اولین گوساله حاصل از انتقال جنین های لقاح آزمایشگاهی با تلاش محققان کشورمان در پایگاه تحقیقاتی رویان اصفهان در ساعت 2 بامداد روز یکشنبه 15 اردیبهشت ماه جاری متولد شد. تولد این گوساله با حیوانات شبیه سازی شده متفاوت است.

دکتر محمد نصر اصفهانی رئیس پایگاه تحقیقاتی رویان در اصفهان در گفتگو با مهر با اعلام این خبر افزود: این گوساله سالم ماده و با وزن 43 کیلوگرم و به صورت طبیعی به دنیا آیمد و "بووانا" (BOVANA) نام گرفت.

وی از جمله اهداف کاربردی طرح تحقیقاتی که تولد این گوساله از آن ناشی شد را بهبود پتانسیل ژنتیکی شیراوری دامهای کشور در مدت زمان کوتاه دانست و گفت: با استفاده از این تکنولوژی می توان پتانسیل بالای تخمدانهای گاوهای برتر که به دلایل مختلف در معرض حذف هستند را به آزمایشگاه منتقل کرده و پس از انجام لقاح آزمایشگاهی با اسپرمهای مرغوب و یا تعیین جنسیت شده رویانهای با کیفیت بالا را به طور انبوه تولید کرده و با قیمت بسیار پائین تر از رویانهای منجمد وارداتی به دامداران عرضه کرد.

رئیس پایگاه تحقیقاتی رویان در اصفهان اضافه کرد: با توجه به نیاز کشور به این تکنولوژی، پژوهشگران رویان پایگاه تحقیقات علوم سلولی اصفهان با همکاری مجتمع دامپروری فوکا و گروه دامپروری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان بر آن شدند که این فقدان را در کشور رفع کنند.

وی یادآور شد: تخمک از تخمدانهای گاوهای ماده با خلوص ژنتیکی و شیراوری بالا که به هر دلیل در معرض حذف قرار می گرفتند، استخراج شد و پس از انجام مراحل بلوغ آزمایشگاهی با اسپرم با کیفیت بالا جنین های حاصله به گیرنده های با ارزش ژنتیکی و شیراوری پائین منتقل شد و نخستین گوساله حاصل از این تکنیک به دنیا آمد.

نصر اصفهانی اضافه کرد: این تکنیک برای تولید حیوانات تراریخته استفاده می شود. در واقع ابتدا لازم است روشهای انتقال جنین به گونه ای پایه گذاری شوند که موفقیت تولد حیوانات تراریخته بالا رود.

وی در خصوص نام این گوساله خاطرنشان کرد: BOVANA  برگرفته از نام لاتین گاو BOVINE و بر وزن نام اولین گوسفند شبیه سازی ایران ROYANA  است.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha