اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال 1389، بی‌توجهی دولت‌های نهم و دهم به تخصیص اعتبارات به وزارت بهداشت و افزایش فزاینده تورم در بخش بهداشت و درمان، وضعیت هزینه‌های درمان را به جایی رسانده که در ۱۰ سال گذشته تعداد کسانی که به زیر «خط‌فقر» سقوط کردند ۲.۵ برابر شده است.

سبقت تورم سلامت از تورم عمومی کشور در دولت احمدی‌نژاد/ راه سخت روحانی برای کاهش هزینه‌های درمانی

سلامت نیوز: اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال 1389، بی‌توجهی دولت‌های نهم و دهم به تخصیص اعتبارات به وزارت بهداشت و افزایش فزاینده تورم در بخش بهداشت و درمان، وضعیت هزینه‌های درمان را به جایی رسانده که در ۱۰ سال گذشته تعداد کسانی که به زیر «خط‌فقر» سقوط کردند ۲.۵ برابر شده است.

چندی پیش سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت و درمان کشور با اشاره به اینکه، تا سه‌ماه آینده مردم شاهد تحولات مهمی در نظام سلامت کشور باشند، اعلام کرد: سعی داریم در هزینه های درمان در کشور برای مردم تا 10 درصد کاهش دهیم. رییس‌جمهور درباره کاهش 10درصدی سهم مردم در پرداخت هزینه‌های سلامت تا پایان امسال اشاره کردند و البته رییس‌جمهور با بزرگواری عنوان کردند که به‌دنبال اقدامات درنظرگرفته‌شده، تا پایان سال کاهش 10درصدی هزینه‌های مردم را در این حوزه شاهد خواهیم بود. اما چرا دولت و وزارت بهداشت پس از حل کوتاه مدت بحران دارویی، حل هزینه های درمانی را در اولویت کاری خود قرار داده اند؟

در حال حاضر عدالت در سلامت، در وضعیت اورژانسی قرار دارد. مثلث اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال 1389، بی‌توجهی دولت‌های نهم و دهم به تخصیص اعتبارات به وزارت بهداشت و افزایش فزاینده تورم در بخش بهداشت و درمان، وضعیت هزینه‌های درمان را به جایی رسانده که طی سال‌های 1382 تا سال 1391 تعداد کسانی که به زیر «خط‌فقر» سقوط کردند ۲.۵ برابر شده است. از سوی دیگر بیش از 70 درصد از هزینه های درمانی را مردم از چیب خود پرداخت می کنند و تورم در بخش بهداشت و درمان بسیار بالا تر از میانگین تورم در بخش عمومی کشور است. به‌طوری‌که عدم حمایت دولت از وزارت بهداشت باعث شد، مطالبه قانونی وزارت بهداشت از سهم ناشی از درآمد اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها محقق نشود و بهداشت‌ و درمان در میان سایر هزینه‌های یک خانوار رکورددار تورم شود.
بر اساس آمار بانک مرکزی، تورم در بخش بهداشت و درمان در سال 1385 همزمان با اولین سال فعالیت دولت نهم ۱۳.۸ درصد بود. اما این ‌درصد در سال 1389 به 28‌ درصد و در پایان سال 1392 به بیش از 49 افزایش پیدا کرد. 

تورم سلامت

از سوی دیگر، هزینه های درمانی طی 11 سال اخیر به طور سرسام آوری افزایش یافته است. هم اکنون بررسی های صورت گرفته نشان می دهد، تعرفه های درمانی پزشکان عمومی در بخش دولتی در سال جاری در مقایسه با تعرفه های درمانی پزشکان عمومی در سال 1383، 400 درصد و تعرفه های پزشکان عمومی در بخش خصوصی در سال جاری در مقایسه با سال 1383، 700 درصد افزایش داشته است. افزایش قابل توجهی که به شکل نگران کننده زمینه ساز افزایش پرداخت هزینه های درمانی از سوی مردم می شود؛

تورم سلامت2

بر اساس اطلاعات موجود قیمت ویزیت پزشکان عمومی در بخش دولتی در سال 1383، هزار و 100 تومان بود که در سال جاری به پنج هزار و 500 تومان رسیده است. همچنین ویزیت پزشکان عمومی در بخش خصوصی در سال 1383، هزار و 440 تومان بود که در سال جاری به 11 هزار و 500 تومان رسیده است. افزایش 400 تا 700درصدی تعرفه های درمانی پزشکان عمومی از سال 83 تا روزهای آخر سال 1392 در حالی است که میزان افزایش تعرفه ها در میان پزشکان متخصص، فوق متخصص و روان پزشکان نیز با افزایش بسیار زیادی همراه بوده است.
در جدول زیر مقایسه ای میان نورم عمومی کشور و تورم بخش سلامت در ۸ سال گذشته می بینید؛

تورم سلامت

تورم سلامت

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha