سلامت نیوز : پایتخت
با جمعیتی بیش از 12 میلیون نفر، پرجمعیتترین استان کشور است و در این
میان به نظر میرسد این شهر فقط در جمعیت انسانها جزو «ترین»ها نباشد
بلکه، جمعیت موشهای ساکن در آن از انسانها هم بیشتر است بهگونهای که به
ازای هر شهروند تهرانی پنج موش درحال جولان هستند. بر اساس مطالعات شورای
شهر تهران در سالهای گذشته، از وجود 20 میلیون موش درتهران سخن گفته میشد
ولی اینک در کنفرانس ملی «مدیریت بحران، اچ.اس.ِای»، از وجود 60 میلیون
موش در این شهر خبر داده شده است که اگر این تعداد را در جمعیت تهران تقسیم
کنیم، سرانه هر شهروند از موش هم جزو «بالاترین»ها در کشور خواهد بود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان ؛ این درحالی است که در کنار موشها، گربههای بسیاری هم وجود دارد هرچند که هیچ دستگاه و ارگانی تاکنون تعداد گربهها را شمارش نکرده است ولی بهراحتی میتوان در هر خانهای در این شهر را پاتوق یک گربه دانست. بهویژه گربههایی که دیگر علاقهای به خوردن و گرفتن موشهای هم قد و قواره خویش از خود نشان نمیدهند و بیشتر در میان زبالهها دنبال غذایی امنتر برای خود هستند. دشمن موشها امروز اما بهجای خوردن آنها و دنبال کردنشان از یکسو به سوی دیگر، در مقابل خانهها، رستورانها و هر مرکزی که بوی غذایی از آن به پاست ایستاده و بیآنکه از کسی بترسند منتظر آن هستند که صاحبان و رهگذران بیدردسر تکه غذایی به آنان بدهند و گاه همین رهگذران با این گربهها که میدانند چگونه دل به دست آورند بازی هم میکنند ولی، بیمیلی گربهها به خوردن موشها و تغییر ذائقه در آنان سبب شده است، آنها در اماکن مختلف و در میان زبالهها بدون کمترین مزاحمتی جولان دهند و هر روز بیش از دیروز بر جمعیت خود بیفزایند.
کشتن هر موش 120 هزار تومان هزینه دارد
از قدیم اما موضوع موشها و کنترل تعداد آنها از جمله خواستهای شهروندان پایتخت بوده است؛ خواستی که به گفته رئیس کمیسیون اجتماعی شورای شهر تهران اجرا میشود و ماهانه چهار هزار موش در قالب این طرح از بین میروند ولی شهرداری میگوید برای از میان بردن هرموش در پایتخت 120 هزار تومان هزینه میکند. رحمتا... حافظی گفته است که در برنامهای مقرر شده است برای کاهش هزینههای ناشی از معدومسازی این تعداد موش و نیز دیگر حیوانات، اقداماتی در دستور کار قرار بگیرد تا هزینههای کمتری بر دوش شهروندان در اینباره تحمیل شود.
هزینههای مقابله با موش در شهرداری قابل قبول نیست
اما یک عضوشورای شهر تهران هزینههای مورد ادعای شهرداری برای معدومسازی هر موش را قابل قبول نمیداند و به آرمان میگوید: با توجه به هزینههایی که شهرداری برای از بین بردن هر موش به شورا اعلام کرده است، شاهد جولان دادن این حیوانات موذی در شهر هستیم که اگر چنین هزینه ای صورت میگیرد، اینک نباید شاهد حتی یک موش در شهر باشیم. محمدمهدی تندگویان، عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر گفت: آمارهای ارائهشده ازجمعیت موشها بالاست وازسوی شهرداری برنامههایی برای مقابله با این حیوانات در دستور کار قرار گرفته است که منتظر آن هستیم تا با بررسی کارشناسی در کمیسیون تخصصی محیط زیست شورا، این برنامهها برای تصویب نهایی به صحن رسمی ارائه شود.
تعیینتکلیف مبارزه با موشها در 10 روز آینده
رئیس کمیسیون محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران نیز در این باره معتقد است: در فرآیند مبارزه با موشها، رعایت نظافت و بهداشت عمومی و توجه شهرداری و مردم به این موضوع یکی از پیش نیازهای اساسی در کاهش زاد و ولد موشها در پایتخت است. محمد حقانی با اشاره به اینکه ارقام متعدد و متفاوتی درباره جمعیت موشهای پایتخت ارائه میشود اظهار کرد: درصورتی که شرایط زیستی مناسبی برای زندگی این حیوان موذی فراهم شود، قدرت بالای زاد و ولد موشها میتواند شهر را مملو از آنها کند که در این راستا، به نظر میرسد شهرداری کم کاریهایی در مبارزه با این حیوانات موذی داشته است که این مطلب را به شهردار نیز منعکس کردهایم. او از تدوین برنامه و ارائه راهکارهایی از سوی شهرداری برای مقابله با موشها خبر داد و با اشاره به اینکه در 10 روزآینده جمعبندی نهایی در این زمینه به شورا ارائه خواهد شد اظهار کرد: اعتقاد داریم نمیتوان وجود موش را در شهر بهصورت کامل مهار کرد ولی میتوان با استفاده از روشهای مختلف نسبت به کنترل جمعیت آن اقدام کرد که دراین خصوص و در سالهای قبل با همکاری موسسه انیستیتوپاستور ایران و تلهگذاریهای صورتگرفته تاحدودی در این راستا موفق بودیم. حقانی با تاکید بر اینکه باید در مبارزه با موشهاقانون تنازع بقا نیز مورد توجه قرار گیرد، به موضوع گربهها نیز اشاره کرد و به آرمان گفت: باید در این خصوص نیز برنامهریزیهای جدی صورت گیرد تا بتوانیم بر این اساس، نسبت به کنترل جمعیت موشها اقدام کنیم.
نظرات