سلامت نیوز : یک متخصص تغذیه با بیان اینکه مادران باردار بهتر است در نیمه دوم بارداری قند خون خود را با تغذیه مناسب کنترل کنند، گفت: در صورت عدم کنترل قند خون و بروز دیابت بارداری احتمال سقط جنین وجود دارد.

فرح روشن پور در گفت و گو با (ایسنا) ، افزایش قند خون مادر باردار را به مقدار بیشتر از 126 میلی گرم در یک دسی لیتر را دیابت بارداری عنوان کرد.

به گفته روشن پور این دو نوع دیابت در نیمه اول بارداری به دلیل اینکه قند بدن مادر وارد بدن جنین شده و در بدن جنین به اندازه کافی انسولین وجود دارد، خود را نشان نمی دهد و موجب می شود دیابت بارداری در مادر تشخیص داده نشود.

وی تصریح کرد: زمان بروز این نوع دیابت در دوران بارداری در نیمه دوم و از ماه پنجم به بعد است.

روشن پور خاطرنشان کرد: در نیمه دوم بارداری در بدن جنین هورمونی ترشح می شود که خاصیت ضد انسولینی داشته و انسولین بدن مادر را مهار می‌کند و موجب می‌شود که قند خون وارد سلول نشده و در خون بماند که همین امر زمینه بروز دیابت بارداری را فراهم می کند.

این متخصص تغذیه میزان شیوع دیابت بارداری در زنان باردار را بین هفت تا 14 درصد عنوان کرد و یادآور شد: دیابت بارداری دیابت نوع سه محسوب شده و جدای از دیابت‌های نوع یک و دو است.

روشن پور مسمومیت‌های حاملگی، فشار خون و قند خون بالا و سقط جنین را از جمله علائم و عوارض این نوع دیابت عنوان کرد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در این نوع مادران به طور معمول نوزادان درشت اندام با وزن چهار کیلوگرم و نیز نوزدان با مشکل تنفسی به دنیا می آیند.

این متخصص تغذیه یادآور شد: همچنین در نوزادان این مادران به دلیل اینکه بچه در شکم مادر قندخون بالای مادر را دریافت کرده و بعد از تولد این قند خون یکباره پایین می آید و همچنین این کاهش قند با کاهش کلسیم نیز همراه است، موجب می شود تا بیلی روبین خون نوزاد بالا رفته که این امر برای یک بچه بسیار خطرناک است.

روشن پور با اشاره به چند مرحله‌ای بودن درمان دیابت بارداری، اولین و موثرترین مرحله را اصلاح تغذیه مادران باردار عنوان کرد و اظهار داشت: چنانچه این مورد توسط مادران رعایت نشود مجبور به استفاده از دارو و در نهایت مجبور به استفاده از تزریق انسولین هستیم.

به گفته روشن پور پرخوری مادران باردار و دریافت انرژی و کالری زیاد در دوران بارداری به شدت دیابت نوع سه دامن می زند.

این متخصص تغذیه تصریح کرد: به همین منظور انرژی رژیم غذایی این مادران باید به پنج قسمت تقسیم شود که دو قسمت آن را کربوهیدارتهای مرکب مانند نان و برنج که قند خون را سریع بالا نمی برند، تشکیل می دهد.

وی افزود: دو قسمت دیگر نیز به چربی اختصاص می یابد که در افرادی که مبتلا به بیماریهای قلبی هستند این چربی ها حتما باید از نوع مایع و مفید آن باشد.

روشن پور تصریح کرد: این مادران می توانند یا از روغن مایع استفاده کرده و یا به جای آن مغز دانه‌های روغنی را بصورت یک تا دو بار در هفته مصرف نمایند.

این متخصص تغذیه ادامه داد: یک پنجم باقیمانده نیز باید به پروتئین ها اختصاص داده شود.

وی تصریح کرد: میزان غذای تعیین شده در یک روز باید در چهار تا شش وعده صرف شود و بهتر است یک وعده آخر شب شامل یک لیوان شیر باشد که قند خون آنها در طول شب به یکباره پایین نیاید.

این متخصص تغذیه انجام فعالیت های فیزیکی ساده مانند پیاده روی بعد از صرف غذا را در کنار رعایت رژیم غذایی در کنترل این نوع دیابت بسیار تاثیرگذار دانست.

وی در پایان توصیه کرد: مادران باردار بهتر است از استرس دوری کنند، زیرا استرس نیز در ایجاد قند خون موثر است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha