سلامت نیوز : کسری ۸هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت و بیمارستان ها در لایحه بودجه ۹۳ دیده نشده است. این انتقادی است که رئیس کمیسیون بهداشت مجلس نسبت به لایحه بودجه ۹۳ داشت و گفت: قرار بود بخش بهداشت و سلامت جزو ۴ اولویت دولت در بحث بودجه باشد که این طور نشد و حتی در ۸ اولویت اول دولت نیز قرار نگرفته است.دکتر شهریاری با بیان این مطلب به خراسان گفت: بودجه وزارت بهداشت در لایحه بودجه سال ۹۳ نسبت به سال گذشته ۱۴ تا ۱۵ درصد افزایش یافته است اما با توجه به کسری اعتبار ۸هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت و بیمارستان ها، مشکلات بهداشت و درمان در سال ۹۳ به قوت خود باقی می ماند و در لایحه بودجه کسری اعتبارات دیده نشده است.

وی افزود: به این ترتیب ورشکستگی بیمارستان های دولتی و افت کیفیت خدمات آن ها در سال ۹۳ نیز ادامه خواهد داشت و سهم مردم از هزینه های درمان همچنان ۶۵ تا ۷۰ درصد خواهد بود مگر این که از محلی هزینه ها جبران شود.رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به این که وضعیت بیمارستان های دولتی در حال حاضر مناسب نیست گفت: تجهیزات بیشتر بیمارستان های دولتی فرسوده و از رده خارج است اما اعتبار نوسازی آنها اندک است. بودجه های عمرانی وزارت بهداشت به شدت کاهش یافته است و در سال آینده اگر چنین بودجه ای به تصویب برسد از دیگر اعتبارات نظیر اعتبار خرید تجهیزات و ... صرف حقوق و دستمزد نیروها می شود و باز در پایان سال آینده با کسری اعتبار روبه رو خواهیم بود.

وی همچنین گفت: قرار بود براساس قانون، حقوق تمامی نیروهای قراردادی و پیمانی از سوی وزارت اقتصاد و دارایی پرداخت شود اما به دلیل در نظر گرفتن اعتبار در سال آینده نیز وزارت بهداشت ناچار به پرداخت حقوق و دستمزد این نیروهاست که این مسئله بر حجم کسری اعتبارات می افزاید. دکتر شهریاری در پاسخ به این که قرار بود امسال بهداشت و سلامت جزو اولویت های دولت در اختصاص اعتبارات باشد آیا این اتفاق نیفتاده است، افزود: آنچه می توان گفت این است که به معنای واقعی بهداشت و درمان در ۸ اولویت دولت در بحث بودجه نبوده است در حالی که قرار بود این بخش جزو ۴ اولویت اول دولت در بحث اختصاص منابع و سیاست گذاری ها باشد و این مسئله بر سلامت و درمان مردم به شدت تاثیرگذار خواهد بود.وی افزود: در صورتی که لایحه بودجه ۹۳ به همین صورت به تصویب برسد سال ۹۳، سال خوبی برای بهداشت و درمان نخواهد بود و پرداختی مردم در بحث درمان افزایش می یابد و بیمارستان های دولتی با مشکلات زیادی مواجه می شوند و در مرز ورشکستگی قرار می گیرند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha