روشهای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم جواب نداده است
سلامت نیوز : معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی ایران از برگزاری نخستین همایش علمی جامع شاغلین حرف پزشکی خبر داد و گفت: 450 هزار نفر در کشور مشمول آموزش مداوم هستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر؛ دکتر داود امی در نشست خبری نخستین همایش شاغلین رشته های پزشکی که قرار است از 9 تا 11 بهمن ماه امسال در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می شود، اظهارداشت: در حال حاضر 215 هزار نفر عضو سازمان نظام پزشکی کشور هستند که جامعه پزشکی جزو معدود فارغ‌التحصیلان دانشگاهی کشورند که باید در سال‌های پس از فارغ‌التحصیلی نیز به صورت مداوم آموزش دریافت کرده و به تازه‌های رشته خود اشراف داشته باشند.

وی افزود: افزود: سالانه حدود 10 هزار نفر از اعضای سازمان نظام پزشکی در برنامه‌های مختلف آموزشی شرکت می‌کنند. امیدواریم تا پایان دوره چهار ساله فعالیت سازمان، به عدد 20 هزار آموزش‌گیرنده در سال نزدیک شویم.

معاون سازمان نظام پزشکی ایران افزود: نخستین همایش علمی شاغلین حرف پزشکی از نهم بهمن ماه به مدت سه روز در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و با شرکت حدود دو هزار نفر برگزار می‌شود. این همایش از 26 امتیاز بازآموزی برخوردار است و برای نخستین بار در تاریخ فعالیت‌های آموزشی حتی برای همکاران پرستار نیز آموزشهای لازم در نظر گرفته شده است. در مجموع حدود 126 رشته پزشکی، پیراپزشکی،‌ پرستاری و ... در این همایش شرکت می‌کنند.

امی گفت: حدود 300 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز به عنوان مدرس در این همایش شرکت خواهند کرد. این همایش در سطح علمی بالایی برخوردار است و به همین دلیل وزارت بهداشت حداکثر امتیاز بازآموزی ممکن را برای آن در نظر گرفته است. در این همایش جدیدترین مطالب علمی به متخصصان هر رشته منتقل می‌شود. این همایش از نظر مشارکت انجمن‌ها نیز در نوع خود بی‌نظیر است. همچنین اخلاق پزشکی یکی از مباحثی است که به صورت خاص در این همایش به آن توجه شده است.

وی درباره محورهای علمی این همایش نیز گفت: متناسب با گروه‌هیا مختلف پزشکی مباحث مختلفی در نظر گرفته شده است در مجموع شاغلین حرف پزشکی به هفت گروه شامل پزشکی عمومی، داخلی، اطفال و موارد مشابه، بیهوشی و رشته‌های وابسته، جراحی و رشته‌های وابسته،‌دندانپزشکی و رشته‌های وابسته،‌داروسازی و علوم آزمایشگاهی تقسیم شده است. همچنین بخشی نیز به عنوان کارگاه تخصصی لیزر در پزشکی در نظر گرفته شده است.

وی گفت: وزارت بهداشت در پی افزایش اختیارات آموزشی سازمان نظام پزشکی است و در قالب این موضوع بحث ظرفیت‌سنجی رشته‌های تخصصی را به عنوان پروژه ملی طراحی می‌کنیم.

امی همچنین درباره توزیع نیروی متخصص و ماندگاری آها در مناطق محروم نیز گفت: وزارت بهداشت در سالهای گذشته روشهای مختلفی را به این منظور اجرایی کرده است اما متاسفانه هیچ کدام از این روشها پاسخگو نبوده است در حال حاضر نیز طرحی به عنوان طرح جذب دانشجویان با تعهد خاص مطرح است. در مجموع بیش از یک سوم اعضای سازمان نظام پزشکی در تهران مشغول فعالیت‌اند و علت این موضوع آن است که مناطق دیگر جذابیتی برای فعالیت گروه‌های تخصصی مختلف ندارد.

وی همچنین تولید مقالات علمی در کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: کشور ما طی چند سال اخیر از نظر تولید مقالات علمی رتبه‌های خوبی کسب کرده است به طوری که حوزه پزشکی رتبه اول جنوب غرب آسیا و رتبه 19 دنیا را به خود اختصاص داده است. این امر حاصل تلاش 12 هزار نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی است. باید تدابیری اتخاذ شود که پزشکانی که از مدار پژوهش خارج شده‌اند مجددا وارد این مدار شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha