چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۴
کد خبر: 110795

رییس سازمان غذا و دارو در نوشتاری که در وب‌سایت شخصی وزیر بهداشت منتشر شده، وضعیت دارو با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را تشریح کرد.

کاهش 40 درصدی هزینه‌های دارویی پس از هدفمندی

سلامت نیوز: رییس سازمان غذا و دارو در نوشتاری که در وب‌سایت شخصی وزیر بهداشت منتشر شده، وضعیت دارو با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را تشریح کرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، در گزارش دکتر رسول دیناروند آمده است:«اجرای بخشی از برنامه‌های وزارت بهداشت به تخصیص اعتبارات حاصل از درآمد هدفمندی یارانه‌ها وابسته است و بخشی هم در بودجه سال ١٣٩٣ دیده شده. در بودجه امسال برای حوزه غذا و دارو اعتباری به میزان یک هزار و ٨٤٠ میلیارد تومان وجود دارد و علاوه بر آن یک اعتبار ٥٨٠ میلیارد تومانی هم برای جبران افزایش هزینه‌های دارو پیش‌بینی شده است. در مجموع 2 هزار و٤٢٠ میلیارد تومان از ردیف بودجه امسال به هدفمندی ارتباطی ندارد؛ لازم به ذکر است که این اعتبار١٠ درصد بیشتر از مقداری است که در سال ١٣٩٢ به وزارت بهداشت تخصیص یافت.

نکته دیگر این که در سال گذشته، بخش داروی کشور حدود ٨ هزار میلیارد تومان گردش مالی داشت، بنابراین اگر امسال اعتبار ٢ هزار ٤٢٠ میلیارد تومانی به طور کامل پرداخت شود به معنای آن است که «هزینه پرداختی از جیب مردم» کاهش می‌یابد.

از سوی دیگر، چون دولت متعهد شده اعتبارات مربوط به هدفمندسازی را به طور کامل تأمین کند، پس می‌توان امیدوار بود ١٠ درصد از هزینه‌های مردم در بخش سلامت کاسته می‌شود. در حوزه دارو که بخشی از کل هزینه‌های سلامت را به خود اختصاص می‌دهد، این عدد بیش از ٤٠ درصد است در نتیجه مردم برای تأمین داروهای مورد نیاز خود پول کمتری پرداخت می‌کنند.

علاوه بر این، در تفاهم نامه‌ای که قرار است میان وزیر بهداشت و وزیر رفاه امضا شود، فهرستی از داروهای مورد نیاز بیماران صعب‌العلاج، خاص و مبتلایان به بیماری‌های مزمن آورده شده است تا سازمان‌های بیمه‌گر بیش از تعهدات معمول خود از آنها حمایت کنند. به عنوان مثال اگر در گذشته بیمه‌ها از یک دارو ٧٠ درصد حمایت می‌کردند، در فهرست جدید این حمایت به ٩٠ تا ٩٥ درصد می‌رسد و برخی داروها که قبلا حمایت بیمه‌ای نداشتند، مشمول حمایت می‌شوند.

در این میان از محل درآمد مرحله دوم هدفمندسازی یارانه‌ها نیز هزینه داروهای بهداشتی همچون واکسن‌ها، داروهای بیماران هموفیلی و داروهای مورد نیاز بیماران متابولیک تامین خواهد شد. بدون تردید این اقدامات گام بزرگی در حمایت از بیمارانی است که هزینه‌های دارویی آنها بالا بوده و در صورت عدم حمایت دولت، سلامت جسمی و روانی آنها دچار مشکل می‌شود.

امیدوارم امسال هم مانند سال گذشته که اعتبارات یارانه دارو به طور کامل تخصیص داده شد؛ این اعتبار به وزارت بهداشت اختصاص پیدا کند تا برنامه‌های حمایتی به صورت جامع محقق شوند.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha