یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۹
کد خبر: 113762

حتی اگر یک نخ سیگار همراه شما باشد، غیرسیگاری بودن بسیار دشوار خواهد بود. پس هر کاری می‌توانید بکنید تا سیگار همراهتان نباشد. دو تا پنج دقیقه اول سخت‌ترین زمان است.

سلامت نیوز: حتی اگر یک نخ سیگار همراه شما باشد، غیرسیگاری بودن بسیار دشوار خواهد بود. پس هر کاری می‌توانید بکنید تا سیگار همراهتان نباشد. دو تا پنج دقیقه اول سخت‌ترین زمان است.
مصرف سیگار باعث بروز بیماری‌های قلبی، عروقی نه تنها در افراد سیگاری بلکه افراد غیرسیگاری در معرض دود سیگار می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان، بیماری‌های قلبی عروقی قاتل شماره یک انسان‌هاست و مصرف سیگار سردسته عوامل خطرزای عمده، مهمِ و قابل پیشگیری بیماری‌های قلبی عروقی به‌شمار می‌رود. لیست بلندبالای بیماری‌ها و مرگ‌های مربوط به مصرف سیگار هشداردهنده است. همچنین مصرف سیگار برای هزاران نفر از افراد غیر سیگاری از جمله نوزادان و اطفال در معرض دود سیگار، مضر است.

برای ترک سیگار مهم نیست که چقدر و به چه مدت سیگار کشیده‌اید. در واقع با ترک سیگار میزان خطر در شما در هر حالتی کاهش می‌یابد. با گذشت زمان، میزان خطر در شما مشابه افرادی می‌شود که هرگز سیگار نکشیده‌اند.

در قدم اول برای ترک سیگار باید دلایل خود را برای ترک سیگار لیست کنید و روزانه چند مرتبه آن را بخوانید، بسته سیگار خود را با کاغذ و کش ببندید. هر بار که سیگار کشیدید؛ زمان، احساس و میزان اهمیت آن را از عدد 1 تا 5 یادداشت کنید. همچنین بسته سیگار را دوباره با کاغذ و کش ببندید.

در قدم دوم، همواره لیست دلایل خود را برای ترک سیگار بخوانید و در صورت نیاز مواردی را به آن بیفزایید، سیگار را خارج از دسترس خود قرار دهید و کبریت به همراه نداشته باشید و سعی کنید هر روز سیگار کمتری بکشید و در مواردی که سیگار کشیدن برای شما اهمیت ندارد، آن را مصرف نکنید.

در قدم سوم نیز اقدامات گام دوم را ادامه دهید و تاریخی را برای ترک کامل تعیین کنید، تا زمانی که بسته سیگار خود را تمام نکرده‌اید، بسته سیگار جدیدی نخرید و سعی کنید برای یک‌بار هم که شده، 48 ساعت سیگار نکشید.

در قدم چهارم، سیگار را به طور کامل ترک کنید. کبریت و سیگارها را دور بریزید و زیرسیگاری و فندک‌ها را پنهان کنید. همچنین خود را مشغول کنید. به سینما بروید، ورزش کنید و پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری را در برنامه روزانه خود بگنجانید، از شرایطی که سبب تحریک شما به مصرف سیگار می‌شود، دوری کنید و جایگزین سالمی را به جای مصرف سیگار پیدا کنید.

از آدامس‌های بدون شکر یا آدامس‌های نعنایی که به شکل مصنوعی شیرین شده‌اند، استفاده کنید و از میوه‌ها و سبزی‌ها مانند برش کرفس یا هویج خرد شده استفاده کنید. سعی کنید دستتان مشغول باشد و زمانی که احساس وسوسه به مصرف سیگار می‌کنید، سعی کنید نفس عمیقی بکشید.

اگر پس از ترک، سیگار کشیدیم چه کنیم؟

حتی اگر یک نخ سیگار همراه شما باشد، غیرسیگاری بودن بسیار دشوار خواهد بود. پس هر کاری می‌توانید بکنید تا سیگار همراهتان نباشد. دو تا پنج دقیقه اول سخت‌ترین زمان است.

اگر پس از ترک سیگار، دوباره سیگار کشیدید به مفهوم آن نیست که شما دوباره سیگاری شده‌اید. از هم‌اکنون کاری کنید که دوباره به مسیر درست قبلی خود برگردید.خود را سرزنش یا تنبیه نکنید. به خود بگویید که شما هنوز غیرسیگاری هستید.

با خودتان فکر کنید که چرا شما سیگار کشیده‌اید و تصمیم بگیرید که دفعه بعدی چه کار متفاوتی را می‌توانید انجام دهید و با خود قراردادی امضا کنید که دوباره سیگار نخواهید کشید.

پس از ترک سیگار چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

حس بویایی و چشایی شما برمی‌گردد، سرفه‌های شما قطع می‌شود، سیستم گوارش شما به حالت طبیعی بر می‌گردد، احساس سرزندگی و پرانرژی بودن می‌کنید، بالارفتن از پله‌ها ساده‌تر می‌شود، تنفس شما ساده‌تر می‌شود، بوی سیگار در لباس و سوختگی لباس‌ها از بین می‌رود، احساس نیاز به سیگار کشیدن از بین می‌رود و طول زندگی شما بیشتر شده و احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی،‌ بیماری های ریوی و سرطان در شما کاهش می‌یابد.

با پزشک، پرستار یا مشاور سلامتی خود مشورت کنید. اگر مبتلا به بیماری قلبی هستید یا قبلا دچار سکته مغزی شده‌اید، به این دلیل که این بیماری‌ها زمینه ارثی دارند ممکن است اعضای خانواده شما هم در معرض خطر ابتلا به این بیماری‌ها باشند. ایجاد تغییرات در شیوه زندگی آنها برای کاهش میزان خطر مهم است.

شما می‌توانید از کتابچه‌ها و بروشورهای علمی برای انتخاب زندگی سالم‌تر و کاهش میزان خطر، کنترل بیماری و مراقبت از افراد خانواده استفاده کنید.

دانایی، توانایی است؛ بنابراین بیشتر بیاموزید و بیشتر زندگی کنید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha