سلامت نیوز : پوشاک تاناکورا با قیمتی پایین مشتریان زیادی به‌ خود جذب کرده و بسیاری از مشتریان این البسه به عواقب و مشکلات بهداشتی و پوستی استفاده از آن توجه ندارند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ پوشاک دست دوم و کارکرده که از آن به‌عنوان تاناکورا یاد می‌شود با ورود به کشور از دهه هفتاد، مشتریان خاص خود را پیدا کرد، پوشاکی که با قیمتی پایین مشتریان زیادی را به‌ خود جذب کرده به‌گونه‌ای که بارها شاهد صف بستن آنان در جلوی مغازه‌ها به ‌هنگام رسیدن بسته‌های این البسه هستیم.

بوی نامطبوع ناشی از به ‌کارگیری برخی از مواد شیمیایی در نخستین قدم مراجعه به‌ مراکز عرضه پوشاک تاناکورا به مشام می‌رسد و لباس‌هایی که دسته به دسته بدون هیچ نظم و ترتیبی بر روی هم انباشته شده‌اند، مشتریان را دچار سردرگمی می‌کنند.

مشتریان برای پیدا کردن پوشاک مورد نظر خود مدت‌ها به ‌دنبال زیر و رو کردن البسه هستند، حتی بدون اینکه به عواقب و مشکلات بهداشتی و پوستی آن توجه داشته باشند.

یکی از مشتریانی که بارها از پوشاک دسته دوم استفاده کرده و هم‌اکنون به بیماری پوستی مبتلا شده، گفت: قیمت پایین این البسه گاه موجب غفلت مشتریان از سلامتی و بهداشت فردی می‌شود و فرد پس از ابتلا به بیماری باید هزینه‌ای گزاف برای بازگشت سلامتی از دست رفته خود بپردازد.

شهره.م ادامه داد: اکثر فروشندگان این البسه مدعی هستند که اجناس خود را بارها ضدعفونی می‌کنند، در صورتی‌که بیماری پوستی من خلاف این ادعا را ثابت کرده است.

وی خاطرنشان کرد: مبدأ این پوشاک و افرادی که قبلاً از آن استفاده کرده‌اند برای بسیاری از افراد مشخص نیست و قانونی بودن فعالیت این فروشندگان باید مشخص شود.

یکی از فروشندگان پوشاک کرمانشاهی اظهار داشت: در ماه‌های اخیر شاهد افزایش قیمت برخی از پوشاک دست دوم و استفاده از مارک‌های مختلف در این البسه در شهر هستیم که این خود ترفندی برای جذب مشتری است.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته فروش پوشاک تاناکورا غیرقانونی اعلام شده و مشتریان باید در هنگام خرید پوشاک به کیفیت و کمیت کالا به یک اندازه توجه کنند.

*فعالیت 200 مرکز عرضه پوشاک تاناکورا در کرمانشاه

رئیس اتحادیه پوشاک کرمانشاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در کرمانشاه با تاکید بر غیرقانونی بودن فروش پوشاک تاناکورا، گفت: در شهرهای مرزی نظیر سنندج و ارومیه مکان‌هایی سرپوشیده برای عرضه و فروش این البسه تدارک دیده شده است.

حسین بیات از وجود تقریبی 200 مرکز عرضه پوشاک تاناکورا در کرمانشاه خبر داد و تصریح کرد: در روزهای اخیر براساس پیام رسیده از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ مراکز عرضه پوشاک تاناکورا تا پایان سال فرصت دارند که البسه خود را جمع‌آوری کرده و به‌ کار خود پایان داده و به نوفروشی بپردازند.

وی ادامه داد: پس از پایان این فرصت زمانی با اصنافی که باز هم به‌ فروش لباس دست دوم اشتغال داشته باشند برخورد خواهد شد و این مدارا تنها تا پایان سال‌جاری خواهد بود.

به گفته بیات، نقاطی در شهر به ‌فروش پوشاک تاناکورا اشتغال دارند که برخی از آنان حتی دارای پروانه کسب نیز هستند و در سال‌های گذشته با فعالیت این مراکز مخالفت شده است.

*استفاده از پوشاک تاناکورا و ضربه زدن به تولیدات داخلی

بیات خاطرنشان کرد: اکثر پوشاک تاناکورا کالاهای دست دومی هستند که ابتدا در کشورهای خارجی استفاده شده و با قیمتی پایین به ‌فروش می‌رسد که خرید آن به ‌دلیل قیمت پایین به ‌نوعی به تولیدات داخلی صدمه خواهد زد.

این مسئول اعلام کرد: پلمب و برخورد با مراکز عرضه این نوع پوشاک نیازمند اقدامی پی‌گیر و همکاری تمام نیروهای دخیل از جمله نیروی انتظامی به ‌منظور کاهش تنش اجتماعی است که باید اخطارهای لازم از جانب ارگان‌های مربوطه به این مراکز داده شود.

معاون فنی مرکز بهداشت کرمانشاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در کرمانشاه با بیان اینکه فروش پوشاک دست دوم اقدامی قاچاق و غیرقانونی است، گفت: گاه از پوشاک قاچاق و دست دوم به ‌منظور رد کردن مواد مخدر و محرک استفاده می‌شود.

رامین رضایی‌زنگنه ادامه داد: بحث بهداشت مهم‌ترین موضوع است که هنگام استفاده از البسه تاناکورا مطرح می‌شود و اکثر این البسه استریل نشده و غیربهداشتی هستند.

*لباس دست دوم و آمیختگی با مواد شیمیایی

وی افزود: این پوشاک در برخی مواقع سال‌ها در بنادر و مرزها باقی می‌ماند و به‌ منظور جلوگیری از بیدخوردگی گاه با مواد شیمیایی بسیاری آغشته می‌شود که موجب بروز مشکلات و حساسیت‌های پوستی برای مصرف‌کنندگان خواهد شد.

رضایی‌زنگنه با تاکید بر اینکه استفاده از پوشاک دست دوم برای سالمندان، شیرخواران و افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن ریوی و قلبی خطرسازتر است، اعلام کرد: قبل از استفاده این پوشاک ابتدا با آب گرم شسته شده و به‌ مدت 24 ساعت در فضایی آزاد زیر نور آفتاب قرار داده شوند.

وی با تاکید بر اینکه به‌ دلیل باقی‌ماندن مخاطرات بهداشتی هرگز استفاده از این پوشاک توصیه نمی‌شود، تصریح کرد: باقی ماندن لکه‌های خون، انتقال بندپایان، گال، حشرات و شپش از جمله تهدیداتی است که سلامتی مصرف‌کنندگان را به‌ خطر می‌اندازد.

رضایی‌زنگنه خاطرنشان کرد: در این حیطه نقشی تعزیراتی بر عهده ما نیست و وظیفه ما اطلاع‌رسانی به‌ منظور کاهش خرید این البسه است.

کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت کرمانشاه با تاکید بر اینکه شرایط حمل و نقل این کالاها مشخص نیست، گفت: فروش البسه تاناکورا قاچاق بوده و ورود در این حوزه وظیفه ما نیست و ستاد مبارزه با کالای قاچاق به این معضل رسیدگی می‌کند.

علیرضا اجرایی ادامه داد: این بحث معضلی ملی است و باید با عزمی ملی به جمع‌آوری این پوشاک در بخش ورود و خروج مرزها پرداخت و تنها آموزش و اطلاع‌رسانی به ‌منظور عواقب بهداشتی استفاده از این کالاها بر عهده کارشناسان مرکز بهداشت است.

*برگزاری کمیته ساماندهی و مبارزه با پوشاک قاچاق در کرمانشاه

معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در کرمانشاه در این خصوص گفت: فروش البسه تاناکورا بدون رعایت ضوابط قانونی، قاچاق شمرده می‌شود و این پوشاک اکثرا از آذربایجان‌غربی و کردستان وارد کرمانشاه می‌شود.

حشمت‌الله کبودی تصریح کرد: براساس نامه‌ای که از طرف سازمان حمایت و کمیسیون مبارزه با کالای قاچاق صادر شد، چند روز پیش کمیته پیشگیری و سامان‌دهی با محور مبارزه با پوشاک قاچاق با حضور اتحادیه‌های مرتبط، اصناف و دیگر دستگاه‌های مرتبط در کرمانشاه برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه متولی این کمیته بوده، ادامه داد: برخورد با واحدهای صنفی فاقد پروانه کسب از نتایج این نشست بوده و بر جمع‌آوری و پلمب مراکز عرضه پوشاک تاناکورا تاکید شده است.

وی اظهار داشت: این مراکز فاقد پروانه کسب بوده و برخلاف موازین بهداشتی فعالیت می‌کنند و در صورتی‌که مردم از این پوشاک استقبال نکنند، میدان و بازاری برای این البسه وجود نخواهد داشت.

کبودی با تاکید بر افزایش میزان آگاهی مردم در خصوص عواقب و مخاطرات بهداشتی این البسه، گفت: این مراکز بدون رعایت و نظارت مراجع ذی‌ربط فعالیت می‌کنند و اطلاع‌رسانی از طریق مرکز بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و رسانه‌ها در کاهش خرید پوشاک تاناکورا تاثیرگذار است.

براساس بخش‌نامه صادر شده، فروشندگان پوشاک تاناکورا تا پایان سال فرصت دارند که برای جایگزین کردن حرفه‌ای مناسب با همکاری و حمایت سازمان‌های مربوطه راهی برگزینند که نه‌ تنها به ‌سلامت شهروندان لطمه‌ای وارد نکند، بلکه در راستای افزایش تولیدات و فروش کالاهای داخلی کمک‌رسان باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha