وزرای عضو كمیسیون امور اجتماعی و دولت الكترونیك، وزارت رفاه و تامین اجتماعی را موظف كردند، در اردیبهشت ماه هر سال خط شدید فقر را تعیین و اعلام نماید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل ازفارس، وزرای عضو كمیسیون امور اجتماعی و دولت الكترونیك بنا به پیشنهاد مشترك وزارت رفاه و تأمین اجتماعی و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور و به استناد ماده (90) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب1383ـ و با رعایت تصویب‌نامه شماره 164082/ت373هـ مورخ 10/10/1386 آیین‌نامه اجرایی ماده یادشده را به شرح زیر تصویب نمودند:

آیین‌نامه اجرایی ماده (90) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

ماده1ـ در این آیین‌نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به كار می‌روند:
الف ـ وزارت : وزارت رفاه و تأمین اجتماعی.
ب ـ وزارت بهداشت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی.
پ ـ معاونت برنامه‌ریزی: معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور.
ت ـ شاخص مشاركت عادلانه مردم: نسبت كل هزینه‌های سلامت صرف شده خانوارهای گروههای مختلف درآمدی به درآمد بالاتر از فقر شدید، شاخص یادشده برای سنجش دستاورد نظامهای سلامت در ایجاد مشاركت عادلانه خانوارها در تأمین مالی هزینه‌های بهداشتی و درمانی به كار می‌رود.
تبصره ـ وزارت موظف است در اردیبهشت هر سال خط فقر شدید را تعیین و اعلام نماید.
ث ـ شاخص سهم مردم از هزینه سلامت: نسبت میزان پرداخت مستقیم خانوارها در امر سـلامت هنـگام دریافـت خـدمات، براساس گزارش درآمـد هزینه خانوار مركز آمار ایران، به كل هزینه‌های بخش سلامت این شاخص برای سنجش میزان مشاركت كلی مردم در تأمین منابع مالی نظام سلامت به نسبت سایر تأمین‌كنندگان منابع به كار می‌رود.
ج ـ شاخص سهم منابع عمومی: هزینه‌های پرداخت شده از منابع عمومی به كل هزینه‌های بخش سلامت شامل كلیه هزینه‌هایی كه برای سلامتی از منابع مختلف تأمین می‌شود به استثنای هزینه‌هایی كه هنگام دریافت خدمات تشخیصی و درمانی بطور مستقیم توسط مردم پرداخت می‌شود.
چ ـ خانوارهای آسیب‌پذیر از هزینه‌های غیرقابل تحمل سلامت: خانوارهایی كه مبلغی بیش از چهل درصد (40%) مازاد درآمد خود ـ نسبت به حد امرار معاش ـ را صرف هزینه‌های سلامت می‌نمایند.
ح ـ میزان خانوارهای آسیب‌پذیر از هزینه‌های غیرقابل تحمل سلامت: تعداد خانوارهای موضوع بند ‌(چ) این ماده نسبت به تعداد كل خانوارهای كشور.
خ ـ ظرفیت پرداخت خانوار: براساس فرمول « هزینه كل سالانه منهای خط فقر شدید» محاسبه می‌شود.
د ـ خط فقر شدید: بر مبنای آیین‌نامه چتر ایمنی رفاه اجتماعی، موضوع تصویب‌نامه شماره 20867/ت32343هـ مورخ 8/4/1384 محاسبه خواهدبود.
ماده2ـ به منظور امكان نظارت و ارزشیابی شاخصهای موضوع این آیین‌نامه و پیش‌بینی اعتبارات لازم، مركز آمار ایران مكلف است با همكاری وزارت و وزارت بهداشت هر ساله قبل از تدوین لایحه بودجه، شاخصهای مذكور را به تفكیك ملی و استانی، طی یك گزارش تحلیلی به معاونت برنامه‌ریزی اعلام نماید.
تبصره1ـ مركز آمار ایران با همكاری وزارت و وزارت بهداشت مكلف است هزینه‌های سلامت را در چارچوب تعاریف و استانداردهای بین‌المللی حسابهای ملی سلامت متناسب با مفاد این آیین‌نامه هر سال قبل از تنظیم لایحه بودجه سالانه برآورد و به تفكیك ملی و استانی اعلام نماید.
تبصره2ـ مركز آمار ایران موظف است نسبت به لحاظ نمودن اطلاعات لازم برای محاسبه شاخصهای یادشده براساس نیاز و با همكاری وزارت بهداشت و وزارت در پرسشنامه خانوار در سطوح ملی و استانی اقدام نماید.
ماده3ـ فرانشیز خدمات تشخیصی و درمانی موضوع ماده (10) قانون بیمه همگانی خدمات درمانی ـ مصوب1373ـ هر ساله همزمان و متناسب با تعیین حق بیمه و تعرفه‌های سال بعد براساس هزینه خدمات پس از تأیید شورای عالی بیمه خدمات درمانی كشور به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.
ماده4ـ وزارت بهداشت مكلف است با همكاری وزارت و مشاوره با انجمنها، گروههای تخصصی و سازمان نظام پزشكی دستورالعملهای اقدامات تشخیصی و درمانی را با اولویت خدمات پر هزینه و شایع (هر سال حداقل 20 مورد) تدوین و برای تصویب شورای عالی یادشده ارایه نماید. مبنای بازپرداخت هزینه‌های درمانی توسط سازمانهای بیمه‌گر، رعایت دستورالعملهای مصوب شورای عالی یادشده خواهدبود.
ماده5 ـ به منظور پرداخت سهم خدمات درمانی خانوارهای آسیب‌پذیر از هزینه‌های غیرقابل تحمل سلامت، معاونت برنامه‌ریزی با همكاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و وزارت رفاه و تأمین اجتماعی اعتبار لازم را در لایحه بودجه سنواتی به هیئت وزیران پیشنهاد نماید.
ماده6 ـ كلیه بیمارستانها و مراكز تشخیصی و درمانی وابسته به دانشگاههای علوم پزشكی و مراكز خدمات بهداشتی و درمانی سازمان تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح و سایر مراكز وابسته به دستگاههایی كه به نحوی از بودجه عمومی دولت استفاده می‌كنند، همچنین مراكز درمانی و تشخیصی طرف قرارداد با بیمه‌ها، مكلفند دارو و لوازم مصرفی و تجهیزات لازم برای درمان بیماران بستری در بیمارستان را فراهم كنند و اقلام مصرفی این موارد را در صورتحساب سازمانهای بیمه‌گر لحاظ و صرفاً فرانشیز بستری را از بیمه‌شده اخذ نمایند.
این تصویب‌نامه در تاریخ 5/1/1387 به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha