یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۶
کد خبر: 111655

یک فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه سرطان مری با مصرف الکل و یا سیگار ارتباطی تنگاتنگ دارد، گفت: مصرف چای داغ سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان مری می‌شود.

سلامت نیوز: یک فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه سرطان مری با مصرف الکل و یا سیگار ارتباطی تنگاتنگ دارد، گفت: مصرف چای داغ سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان مری می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر سید محمود اسحاق حسینی با بیان اینکه سرطان مری یک بدخیمی شایع در کشور است، گفت: این سرطان به شدت کشنده است که میزان بروز آن در سراسر جهان متفاوت است. 

وی افزود: شیوع سرطان مری در منطقه‌ غربی از ساحل جنوبی دریای خزر آغاز می‌شود و به شرق تا شمال چین گسترش می‌یابد.

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: سرطان مری در مردان شایع‌تر از زنان و اغلب پس از 50 سالگی ظاهر می‌شود و در جوامعی با وضعیت اقتصادی اجتماعی نامناسب‌تر شیوع بیشتری دارد.

اسحاق حسینی عوامل متعددی را در ایجاد این بیماری تاثیرگذار دانست و گفت: سرطان مری با مصرف الکل و یا سیگار مرتبط است. خطر نسبی با میزان مصرف تنباکو یا الکل افزایش می‌یابد و این دو به صورت مضاعف عمل می‌کنند.

این فوق تخصص گوارش و کبد یادآور شد: سموم قارچی در سبزیجات ترش شده و آسیب مخاطی حاصل از مصرف درازمدت چای بسیار داغ، مواد قلیایی رنگی و صدمات ناشی از پرتوها موجب تشدید خطر ابتلا به سرطان مری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در حدود 10 درصد سرطان مری در یک سوم فوقانی مری گردنی، 25 درصد در یک سوم میانی و 55 درصد در یک سوم تحتانی ایجاد می‌شوند، گفت: کارسینوم سلول سنگفرشی و آدنوکارسینوم مری را نمی‌توان به کمک رادیوگرافی یا آندوسکوپی افتراق داد. در گروه بزرگی از این بیماران دیس‌ فاژی پیش رونده (مشکلات هنگام بلع) و کاهش وزن در کوتاه مدت نشانه‌های اولیه محسوب می‌شود.

وی افزود: در ابتدا دیس‌ فاژی نسبت به مواد جامد حساس‌تراست اما این مشکل به تدریج به سمت مواد نیمه جامد و مایعات پیشرفت می‌کند.

وی افزود: در زنان بروز این نشانه‌ها، بدخیمی غیرقابل علاج است زیرا دشواری در بلع هنگامی روی می‌دهد که حداقل 60 درصد از محیط مری توسط سلول‌های سرطانی درگیر شده باشد. دیس‌فاژی ممکن است با بلع دردناک (ادینوفاژی)، انتشار درد به قدام و یا خلف قفسه سینه یا استفراغ و پنومونی آسپیراسیون همراه باشد.

این فوق تخصص گوارش و کبد خاطرنشان کرد: شایع‌ترین محل‌های بدخیمی گره لنفاوی مجاور و فوق ترقوه‌ای، کبد، ریه‌ها، پرده جنب و استخوان فیستول‌های نای مری هستند که ممکن است با پیشرفت بیماری ایجاد و به شدت آزار دهنده است.

وی با تاکید بر اینکه به کمک رادیوگرافی‌های متداول با ماده حاجب می‌توان آن دسته از ضایعات مری را که موجب نشانه‌هایی در بیماران شده تشخیص داد، گفت: در اغلب موارد تومورهای کوچکتر و بالقوه قابل درمان به کمک جراحی علی رغم استفاده از ماده حاجب قابل مشاهده نیستند به همین دلیل در بیماران مشکوک به ناهنجاری مری آندوسکوپی و به دست آوردن نمونه الزامی است.

وی در پایان با اشاره به اینکه در بیماران در معرض خطر (سیگاری‌ها، الکلیک‌ها) خطر ابتلا به سرطان ریه و سر و گردن نیز وجود دارد، گفت: در این بیماران معاینه فوندوس معده و حنجره الزامی است. همچنین، انتشار تومور به مدیاستن و گره‌های لنفی دور آئورت باید به کمک سی‌تی اسکن قفسه سینه و شکم و اندوسونوگرافی جستجو شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha