نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درخصوص وضعیت بهداشتی حاشیه نشینان شهرهای بزرگ کشور گفت: نزدیک به 11 درصد جمعیت كشور در حاشیه شهرها به ‌ویژه كلان‌ شهرها زندگی می کنند.

سلامت نیوز: نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درخصوص وضعیت بهداشتی حاشیه نشینان شهرهای بزرگ کشور گفت: نزدیک به 11 درصد جمعیت كشور در حاشیه شهرها به ‌ویژه كلان‌ شهرها زندگی می کنند.

عبدالرحمان رستمیان در گفت و گو با پانا، درخصوص جمعیت آمار حاشیه نشینان شهرها اظهار داشت: در حال حاضر حدود 9 میلیون نفر در حاشیه شهرها سکونت دارند به طوری که می توان گفت نزدیک به 11 درصد جمعیت كشور در حاشیه شهرها به ‌ویژه كلان‌ شهرها زندگی می کنند.
 برنامه‌ای برای اصلاح وضعیت حاشیه‌نشینان وجود ندارد
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه تاکنون برنامه ای عملیاتی برای اصلاح وضع حاشیه نشینی در کشور وجود نداشته، تصریح کرد: یکی از برنامه‌ های جدی وزارت بهداشت باید ایجاد سیستم بهداشتی مناسب‌ برای جمعیت حاشیه نشینان شهرها باشد چرا که شبکه های بهداشتی مراکز حاشینه نشین در وضعیت مناسبی قرار ندارد.
افزایش حاشیه‌نشینی مشکلات بهداشتی در پی دارد
این نماینده مجلس در ادامه با بیان اینکه افزایش حاشیه نشینی مشکلات بهداشتی درمانی بسیاری را در پی دارد، خاطرنشان کرد: حاشینه نشینی علاوه بر مخاطرات اجتماعی که دارد، از نظر بهداشت و سلامت مردم نیز می تواند خطرآفرین باشد. متأسفانه اکثر مناطق حاشیه نشین از خدمات بهداشتی بی ‌بهره‌اند، و زباله ‌ها در این مناطق تهدید کننده سلامتی مردم به شمار می رود.
برنامه‌های طرح تحول سلامت برای حاشینه‌نشین ها
وی درخصوص برنامه های طرح تحول سلامت برای مردم حاشیه نشین شهرها نیز گفت: طبق اعلام وزارت بهداشت با آغاز مرحله دوم برنامه های طرح تحول نظام سلامت که در حوزه بهداشتی است، حاشیه ‌نشینان در تمام استان ‌های كشور به بسته های خدمات جامع دسترسی پیدا می کنند.
رستمیان اضافه کرد: در بسته حمایتی نظام سلامت، استقرار پزشک، پرستار، مددکار اجتماعی و روان ‌شناس در مراکز درمانی مناطق حاشیه نشین پیش ‌بینی شده ضمن اینکه ارتقای سطح سلامت و جلوگیری از ابتلا به بیماری ‌ها، اصلاح سبک زندگی و افزایش میزان باروری به‌ عنوان اولویت هایی است که برای مردم حاشیه نشین مد نظر قرار دارد.
وی درخصوص سرانه بهداشت و درمان روستاییان نیز گفت: بیش از 20 میلیون نفر نیز در روستاها سکونت دارند که سرانه درمان آنان بسیار پایین است و این میزان باید در برنامه هایی که وزارت بهداشت اجرا می کند، گنجانده شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha