پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۶

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت نسبت به ترفند صنایع دخانی برای جذب مخاطب و مشتری بیشتر هشدار داد.

آمارهایی از سن مصرف سیگار در کشور

سلامت نیوز: سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت نسبت به ترفند صنایع دخانی برای جذب مخاطب و مشتری بیشتر هشدار داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر شهرام رفیعی‌فر با اشاره به ترفند صنایع دخانی برای جذب مخاطب و مشتری بیشتر، گفت: صنایع دخانی، نوجوانان و جوانان را هدف گرفته‌اند و مصرف دخانیات توسط این قشر در دنیا رو به افزایش است؛ به طوری که 90 درصد سیگاری‌ها اولین سیگار خود را در سن 18 سالگی تجربه کنند.

وی ضمن تاکید بر ممنوع بودن هر نوع تبلیغ مستقیم و غیرمستقیم سیگار، افزود: هر چند آمار دقیقی از وضعیت استعمال دخانیات میان نوجوانان و جوانان کشور نداریم، اما برای شناخت تاثیر تبلیغات صنعت دخانیات بر این نسل می‌توانیم به وضعیت نوجوانان و جوانان سایر کشورها نظر کنیم.

رفیعی‌فر ادامه داد: در سال 2010 آمار نوجوانان و جوانان سیگاری در آمریکا بالغ بر 3.6 میلیون نفر بود و به ازای هر فردی که به علت مصرف سیگار جان خود را از دست می‌داد (روزانه بیش از 1200 نفر) در نهایت دو نوجوان و جوان آمریکایی به جمع سیگاری‌های دائمی افزوده می‌شد.

وی افزود: اگر این وضعیت در کشور ما نیز صادق باشد، می‌توان فرض کرد که به ازای 11 هزار مرگ سالانه بر اثر مصرف سیگار، 22 هزار نوجوان و جوان سیگاری جدید را شاهد باشیم.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه «مد» و «جذاب بودن» دو عامل تحریک کننده تبلیغاتی جوانان و نوجوانان برای مصرف سیگار در آمریکا بوده است، گفت: بر اثر این تبلیغات روزانه 4000 فرد زیر 18 سال به جمع سیگاری‌های آمریکا افزوده شد که رقمی بالغ بر 1.5 میلیون نفر در سال را شامل می‌شود.

وی افزود: باز هم در آمریکا به طور متوسط روزانه 2500 سیگاری که گه‌ گاه سیگار می‌کشند به جمع سیگاری‌های دائمی افزوده می‌شوند که حداقل یک سوم آنها زودتر از سایر همسالان‌شان جان خود را از دست خواهند داد.

رفیعی‌فر گفت: آمارها حاکی از آن است که از هر 10 نفر سیگاری 9 نفر کشیدن سیگار را در سن زیر 18 سال و 99 درصد تا سن 26 سالگی آغاز می‌کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه الگوی مصرف سیگار در نوجوانان و جوانان کشور طی سال‌های اخیر به سمت مصرف قلیان به ویژه قلیان‌های با اسانس‌های میوه‌ای سوق یافته که ضررهای آن به مراتب زیان‌بارتر از سیگار است.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در پایان از خانواده‌ها خواست از نوجوانان و جوانان خود بیشتر مراقبت کرده و در این زمینه از مشورت پزشکان و روانشناسان بهره برند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha