سلامت نیوز : معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر لزوم ارتقای رشته مامایی به جایگاه اصلی خود، در عین حال گفت: بهره‌گیری از دانش‌آموختگان مامایی در بخش‌های پرستاری پایگاه علمی درستی ندارد.

دکتر امیرحسن ضیایی در گفت‌وگو با (ایسنا)، با اشاره به اینکه رشته مامایی در کشور در جایگاهی درست خود قرار نگرفته است، اظهار کرد: از حدود چهار یا پنج سال قبل توسعه مامایی محدود شده است و مجوز جدیدی جهت ایجاد این رشته صادر نشده با این حال باید توجه داشت که مامایی نیز در نظام بهداشت و درمان در جایگاه اصلی خودش قرار نگرفته است.

وی ادامه داد: رشته‌ مامایی در سال‌های گذشته تنها از سوی دانشگاه آزاد توسعه داشته است که به این دانشگاه نیز در رابطه با لزوم رعایت ضوابط در این زمینه تذکر لازم داده شده است.

ضیایی با تاکید بر اینکه مامایی می‌تواند در مراقبت از مادر و نوزاد نقش مهمی را ایفا کند، خاطر نشان کرد: در صورتی که مامایی بتواند جایگاه خود را پیدا کند، بحث افزایش تعداد سزارین در کشور نیز کنترل می‌شود و تنها زنان در مواردی که انجام سزارین ضرورت دارد، این عمل را انجام خواهند داد.

وی با اشاره به اینکه یکی از راه‌های ارتقای جایگاه مامایی در کشور و کنترل تراکم نیروی کار در این رشته، ارتقای رشته مامایی و ایجاد رشته‌های میان رشته‌ای در این گروه درسی است، اظهار کرد: کاهش ظرفیت پذیرش در تمام بخش‌ها و ایجاد محدودیت گسترش کمی از دیگر راهکارها در این زمینه است که در سال‌های آینده از سوی شورای گسترش ادامه پیدا می‌کند. 

معاون آموزشی وزارت بهداشت همچنین اظهار کرد: ارتقای امنیت فیلدهای آموزشی برای تربیت نیروهای کارآمدتر و نظارت کیفی بر نحوه تربیت این نیروها در رشته مامایی از دیگر راهکارهای وزارت بهداشت جهت بهبود وضعیت جایگاه رشته مامایی در کشور خواهد بود.

وی در ادامه درباره ایجاد رشته‌های بین رشته‌ای مرتبط با مامایی، خاطر نشان کرد: طی دو سال آینده درباره ایجاد رشته‌های بین رشته‌ای مامایی تصمیم‌گیری خواهد شد و درمورد پذیرش دانشجو و طراحی کریکولوم درسی اقدام می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha