یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۰
کد خبر: 10733

یک جراح عمومی گفت: شست و شوی مداوم و حداقل یک بار پوست صورت در طول روز به کاهش بروز جوش های صورت کمک می کند.

دکتر احسان ستوده در گفت وگو با ایسنا افزود: جوش یک نوع عفونت یا التهاب پوستی است که برمبنای سه پایه وجود باکتری ها در سطح پوست، ترشحات پوستی و سیستم دفاعی بدن استوار است.

وی افزود: عوامل محیطی مانند آب وهوا، رطوبت منطقه و تغذیه و عوامل فردی مانند ترشحات پوستی، جنس پوست و وضعیت هورمونی از عوامل تشدید کننده در بروز جوش هستند.

دکترستوده با بیان اینکه از نظرعلمی هیچ راهی برای پیشگیری از بروز جوش های صورت وجود ندارد، گفت: حساسیت برخی از افراد به مصرف کاکائو، قهوه ، مواد غذایی سرخ شده، شیرینی و ادویه ها می تواند درایجاد جوش های صورت موثر باشد.

وی راههای درمان جوشها را کاهش ترشحات چربی پوست، کاهش تعداد باکتری پوست و کاهش التهاب پوستی نام برد.

وی زندگی سالم، ورزش و نبود استرس را عوامل موثر در کنترل یا ایجاد جوش ها عنوان کرد.

به گفته متخصص جراح عمومی، داروهایی مانند تجویز محلول آنتی بیوتیک موضعی برای استفاده سطح پوست، محلول کلیندامایسین که باید توسط قطره چکان یا نوک انگشت روی پوست مالیده شود، استفاده از آنتی بیوتیک های خوراکی (آزیترومایسین)، پوشش محافظ برای پوست صورت در مقابل اشعه خورشید واستفاده از کرم های ضد آفتاب را برای کنترل جوش های صورت موثر دانست.

وی گفت: صابونهای نوباکتریاتیتری برای پوست صورت مناسب می باشند و هرچه میزان عطر و رنگ صابون کمتر باشد آن صابون به معیارهای استاندارد نزدیکتر است.

این متخصص جراح عمومی درخصوص استفاده از کرم های لایه بردار بدون تجویز پزشک گفت: این کرم ها ممکن است عوارض خطرناکی از جمله سوختگی عمیق سطح پوست برای فرد مصرف کننده به همراه آورد. لذا توصیه می شود هرگز این کرم ها بدون تجویز پزشک استفاده نشود.

وی با بیان این که چسب های جوش روی بینی اثر موثری در درمان دارند، یادآور شد: جوشهای ناحیه بینی و بین دو ابرو به دلیل ارتباط مستقیم با ورید مغزی هرگز نباید تحریک شوند.

دکتر ستوده در پایان افزود: علت بوجود آمدن جوش های چرکی بسیار بزرگ، میکروبها و عفونت بیش از حد می باشند که تنها راه درمان آن مراجعه به پزشک و استفاده از آنتی بیوتیک هاست.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha