تحقيقات نشان داده است كه در مناطقي كه تعداد مراكز عرضه غذاهاي آماده كمتر است ، بيماريهاي قلبي و عروقي كاهش مييابد و بر عكس در مناطقي كه مردم به مصرف اين نوع غذاها عادت دارند، شيوع عادتهاي غذايي نادرست مانند پرخوري ، كم تحركي و سريع غذا خوردن نيز شايع تر است .
علاوه بر اين مطالعات متخصصان و كارشناسان مواد غذايي در مورد اثر مصرف مداوم برخي نوشيدنيهاي مضر و مقايسه ميان افراد مصرفكننده اين نوشيدني ها با افرادي كه از مواد غذايي سالم استفاده ميكنند ،نشان ميدهد كه كاهش طول عمر و ابتلا به انواع بيماريهاي غيرواگير در ميان گروه اول بيشتر است چنانچه نتايج يك مطالعه موردي نشان داد كه گروهي از كارگران كارخانه نوشابهسازي بيش از كارگران كارخانه لبنيات در معرض ابتلا به بيماريهاي غيرواگيردار به ويژه در زمينه قلبي و عروقي هستند .
سرطان ها،چاقي ،بيماريهاي قلبي و عروقي ،پوكي استخوان و برخي از بيماري هاي دستگاه گوارش از جمله بيماريهاي شايع مرتبط با تغذيه نامناسب هستند و مصرف زياد غذاهاي آماده و نوشابههاي گازدار در ايجاد اين بيماري ها نقش دارند.
دكترپريسا ترابي رييس اداره بهبود تغذيه جامعه معاونت سلامت وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشكي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا تاكيد كرد كه ،مصرف بيرويه غذاهاي آماده عامل مهمي در افزايش بيماريهاي قلبي وعروقي در جهان است چنانچه در حدود يك سوم از علل مرگ و مير در جهان ناشي از بيماريهاي قلبي و عروقي است .
وي گفت :مواد غذايي آماده به علت دارا بودن اسيد چرب اشباع و نمك بالا سبب ابتلا فرد به فشار خون بالا و بيماريهاي قلبي ميشوند.
ترابي ياداور شد : :كاهش مصرف غذاهاي سرخ كرده ،استفاده از روغنهاي مخصوص سرخ كردني به جاي ساير انواع روغنها در تهيه همبرگرها ،سوسيس و همچنين كاهش مصرف غذاها و خوراكيهاي آماده ميتواند در كاهش ابتلا به فشار خون بالا موثرباشد.
***سرطانهاي معده و روده رو به افزايش است
رييس اداره بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت هشدار داد كه سرطانهاي معده و روده در سالهاي اخير عمدتا به علت استفاده بيرويه از غذاهاي آماده و كنسرو شده به ويژه مواد غذايي كه به روش غيراستاندارد تهيه مي شود در دنيا به شدت افزايش يافته است .
ترابي افزود:علت اين امر دارا بودن تركيبات نمك و مواد نگه دارنده در اين نوع غذاها است كه ميتواند اثر مصرف مقادير مناسب از انواع ميوه ها و سبزيها را خنثي كند.
وي اظهار داشت : مواد غذايي دودي شده و غذاهاي كپك زده مانند نان كپك زده خصوصا نانهاي بسته بندي شده به شكل غير استاندارد و يا تاريخ گذشته نيز سبب ابتلا فرد به سرطانهاي دستگاه گوارش ميشود.
رييس اداره بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت افزود : مصرف مكرر نوشابه هاي گازدار به همراه غذا در منزل و يا به همراه ساندويچها و پيتزا بايد تا حد امكان از برنامه غذايي حذف و يا به حداقل مقدار برسد.
ترابي توصيه كرد خانوادهها نسبت به جايگزين كردن اين نوشابهها با دوغ هاي بدون گاز كم نمك ، آب و آب ميوههاي طبيعي مانند آب سيب و پرنقال طبيعي و حتي آب سبزيها كه در منزل قابل تهيه است ماننداب هويج و آب گوجه فرنگي اقدام كنند.