یک فوق تخصص ارتوپد با اشاره به اینکه عدم رعایت بهداشت پا در مبتلایان به دیابت با خطر قطع پا همراه است، گفت: بیماران دیابتی باید از دستکاری زخم پاها پرهیز کنند.

سلامت نیوز: یک فوق تخصص ارتوپد با اشاره به اینکه عدم رعایت بهداشت پا در مبتلایان به دیابت با خطر قطع پا همراه است، گفت: بیماران دیابتی باید از دستکاری زخم پاها پرهیز کنند.

دکتر صابر آرامی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه از جمله عوارض دیابت می‌توان صدمه به عصب و ضعف گردش خون را نام برد، گفت: این مشکلات سبب می‌شوند پاها نسبت به زخم تأثیرپذیرتر شوند. وضعیت این زخم‌ها پس‌ از بروز به ‌شدت بدتر می‌شود و درمان آنها دشوار است.

وی تدابیر درمانی مناسب دیابت و مراقبت دقیق از پاها را در پیشگیری از بروز زخم موثر دانست و گفت: وقتی زخم یا اولسر در پا ایجاد شد، نکته‌ مهم مراقبت از ‌آن است. زخمی که ترمیم نمی‌شود، سبب وارد آمدن صدمه‌ شدید به بافت‌ها و استخوان‌ می‌شود و به برداشت انگشت‌ پا، تمام یا بخشی از ساق پا با عمل جراحی نیاز دارد.

آرامی یادآور شد: بهترین راهکار برای پیشگیری از بروز عوارض دیابت و زخم های ناحیه پا، تدبیر مناسب دیابت با جیره‌ غذایی سالم، ورزش منظم، پایش قند‌ خون و تبعیت از مصرف داروهای تجویز شده است.

این فوق تخصص ارتوپد یادآور شد: مراقبت مناسب از پا به پیشگیری از مشکلات مربوط به پا می انجامد و سبب تأمین تیمار طبی مناسب در زمان بروز مشکل می‌شود.

وی در خصوص دستورالعمل تیمار مناسب از پا گفت: مبتلایان به دیابت باید هر روز پاهای خود را از نظر وجود تاول، بریدگی، ترک، زخم، سرخی، حساسیت به لمس یا ورم وارسی کنند.

آرامی افزود: درصورتی که وضع به گونه‌ای باشد که نتوان به پاها دسترسی یافت، می‌توان برای مشاهده‌ کف ‌پاها از یک آینه‌ دستی استفاده کرد. در صورتی‌ که نگاه داشتن آینه در ‌دست مشکل باشد، آینه را باید روی زمین قرار داد و از شخص دیگری کمک خواست.

دیابتی‌ها لای انگشتان پا را خشک نگهدارند
وی با تاکید بر اینکه باید بیماران دیابتی هر روز پاهای خود را بشویند، گفت: روزانه یک نوبت باید پاها را با آب ولرم شست. پاها را به ملایمت، به خصوص لای انگشتان را خشک کرد. با استفاده از سنگ پا به ملایمت، نقاطی از پوست را که دارای پینه، میخچه یا زگیل است، پاک شود. لای انگشتان پودر تالک یا نشاسته‌ ‌ذرت پاشید تا پوست خشک شود و برای حفظ نرمی پوست از کرم یا لوسیون مرطوب‌کننده استفاده ‌کرد.

آرامی با اشاره به اینکه پینه‌ها یا سایر ضایعات پا را نباید دستکاری کرد، گفت: برای پرهیز از بروز صدمه به پوست در برداشتن پینه، میخچه یا زگیل از ناخن‌گیر و قیچی استفاده نشود.

وی افزود: از محلول‌های موجود یا وسایل تجارتی موجود شیمیایی برای برداشتن زگیل استفاده نشود. برای برداشتن هر یک از این ضایعات باید به پزشک رجوع کرد.

این فوق تخصص ارتوپد خاطرنشان کرد: باید ناخن‌ها را صاف و مستقیم کوتاه کرد. انتهای تیز ناخن‌ها را باید با دقت و به ‌وسیله‌ سوهان ‌ناخن از بین‌ برد. در ‌صورتی ‌که بیمار، خود نتواند این کار را انجام دهد باید از شخص دیگری کمک بگیرد.

آرامی در پایان تصریح کرد: بیماران دیابتی در منزل نباید با پای برهنه راه بروند. برای پیشگیری از بروز صدمه به پا حتی در خانه نیز باید کفشی مناسب به پا داشته باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha