زمانی بنابر اعلام های سازمان ثبت احوال، تعداد دختران در سن ازدواج از تعداد پسران پیشی گرفته بود و باعث نگرانی دختران شده بود، آنقدر كه قصد ازدواج از پسران در این سن، رخت بربسته بود و به خاطر تعداد كمترشان، خود را در موضع قوت می دیدند.

سلامت نیوز: زمانی بنابر اعلام های سازمان ثبت احوال، تعداد دختران در سن ازدواج از تعداد پسران پیشی گرفته بود و باعث نگرانی دختران شده بود، آنقدر كه قصد ازدواج از پسران در این سن، رخت بربسته بود و به خاطر تعداد كمترشان، خود را در موضع قوت می دیدند.

روز گذشته اما این سازمان بار دیگر آماری از دختران و پسران در سن ازدواج اعلام كرد، آماری كه این بار دختران 15 تا 29 سال را در موضع قوت قرار می دهد و به آنان قوت قلب می دهد كه تا چهار سال آینده دو میلیون پسر اضافه بر سازمان داریم كه شاید به سختی بتوانند از میان خیل كم جمعیت دختران، همسری برای خود برگزینند. مدیركل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال كشور، براساس نمودارهای جمعیتی پیش بینی كرد كه تا سال 97 اختلاف پسران در سن ازدواج كه در طیف سنی 20 تا 34 سال قرار دارند نسبت به دختران در سن ازدواج كه در طیف سنی 15 تا 29 سال قرار دارند، به دو میلیون نفر می رسد.

علی اكبر محزون با اشاره به اینكه براساس نمودارهای جمعیتی قبل از سال 88 تعداد دختران در سن ازدواج از تعداد پسران در سن ازدواج بیشتر بود، افزود: این روند بعد از سال 88 تا سال 92 روند نزولی داشت و هرم سنی در نمودار به شكل متقارن درآمد، به این معنا كه جمعیت دختران و پسران در سن ازدواج تقریبا برابر شد. به مرور تعداد پسران در سن ازدواج نسبت به دختران در سن ازدواج افزایش خواهد یافت به گونه یی كه بر اساس نمودار پیش بینی می شود كه اختلاف پسران نسبت به دختران در سن ازدواج تا سال 96 و 97 به دو میلیون نفر می رسد. منظور آقای مدیركل از افراد در سن ازدواج، كلیه افراد ازدواج كرده و ازدواج نكرده در طیف های سنی 20 تا 34 سال برای آقایان و 15 تا 29 سال برای خانم هاست. به گفته این مقام مسوول، كلیه آقایان در سن ازدواج كشور با طیف سنی 20 تا 34 شامل 12 میلیون و 70 هزار نفر می شوند كه از این تعداد پنج میلیون و 570 هزار نفر هرگز ازدواج نكرده اند، بنابراین 46 درصد آقایان در سن ازدواج كشور هرگز ازدواج نكرده اند، همچنین كلیه خانم های در سن ازدواج كشور با طیف سنی 15 تا 29 سال شامل 11 میلیون و 790 هزار نفر می شوند، از این تعداد پنج میلیون و 670 هزار خانم هرگز ازدواج نكرده اند، بنابراین 48 درصد خانم های در سن ازدواج كشور هرگز ازدواج نكرده اند. مدیركل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال كشور با اشاره به اینكه هم اكنون 100 هزار خانم در سن ازدواج كه هرگز ازدواج نكرده اند بیشتر از آقایان در سن ازدواج كه هرگز ازدواج نكرده اند وجود دارد، گفت: بنابر آمار ارائه شده فوق همچنین تعداد 280 هزار آقا در سن ازدواج (شامل افراد ازدواج كرده و ازدواج نكرده) بیشتر از خانم های در سن ازدواج وجود دارد.
    محزون همچنین در پاسخ به علل ایجاد اختلاف دو میلیون نفری پسران نسبت به دختران در سن ازدواج بر اساس پیش بینی های انجام شده طی سال های 96 و 97 عنوان كرد: علت اختلاف مربوط به دوره ها و گروه های سنی قبلی است و به هر میزان كه تاخیر در سن ازدواج بیشتر باشد خطر تجرد قطعی و نیز اختلاف های ایجاد شده مربوط به تعداد پسران و دختران در سن ازدواج بیشتر می شود.
   
    600 میلیارد تومان، اعتبار رشد جمعیت
    اما مشاور معاون نظارت راهبردی ریاست جمهوری از پیش بینی 600 میلیارد تومان اعتبار در قانون بودجه سال 93 برای رشد جمعیت خبر داد. «محمدرضا واعظ مهدوی» در نشست خبری بررسی سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب گفت: این اعتبار غیر از تسهیلات دیگری برای رشد جمعیت است كه در اجرای طرح های دیگر اعمال می شود: به طور مثال رایگان شدن زایمان طبیعی در طرح تحول نظام سلامت در راستای این سیاست هاست. بسته سیاست های جمعیتی فقط مربوط به باروری نیست و ابعاد دیگری را مانند پوشش بیمه های هزینه های زایمان، درمان ناباروری مردان و زنان و تقویت مهارت های زندگی در برمی گیرد. طی سال های اخیر، تغییر الگوی فرزندآوری در دستور كار برای تجدیدنظر قرار گرفته است. واعظ مهدوی یادآور شد: فرزندآوری قبل از انقلاب در خانواده های طبقات پایین و روستایی به دلیل فقدان نظام اجتماعی و بهداشتی و ترس از دست دادن فرزندان، بیشتر بود و سه عامل توسعه شبكه خدمات بهداشتی و كاهش مرگ ومیر كودكان، تغییر فرهنگ و شرایط زندگی اجتماعی و تاخیر در سن ازدواج موجب كنترل رشد جمعیت شد. تشویق خانواده ها به فرزندآوری به تنهایی برای رشد باروری كافی نیست و باید به عوامل تاثیرگذار در امر عدم تمایل خانواده ها به داشتن فرزند نیز توجه شود. در ابتدای دوران انقلاب، شرایط ازدواج ها بسیار آسان بود اما اكنون با پول یك پیكان نمی توان ازدواج كرد. مشاور معاون نظارت راهبردی ریاست جمهوری گفت: اجرای سیاست های رشد جمعیت كشور، زمانبر بوده و ارتباط تنگاتنگی با مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی كشور دارد، برای افزایش باروری در كشور، كل سیاست های اقتصادی دولت باید سامان یابد تا شرایط عامل تصمیم گیری خانواده برای فرزندآوری مانند مهار تورم، بهبود اشتغال، بالابردن جامعیت تامین اجتماعی، بالابردن سطح بهداشت و اجرای سیاست دوران نخست كودكی، مهیا شود. واعظ مهدوی در خصوص تقبل كردن منابع مالی طرح از سوی دولت گفت: اگر منابع درآمدی برای اجرای سیاستی پیش بینی نشود، مستلزم كسری بودجه دولت است و كسری بودجه تورم زا بوده و تورم نیز موجب كاهش خرید مردم و در نتیجه كاهش تمایل به فرزندآوری می شود.
    واعظ مهدوی با انتقاد از اصحاب رسانه كه چرا فقط به افزایش باروری در سیاست های جمعیتی می پردازند، افزود: به طور مثال، تامین آب از سیاست های مهم جمعیتی است اما اصحاب رسانه با سووال های تك بعدی، مدیران را بد عادت می كنند كه دید جامع نداشته باشند. اگر قرار بود سیاست رشد جمعیتی منحصر به افزایش نرخ باروری باشد، رهبر معظم انقلاب فقط همان بند مربوط به باروری را ابلاغ می كردند.
   
    دو برابر شدن زنان در سن باروری و نصف شدن موالید
    مدیركل آمار سازمان ثبت احوال كشور به میزان رشد تعداد زنان در سن باروری اشاره كرد و گفت: در سال 65، 10 میلیون و 500 هزار زن در سن باروری (15 تا 49 سال) در كشور وجود داشت و دو میلیون موالید داشتیم اما اكنون جمعیت زنان بارور كشور دو برابر شده و به 23 میلیون و 300 هزار نفر رسیده اما تعداد موالید نصف سال 65 شده است. اكنون 11 میلیون و 240 هزار نفر (اعم از زن و مرد) در سن ازدواج هستند، 86 درصد موارد ازدواج مردان در سن 20 تا 34 سالگی و 85 درصد ازدواج زنان در سن 15 تا 29 سالگی صورت می گیرد. اما «لاله افتخاری» هم با اشاره به در یك قدمی بودن طرح افزایش جمعیت برای تصویب در مجلس گفت: طرح یك فوریتی افزایش نرخ باروری پیشگیری از كاهش رشد جمعیت هفته آینده به همراه طرح 55 ماده یی جامع جمعیت و تعالی خانواده به مجلس می رود. این طرح 55 ماده و چهار فصل دارد و به موضوعات كاهش سن ازدواج، كاهش میزان طلاق و حمایت از فرزندآوری پرداخته است. افتخاری تاكید كرد: این طرح نیاز به تغییراتی دارد، به طور مثال در این طرح اولویت اشتغال برای مردان است، درحالی كه اجرای آن ممكن است برای زنانی كه به هر دلیل نتوانسته اند ازدواج كنند، مشكلاتی را ایجاد كند. همچنین ساخت مهدكودك ها در این طرح مورد توجه قرار گرفته اما اگر مادر تامین شود، دیگر نیازی به ساخت مهدكودك نیست و فقط زنان شاغل به مهدكودك نیاز دارند كه باید تسهیلات خاصی برای آنان در نظر گرفته شود. نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشكلات اقتصادی و شغلی خانواده ها در فرزندآوری گفت: برخی از این مشكلات در طرح جامع جمعیت دیده شده و برخی مشكلات نیز دیده نشده است. به طور مثال ساخت مسكن مناسب برای خانواده را نمی توان به صورت ضرب الاجل انجام داد، اما برخی موارد طرح را می توان زودتر اجرا كرد.

منبع:روزنامه اعتماد

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha