آمادگی کمیسیون تلفیق برای افزایش بودجه سلامت/ انتقاد از عملکرد بیمه ها

سلامت نیوز : نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: وزیر بهداشت اطلاعات خوبی از وضعیت فعلی نظام سلامت به مجلس داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر ؛ احمد توکلی ضمن تایید مشکلات و چالشهای حوزه سلامت به خصوص بالا بودن سهم مردم از هزینه های سلامت گفت: مهمترین راهکار برون رفت از این مشکل اجرایی نمودن ماده 38 قانون برنامه پنجم توسعه است.

وی با اشاره به قانون برنامه پنجم توسعه، ساماندهی و تغییر منابع را مورد تاکید قرار داد و گفت: در این قانون توسعه کمی و کیفی بیمه های سلامت، دستیابی به پوشش فراگیر و عادلانه خدمات سلامت و کاهش سهم مردم از هزینه های سلامت به 30 درصد، از طرق مختلف از جمله اصلاح ساختار صندوقهای بیمه، مدیریت منابع، متناسب نمودن تعرفه ها مورد تأکید قرار گرفته است که باید اجرایی شود.

توکلی گفت: باید بودجه دولت وقف بیمه شود و نظارت کننده و سیاستگزار اصلی وزارت بهداشت باشد.

همچنین دکتر عبدالرحمان رستمیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز از اعلام آمادگی اعضای کمیسیون تلفیق برای افزایش بودجه بهداشت و درمان پس از سخنرانی امروز وزیر بهداشت در صحن مجلس خبر داد و گفت: پس از سخنرانی وزیر بهداشت در صحن علنی مجلس در خصوص چالشهای نظام سلامت ناشی از کمبود اعتبارات این حوزه، نظر چند نفر از اعضای کمیسیون تلفیق مجلس را جویا شدم که همه آنان با تأکید بر اهمیت و جایگاه سلامت در خصوص اقدام برای افزایش اعتبارات این حوزه در بودجه سال 93 اعلام آمادگی کردند.

وی افزود: فصل بررسی و تصویب بودجه سالیانه در مجلس است و امیدواریم این کمیسیون و سایر نمایندگان که امروز سخنان دکتر هاشمی را شنیدند برای افزایش اعتبارات حوزه سلامت در بودجه سال آینده کمک کنند.

رستمیان در خصوص متن اظهارات وزیر بهداشت گفت: دکتر هاشمی در این جلسه به خوبی چالشهای نظام سلامت در بخشهای مختلف از جمله کمبود اعتبارات بخش بهداشت، روند افزایشی هزینه ها از جیب مردم، حقوق نگرفتن طولانی مدت پزشکان روستا، آمار فزاینده افرادی که به دلیل هزینه های درمان به زیر خط فقر می روند را برشمرد.

وی ادامه داد: بحث ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، پرداخت سهم نظام سلامت از هدفمندی یارانه ها و اختصاص بودجه ای از این محل به بخش بهداشت و درمان، دریافت مالیات از محل کالاهای آسیب رسان به سلامت، و پشتیبانی های بیشتر بیمه ها از نظام سلامت و بحث تجمیع آنان موارد دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد که در سخنرانی وزیر بهداشت نیز به آنها اشاره شد.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، به پشسنهادات ارائه شده توسط وزیر بهداشت برای حل این معضلات اشاره کرد و بیان داشت: حل این مشکلات راهکارهایی دارد که در سخنان وزیر بهداشت به آنها اشاره شد که امیدواریم این راهکارها مورد توجه نمایندگان مجلس نیز قرار گیرد.

دكتر محمدحسین قربانی مخبر كمسیون بهداشت و درمان مجلس هم با اشاره به سخنرانی وزیر بهداشت در مجلس، گفت: دولت باید حوزه سلامت را جزء اولویتهای اول خود قرار دهد.

وی با اعلام اینکه فضای حاكم بر مجلس برای همكاری با حوزه سلامت بسیار مساعد است، به بالا بودن هزینه های درمان اشاره کرد و افزود: بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه سهم پرداخت هزینه درمان از جیب مردم باید 30 درصد باشد در حالیكه هزینه درمان از جیب مردم در حال حاضر در كشور بالاست یعنی بخش قابل توجهی از درآمد خانواده ها صرف هزینه درمان می شود و این مشكل باید اصلاح شود.

قربانی با اشاره به فضای مساعد و مثبت حاكم بر مجلس نسبت به نظرات وزیر بهداشت، گفت: متاسفانه در حال حاضر به علت تعدد بیمه ها، خدمات خوبی از طرف آنها به مردم ارائه نمی شود. اگر ما می خواهیم در منطقه حرفی برای گفتن داشته باشیم باید با تدبیر در این حوزه عمل كرده و كشور را از نظر بهداشت و درمان ارتقاء دهیم.

دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، پیش از ظهر سه شنبه با حضور در جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی نمایندگان مردم را در جریان چالشهای نظام سلامت قرار داد و پیشنهادات و راهکارهای برون رفت از این وضعیت را تشریح کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha