جنسي در کودکان است.
اين فوق تخصص غدد در ادامه افزود: درمان بلوغ زودرس بسته به شدت و نوع بلوغ است که در بعضي از مواقع با تزريق آمپولهاي تجويز شده از سوي پزشک که هر 28 روز يک بار تزريق ميشود و در بعضي از مواقع در صورت نياز جراحي قابل درمان خواهد بود.
وي هشدار داد: بعضي از مواقع به دلايل حجب و حيايي که بين مادر و کودک وجود دارد، اين مشکل تشخيص داده نميشود و در اين صورت ممکن است مشکلات جدي براي کودکان مانند کوتاه شدن قد نسبت به ميانگين قد پدر و مادر، منزوي شدن کودک، مرگ زودرس و معلوليت در دختران بزرگسال، مشکلات زنانه و احتمالا سرطان تخمدان و رحم به وجود آيد.
دکتر صالح پور در پايان تاکيد کرد: اين کودکان بايد هر 6 ماه يک بار براي معالجه نزد پزشک بروند تا در صورت وجود مشکلات ياد شده، درمان لازم از سوي پزشک متخصص براي آنان صورت پذيرد.
نظرات