یک روانشناس بر آموزش رفتارهای خود مراقبتی از کودکی تأکید کرد و از والدین خواست تا به جای اشتغال ذهنی برای خرید گوشی‌های تلفن همراه گرانقیمت مراقب افکار فرزندانشان باشند.

سلامت نیوز: یک روانشناس بر آموزش رفتارهای خود مراقبتی از کودکی تأکید کرد و از والدین خواست تا به جای اشتغال ذهنی برای خرید گوشی‌های تلفن همراه گرانقیمت مراقب افکار فرزندانشان باشند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، عبدالله امیدی با بیان لزوم خود مراقبتی در زمینه بهداشت روان اظهار داشت: اگر بخواهیم به روان به طور عملیاتی نگاه کنیم روان شامل رفتارها، افکار، شناخت، هیجانات و مبانی عصب‌شناختی می‌شود بنابراین خود مراقبتی، مراقبت از اینها است.

وی افزود: رفتارهای خود مراقبتی شامل شناخت در زمینه افکار و توجه به ابعاد نامبرده می‌شود. همان طور که نگهبان باید مراقبت ورود و خروج افراد باشد رفتارهای خود مراقبتی نیز نگهبان روان است. بر این اساس باید نواقص و ضعف‌های خود را بشناسیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با تأکید بر شناخت افکار مزاحم و معیوب اظهار داشت: باید جنبه‌های احساسی و هیجانی خود را بشناسیم هیجان‌ها نقش اساسی در تولید رفتار به ویژه روابط بین فردی ایفا می‌کند. همچنین در جنبه‌های رفتاری نیز باید توانمندی‌ها و ضعف‌هایمان را شناسایی کنیم.

وی افزود: زیربنای ابعاد رفتاری، مسائل عصب‌شناختی هستند حتی مراقبت از بدن نیز خود مراقبتی از روان است بنابراین نباید از سلامت جسم غافل شویم چرا که بر سلامت روان تأثیر می‌گذارد.

این متخصص بهداشت روان درباره تأثیر مهارت‌های زندگی گفت: اگر در حیطه رفتاری در تنظیم احساسات و مهارت‌های حل مسئله ضعف‌هایی داریم. مهارت‌آموزی می‌تواند جزو رفتارهای خود مراقبتی باشد.

این روانشناس بالینی تأکید کرد: الگوهای خوب و مناسب در خود مراقبتی مؤثرند هر چند نقش الگوهای اولیه در شکل‌گیری تفکر خود مراقبتی در کودک مؤثر است اما در بسیاری موارد الگوهای خانوادگی دچار نواقص هستند.

وی با بیان نقش مدرسه و همسالان در آموزش مهارت‌های خود مراقبتی در کودک تصریح کرد: مدرسه و همسالان در زمان کودکی می‌تواند کودک را خودمراقبت بار آورد مثلاً به او بیاموزد تا در مورد حرف‌هایش فکر کند و خود ناظر رفتارش باشد.

این متخصص حوزه بهداشت روان، کودکان وابسته را به لحاظ مهارت‌های خود مراقبتی ناتوان عنوان کرد و افزود: کودکانی که در زمینه تحصیل مراقبت می‌شوند، بچه‌های وابسته هستند که از نظر خود مراقبتی ضعیف هستند و همیشه باید قیمی کنار آنها باشد.

این روانشناس اظهار داشت: رفتارهای خود مراقبتی قابل آموزش هستند پاسخگو بودن و مسئولیت‌پذیری را باید از ابتدای کودکی در کودکان به وجود آورد این یکی از مؤلفه‌های خود مراقبتی است. در واقع یکی از وظایف مهم افراد حفظ سلامتی خود است.

این روانشناس بالینی خاطرنشان کرد: خانواده‌ها فکر همه چیز هستند اما مراقب سلامتی خود و فرزندانشان نیستند. برخی والدین نسبت به خود رفتارهای خود مراقبتی ندارند ما برای خرید وسایل خانه پول خرج می‌کنیم اما دندان‌های خراب داریم متأسفانه افرادی هستند که سالها پیش روانشناس نرفته‌اند اما برای خرید وسایل لوکس و تزئینی آمادگی دارند. از طرفی برخی والدین مراقب خریدن گوشی موبایل گران قیمت برای فرزندان خود هستند اما توجهی به افکار آنها نمی‌کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha