کارشناس مسئول آموزش اورژانس کشور، با تاکید بر این که برای شنای کودکان حتی در سواحل امن باید از جلیقه نجات استفاده و از شوخی خودداری شود، گفت: درغرق شدگی، پیشگیری اهمیت بسزایی دارد.

دکتر صفیه عشوری مقدم، در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: در غرق شدگی به دنبال ورود آب به ریه، تهویه به درستی انجام نمی شود؛ از این رو میزان اکسیژن بدن به شدت افت کرده و سبب تجمیع اسید در بدن و نهایتا ایست قلبی و مرگ می شود.

وی با بیان این که برخی اوقات با وجود امداد رسانی به موقع امکان نجات فرد وجود ندارد، گفت: از این رو با تقدم پیشگیری، باید در اماکن فاقد غریق نجات نظیر حاشیه رودخانه ها و سدها با شیب غیرقابل پیش بینی بستر از ورود به آن مناطق، خودداری شود.

کارشناس مسئول آموزش اورژانس کشور، مناسب‌ترین اقدام در برخورد با فرد غرق شده را درخواست نیروی امدادی برشمرد و افزود: در نجات جان غریق به چند نیروی امداد نیاز است.

دکترعشوری مقدم، ادامه داد: در ارزیابی نخست تنفس و نبض فرد بیرون کشیده شده از آب، بررسی می‌شود و در صورت فقدان كاركرد قلب و ریه در بررسی‌های اولیه، احیا قلبی- تنفسی توصیه می شود.

وی، با بیان این که بررسی ستون فقرات به لحاظ وجود آسیب و صدمات آن الزامی است، افزود: بعضا افراد به علت شیرجه و یا سرخوردگی به روی سنگ‌های بستر به آسیب ستون فقرات دچار می شوند.

کارشناس مسئول آموزش اورژانس کشور، یادآور شد: شاید افراد نه به علت غرق شدگی بلکه صرفا به علت حرکات نامناسب حین انتقال و جابجایی مبتلایان صدمات ستون فقرات و آسیب های نخاعی دچار آسیب های جبران ناپذیری شوند.

به گفته وی، توجه به علایم شکستگی و خونریزی‌های داخلی و خارجی توصیه می شود.

دکترعشوری مقدم، با اشاره به ضرورت خروج شن، گل و لای از حفره دهان فرد غرق شده گفت: همچنین نیازی به وارد کردن فشار برای خروج آب از ریه ها نیست.

کارشناس مسئول آموزش اورژانس کشور، گفت: پس از برقراری تنفس و نبض غریق، گرم نگه داشتن وی و انتقال به محیطی مناسب الزامی است.

وی، افزود: باید همواره به خاطر داشت كه با وجود نجات فرد به علت ورود مقادیر فراوان آب به ریه و برگشت هوشیاری بایستی مصدوم به یك مرکز درمانی منتقل شود تا مانع از به جای گذاشتن عوارض شدید ریوی شویم.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha