سلامت نیوز : تصورش در خیال هم قابل پذیرش نیست چه رسد در واقعیت، وجود 70 میلیون موش در تهران! آنهم با وجود اقدامات علمی و گسترده‌ای كه طی سال‌های اخیر در پایتخت برای كنترل جمعیت موش‌ها صورت گرفته است. اگرچه با قدم زدنی در معابر شهر، در هر چند صد متر ناگهان عبور موشی را شاهد باشیم اما هر قدر هم این چند صد متر‌ها تكرار شود، باز هم شمار جمعیت موش‌های شهر را 70 میلیون یعنی تقریبا 10 برابر جمعیت ساكن تهران نمی‌كند. گذشته از این نگاهی به مطالعه‌ای علمی كه همین چند ماه قبل برای تخمین رشد موش‌ها در تهران صورت گرفت نیز گویای این نكته است كه تهران 70 میلیون موش ندارد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه تهران امروز ؛ چنانچه در مطالعه‌ای تحقیقی و برای 5 روز متوالی در شهریورماه امسال، تعدادی موش در منطقه‌ای آلوده و مستعد برای تولید مثل موش‌ها یعنی مركز دفع زباله رها شدند و در زمینی به وسعت 1.55 هكتار، با 50 عدد تله كشنده و استفاده از كره بادام زمینی و تن ماهی، 125 عدد موش اضافه شد. این یعنی اینكه با احتساب وسعت 74 هزار هكتاری شهر تهران كه 40 درصد آن فضاهای عمومی و سبز است، در بدبینانه‌ترین حالت كه همه محیط شهر آلوده باشد، حداكر 3.5 میلیون موش در شهر وجود خواهد داشت و با در نظر گرفتن فضای واقعی شهر، جمعیت موش‌های تهران از دو میلیون تجاوز نمی‌كند. حال عنوان وجود 70 میلیون موش در تهران بیش از آنكه به واقع نزدیك باشد، اغراقی بیش نیست و در این میان می‌توان به تهدیداتی كه فراهم بودن محیط مستعد رشد موش‌ها در شهر به وجود می‌آورد، اشاره كرد.

آنجا كه با همه تلاش‌های مدیریت شهری و اقدامات علمی و عملی در مبارزه باموش‌ها، تنها به دلیل رعایت نشدن بهداشت ونظافت عمومی شهر از سوی گروهی اَز شهروندان، موش‌ها مجالی برای رشد می‌یابند. قطعا آنجا كه شماری از شهروندان تهرانی، زباله‌های خود را در جوی‌ها و انهار رها می‌كنند، محیطی مستعد برای رشد موش‌ها و تشدید آلودگی مصاعد از آنها فراهم می‌شود. موش‌ها موجوداتی موذی هستند كه برای رشد و تكثیر، به سه عامل هوا، آب و خوراك نیاز دارند و رها شدن زباله‌ها در شهر یا بیرون گذاردن غیر اصولی و در غیر از زمان مقرر، می‌تواند محیطی امن برای رشد این جانوران فراهم كند.

از دیگر سو، بیماری‌های پنهان در موش‌ها و آلودگی‌هایی كه آنها با حركت در شهر حمل می‌كند، بهداشت و سلامت جامعه را به مخاطره انداخته و خود، ناقل بیماری به انسان می‌شود. در چنین شرایطی، اگرچه با هیچ منطق و برهانی، جمعیت آنها به 70 میلیون نخواهد رسید، اما وجود عزم همگانی در شهروندان برای رعایت بهداشت عمومی شهر و نكاتی كه كارشناسان از آن به عنوان عاملی برای محدود شدن زندگی موش‌ها یاد می‌كنند، در كنار مبارزات فیزیكی و شیمیایی مدیریت شهری با موش‌ها، می‌تواند نوید كم‌شدن جمعیت موش‌ها در شهر را دهد و در این صورت رشد موش‌ها را شاهد خواهیم بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha