یکشنبه ۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۵
کد خبر: 102476

مشاور ارشد سازمان ملل و بانک جهانی اعلام کرد: پیش بینی زلزله تهران از روی داده‌های تاریخی است و شدت و عمق آن مشخص نیست و بستگی به اینکه کدام گسل فعال می‌شود اما زلزله تهران قطعا رخ خواهد داد. با آموزش ایمن سازی و هماهنگی بین دستگاه‌ها می‌توان خسارت آنرا کاهش داد.

زلزله تهران قطعی است
سلامت نیوز : مشاور ارشد سازمان ملل و بانک جهانی اعلام کرد: پیش بینی زلزله تهران از روی داده‌های تاریخی است و شدت و عمق آن مشخص نیست و بستگی به اینکه کدام گسل فعال می‌شود اما زلزله تهران قطعا رخ خواهد داد. با آموزش ایمن سازی و هماهنگی بین دستگاه‌ها می‌توان خسارت آنرا کاهش داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا ؛ دیروز شنبه ۳۰ آذرماه، در نشست خبری کنفرانس ملی مدیریت بحران و hse، عباس جزائری رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی در مورد بلایای طبیعیی که کشور ما را تهدید می‌کند گفت: ما در کشور هر ۳ تا ۵سال شاهد یک زلزله بزرگ هستیم و حتی درگاهی موارد دیده شده است که این دوره زمانی به کمتر از این بازه نیز رسیده است.

وی افزود: علاوه بر زلزله مشکل خشکسالی نیز گریبانگیر کشور ما است و ما در هر دو سال یک سال خشکسالی داشته‌ایم و همانطوری که می‌دانید سیل و خشکسالی دو روی یک سکه هستند، خشکسالی با از بین بردن پوشش گیاهی سبب بروز سیل و همینطور سبب آتش سوزی نیز می‌شود.

رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی گفت بعد از وقوع زلزله گیلان در سال ۶۹ با مطالعه ۱۸ کشور مانند ژاپن، ترکیه، و... آیین نامه‌هایی نوشته شد که منجر به تأسیس ستاد حوادث و سوانح غیرمترقبه کشور با عضویت ۱۲ وزیر و ۴ نهاد کشور در برنامه سوم توسعه شد.

پرویز پیران، مشاور ارشد سازمان ملل متحد و بانک جهانی، که دبیر علمی این کنفرانس نیز است در ادامه گفت: من در زمان رخ دادن زلزله آذربایجان سوالی را با این عنوان مطرح کردکه «آیا ما دچار بی‌سوادی هماگنی و بیهوشی اجتماعی هستیم؟»

وی ادامه داد: در تمامی زلزله‌های بزرگی که در کشور خ داده است الگویی تکرار شده که مردم برای کمک به خیابان‌ها و راه‌ها می‌ریزند و راه را مسدود می‌کنند و سبب متضرر شدن مجروحین و آسیب دیدگان می‌شوند. باید برای آموزش و اطلاع رسانی مردم به صورت نهادی برنامه ریزی کرد.

پیران افزود: باید آموزش‌هایی را برای مشارکت هدفمند مردم در بحران‌های طبیعی پایه ریزی کنیم تا هر کس نقش خود را در این زمینه انجام دهد.

عضو هیأت علمی دانشگاه توسعه سوئد در جمع خبرنگاران افزود: ما در تهران گسل دماوند تا هشتگرد را داریم که اگر فعال شود،۷۵۰ هزار نفر درجا می‌میرند و گسل شهرری هم اگر فعال شود ۸۳۰ هزار نفر کشته به جای خواهد گذاشت با همهٔ این تحقیقاتی که شده است شاهد هستیم که بزرگ‌ترین بارگذاری اسکان تهران در این چند سال اخیر روی گسل شمال تهران بوده است. درحالی که این منطقه باید از خانه‌ها مسکونی پاک شود اما فساد اداری از این کار جلوگیری می‌کند.

وی افزود: همینطور خیابان فرشته ٰبهشتی ٰکریمخان و... رو گسل قرار دارند. با وقوع زلزله ۶۵ درصد از خانه‌های نوساز و ۸۰ درصد از بیمارستان‌ها فرو خواهند ریخت و موش‌ها و سوسک‌های شهر تهران که شاید تا الان به حدود ۶۰ میلیون رسیده باشند به سطح شهر خواهند آمد.

وی افزود: پیش بینی زلزله تهران از روی داده‌های تاریخی است و شدت و عمق آن مشخص نیست و بستگی به اینکه کدام گسل فعال می‌شود اما زلزله تهران قطعا رخ خواهد داد.

این عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: آموزش صحیح و ایمن‌سازی خانه‌ها و هماهنگی ادارات در این زمینه می‌تواند از بروز برخی فجایع در زلزله تهران جلوگیری کند. اگر در هر خانه به میزان ۸ تا ۱۰ درصد از هزینه‌های کل خانه برای ایمن سازی آن صرف شود حداقل افراد در خانه‌شان نمی‌میرند.

این استاد بازنشسته دانشگاه علامه در پایان در مورد میزان امن بودن مسکن مهر در برابر بلایای طبیعی افزود: مسکن مهر مکانیابی درستی نشده است، برای مثال در قبچاق ۲۰ هزار واحد بدون توجه به بافت منطقه ساخته شده است در امانیه نیز روی تپه‌های زباله ساختمانهای ۶، ۷ طبقه‌ای ساخته‌اند.

وی ادامه داد: وزارت مسکن نیز از این طرح به عنوان یکی از غیرفنی‌ترین طرح‌ها نام برده است. این خانه‌ها برای کارگران ساخته شده اما باتهران که محل کار افراد است ۵۰ کیلومتر فاصله دارد وسبب بروز مشکلات زیادی می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha