شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۰
کد خبر: 104784

سلامت نیوز : یک جراح و متخصص زنان با تاکید بر این که دیابت در دوران بارداری خطر سقط جنین را افزایش می‌دهد، گفت: دیابت در دوران بارداری می‌تواند بر رشد جنین تاثیر زیادی بگذارد و منجر به بروز نقص‌های مادرزادی شود.

دکتر طاهره افتخار در گفت وگو با ایسنا ، با بیان اینکه دیابت بارداری یک اختلال در دوران بارداری است که اغلب پس از ختم حاملگی برطرف می‌شود، افزود: این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که افزایش قند خون برای اولین بار در طی دوران بارداری و بین هفته‌های 24 تا 28 ظاهر می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه دیابت مادر در دوران بارداری منجر به تغذیه زیاد و رشد بیش از حد نوزاد می‌شود، ادامه داد: وقتی جنین بیش از حد تغذیه شود سطح انسولین خونش هم افزایش می‌یابد و پس از زایمان به دلیل اینکه مقادیر بالای قند را از خون مادر دریافت نمی‌کند، احتمال افت شدید قند خون در نوزاد وجود دارد.

وی تولد نوزاد بزرگ و با وزن بالا را یکی از مهم‌ترین عامل خطر زایمان‌های پرخطر دانست و خاطرنشان کرد: داشتن اضافه وزن قبل از بارداری، وجود قند در ادرار مادر، سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت و سابقه تولد نوزاد بیش از 4 کیلوگرم در بارداری‌های قبلی از دیگر عواملی هستند که خطر زایمان‌های سخت را افزایش می دهند.

افتخار بررسی کردن روند افزایش وزن در دوران بارداری را یکی از مهم ترین روش های جلوگیری از بروز دیابت بارداری دانست و افزود: میزان افزایش وزن در دوران بارداری باید بین 7 تا 14 کیلو باشد و در زنان باردار چاقی که مبتلا به دیابت هستند، این میزان افزایش وزن باید کمترین مقدار ممکن باشد.

وی با بیان این مطلب که کنترل افزایش فشار خون و داشتن پیاده روی منظم و فعالیت بدنی با تایید پزشک در کنترل قند خون مفید است، گفت: در ماه‌های اول بارداری پایش منظم سطح قند خون در طی روز با استفاده از دستگاه‌های اندازه گیری قند خون می‌تواند سطح قند خون زنان باردار را کنترل کند.

کنترل دیابت بارداری با رعایت رژیم غذایی مناسب

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، رژیم غذایی صحیح در دوران بارداری را در رشد جنین مهم دانست و اظهار کرد: رشد و سلامت نوزاد بستگی به تغذیه صحیح مادر دارد و با پرهیز از مصرف غذاهای چرب، پرنمک، سرخ کرده، قند و شکر و تنقلات شیرین می‌توان به رشد جنین کمک کرد.

افتخار در پایان خاطرنشان کرد: مصرف طیف متنوعی از غذاهای سالم مانند غلات، سبزیجات، میوه‌ها، لبنیات، پروتئین و چربی‌های سالم و مصرف انسولین می تواند به کنترل دیابت بارداری کمک کند. زنان بارداری که مبتلا به دیابت هستند باید غذا را در حجم کم و به دفعات بیشتری مصرف کنند و در هیچ وعده‌ای بیش از حد غذا نخورند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha