یکشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۰
کد خبر: 10221

بوی بد دهان، از آن مشكلاتی است كه گاه ممكن است علت خطرناكی نداشته باشد، اما می‌تواند آنچنان باعث آزار انسان بشود كه روابط اجتماعی او را مختل كند و حتی باعث گوشه‌نشینی و انزوای او شود.

اما خبر تازه اینكه تازه‌ترین مطالعات نشان داده است كه می‌توان این مشكل را با راه‌حل‌ ساده‌ای از بین برد.

به گزارش رویترز، مطالعه‌ای كه یك دانشجوی دندانپزشكی دانشگاه ایالتی نیویورك آن را انجام داده نشان می‌دهد كه با روزی 2 بار مسواك با استفاده از خمیردندان‌های آنتی‌باكتریال، همچنین تمیز كردن سطح زبان، می‌توان تا حد زیادی این حالت ناخوشایند را از بین برد. البته بوی بدن دهان،  علل گوناگونی دارد كه برخی از آنها قابل رفع هستند؛ مانند پوسیدگی دندان‌ها،  ترشح پشت حلق به‌دلیل عفونت سینوس‌ها و یا عفونت در سایر اجزای دهان.

اما گاهی اوقات هیچ دلیلی برای این بوی ناراحت‌كننده وجود ندارد و مسواك زدن و استفاده از خوشبوكننده‌های دهانی هم تنها راه چاره موقت این مشكل هستند.

یكی از علل شناخته‌شده بوی بد دهان، تجمع برخی انواع باكتری‌هاست كه حتی بدون ایجاد عفونت، با تولید تركیبات گوگرددار، می‌توانند بویی شبیه به تعفن را در دهان ایجاد كنند. این بو، با مسواك، خمیردندان یا دهان‌شویه‌های معمول از بین نمی‌رود. اما این مطالعه،  تأثیر نوعی خمیردندان خاص را‌  روی میزان تجمع این باكتری‌ها،  بررسی كرده است.

این خمیردندان، حاوی تركیبی آنتی‌باكتریال، موسوم به تریكلوسان است و ارزیابی‌ها حاكی از آن است كه می‌تواند با باكتری‌های بویناك دهان نیز مبارزه كند. تمیز كردن سطح زبان نیز،  از جمله اجزای این روش پیشنهادی بوده است.
این محققان،  میزان 20 گونه باكتری مختلف مؤثر در تولید این گونه مواد بدبو، در هوای بازدم افرادی را كه از بوی بد دهان‌شان شكایت داشتند،  2 بار اندازه‌گیری كردند؛ یك بار قبل و بار دوم بعد از یك دوره 24 روزه استفاده از این روش. نتایج نشان داد میزان باكتری‌ها،  تا یك‌چهارم كاهش پیدا كرده و خود افراد هم احساس می‌كردند بوی دهان‌شان به طرز محسوسی كم یا رفع شده است.

تریكلوسان،  ماده‌ای است با خواص ضدباكتری كه البته در همه خمیردندان‌ها وجود ندارد. این ماده در تركیبات برخی شوینده‌ها،  صابون‌ها،  خوشبوكننده‌ها و همچنین داروهای ضدآكنه به كار می‌رود. در این مطالعه،  از مارك خاصی از خمیردندان استفاده شده كه البته شركت تولیدكننده آن،  حامی مالی طرح تحقیقاتی بوده است. اما نتایج مطالعه،  در نشست سالانه انجمن تحقیقات دندانپزشكی،  كه روز جمعه در دالاس برگزار شد،  در جمع صاحب‌نظران این رشته تخصصی ارائه شد.تخمین زده می‌شود كه حدود 25 درصد از تمام بزرگسالان از بوی بد دهان‌شان رنج می‌برند.

این میزان،  در افراد سالمند، بسیار بیشتر است و برخی آمارها حاكی از آن است كه حدود 50 درصد از تمام سالمندان،  دهان بدبویی دارند كه احتمالا به‌دلیل سیستم ضعیف‌تر ایمنی آنهاست كه به انواع باكتری‌ها،  اجازه و فرصت رشد بیشتر و تجمع در فضای دهانی را می‌دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha