یک گزارش جدید حاکی از آن است که مرگ و میر ناشی از سکته مغزی ایسکمیک (IS) بر اثر مصرف دخانیات در چین، هند و روسیه در مجموع از میزان کلی تمامی کشورهای جهان بیشتر است.

سیگاری‌های چین، هند و روسیه رکورددار سکته مغزی در جهان

سلامت نیوز:یک گزارش جدید حاکی از آن است که مرگ و میر ناشی از سکته مغزی ایسکمیک (IS) بر اثر مصرف دخانیات در چین، هند و روسیه در مجموع از میزان کلی تمامی کشورهای جهان بیشتر است.

در این پژوهش که به سرپرستی دانشگاه اکسفورد انگلیس انجام شده است، دکتر محمدحسین فروزانفر، دکتر مجید عزتی و دکتر محسن نقوی پژوهشگران ایرانی نیز حضور داشته اند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، این تحقیق به نتایج مطالعات مرتبط با (IS) بررسی بار جهانی بیماری که در سال 2012 منتشر شده است پرداخته و همچنین تجزیه و تحلیل‌های بیشتری را در مورد تاثیرات مصرف دخانیات فراهم می آورد.
در این گزارش آمده است طی سال‌های 1990 و 2010 سه کشور چین، هند و روسیه در صدر کشورهایی قرار داشته‌اند که بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از سکته مغزی ایسکمیک مرتبط با سیگار را دارند.
دکتر «درک بنت» سرپرست این تحقیقات از دانشگاه آکسفورد گفت: سیاست‌های کنترل مصرف دخانیات که شروع مصرف سیگار و ترک آن را هدف قرار می‌دهد می‌تواند نقش مهمی را در پیشگیری سکته مغزی ایسکمیک ایفا کند.
به گفته وی در چین، روسیه و هند حتی کمترین کاهش در تعداد سیگاری‌ها می‌تواند جان میلیون‌ها نفر را از خطر IS نجات دهد.در این گزارش تمامی مرگ و میر ناشی از سکته مغزی ایسکمیک مرتبط با مصرف سیگار در 187 کشور حاضر در مطالعه GBD 2010 بررسی شد. در این بررسی آمده است در سال 1990، چین 26 درصد، روسیه 10 درصد ، هند 7 درصد، آمریکا 5 درصد و ژاپن چهار درصد این مرگ‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.
در سال 2010 این کشورها همچنان بالاترین میزان مرگ و میر مرتبط با مصرف سیگار نه تنها حفظ کرده بلکه این میزان را افزایش داده‌اند به طوریکه این مرگ‌ها در چین 29 درصد، روسیه 12 درصد، هند 11 درصد بوده است. این درحالی است که بقیه کشورهای جهان در مجموع 48.5 درصد از تمامی مرگ و میر IS مرتبط با سیگار را به خود اختصاص داده اند.
به گفته بنت، نکته نگران کننده این گزارش اینجاست که مرگ و میر سکته مغزی ایسکمیک مرتبط با مصرف دخانیات در چین، روسیه و هند طی این 20 سال افزایش یافته است.
وی افزود: حتی با وجود آنکه آمریکا و ژاپن بین سال‌های 1990 تا 2010 وضعیت بهتری پیدا کرده‌اند، هنوز با 2.6 درصد و 3.4 درصد از تمامی مرگ و میرهای سکته مغزی ایسکمیک مرتبط با مصرف دخانیات در رتبه ششم و پنجم در سال 2010 قرار دارند.
بر اساس این بررسی تقریبا 11 میلیون و 569 هزار سکته مغزی ایسکمیک (63 درصد) در کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط و تقریبا دو میلیون 835 هزار مرگ و میر ناشی از سکته ایسکمیک (57 درصد) در کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط روی داده است.
نتایج این تحقیقات در نشریه Global Heart که نشریه فدراسیون جهانی قلب است منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha