یک گزارش تحقیقی که در انگلستان انجام شده است نشان می دهد کار نکردن با دست در مدرسه و خانه ، تکامل مغز کودکان را مورد تهدید قرار داده است.

 با توجه به این که نجاری ، فلزکاری ، تولید صنایع دستی ، موسیقی و کلاسهای مکانیک خودرو در بسیاری از مدارس انگلستان حذف شده و کودکان مایلند در خانه نیز با رایانه کار کنند، این کشور به جای " جامعه آچار، به جامعه نرم افزار" تبدیل می شود.
دکتر اریک سیگمان تهیه کننده این گزارش که به سفارش تشکل آموزشی راسکین میل انجام شده گفت " کار کردن با دست در یک محیط سه بعدی واقعی برای تکامل کامل شناختی و هوشی انسان ضروری و الزامی است.
تحقیقات نشان می دهد افزایش مدت زمانی که در جهان مجازی رایانه می گذرد، باعث شده است که این کار به تدریج جای بازی با دست و آموزش با استفاده از دست را بگیرد.
این محقق گفت " کار با دست به کودکان می آموزد که عملا چگونگی انجام امور در دنیا را تجربه کنند، از مواد و فرآیندها درک خاصی به دست آورند و در مورد مفاهیم مطلق ، قضاوتهای آگاهانه انجام دهند.
در این گزارش به نمونه هایی از کودکان 11 ساله اشاره شد که تکامل شناختی آنها از برخی جهات ناقص بود و نیز به این موضوع اشاره شد که در مهندسان و کارآموزان جوان ، توانایی درک مستقیم مشکلات مکانیکی کاهش یافته است .
یافته های این گزارش به روشنی نشان می دهدکه نقش آموزش سه بعدی واقعی و فعالیت های دستی در سیاست های آموزشی امروز باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
در این گزارش آمده است " پیامدهای این موضوع برای اقتصاد اهمیت فراوانی دارد و عملا توانایی نیروی کار را برای استفاده از رایانه در تحقیقات ، طراحی و توسعه بهتر می کند."
اما اولیای کودکان نیز مسوول هستند که در تربیت کودکان خود حتما کارهای دستی و عملی را بگنجانند.
این محقق انگلیسی به هموطنان خود که فوق العاده به حضور در "کلاس " علاقمند هستند هشدار داد برخورد تحقیر آمیز با کار یدی را کنار بگذارند و آن را مختص طبقات پایین تلقی نکنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha