سه‌شنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۴
کد خبر: 120008

کارشناسان و دیگر متخصصان ضمن ابراز نگرانی از بحران چاقی در ایران آن را اصلی ترین عامل بروز بیماری های غیر واگیر می دانند که زنگ خطری برای افزایش جمعیت بیمار در آینده است.

سلامت نیوز:45 درصد جمعیت ایران به چاقی دچار هستند.30 درصد جمعیت کودکان ایران چاق هستند. در 15 سال آینده با توجه به روند روز افزون چاقی،کم تحرکی و استفاده از غذاهای آماده، جمعیتی بیمار خواهیم داشت.

رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر علمی دومین سمپوزیوم بین المللی تغذیه، در بین جمعیت 25 میلیون نفری، 8 میلیون نفر مبتلا به چاقی و 17 میلیون نفر مبتلا به اضافه وزن هستند، یک سوم جمعیت ایران دارای اضافه وزن و یا چاق هستند که از این تعداد 43 درصد را مردان و 57 درصد را زنان تشکیل می دهد.

کارشناسان و دیگر متخصصان ضمن ابراز نگرانی از بحران چاقی در ایران آن را اصلی ترین عامل بروز بیماری های غیر واگیر می دانند که زنگ خطری برای افزایش جمعیت بیمار در آینده است.

دکتر زهرا عبدالهی، رئیس اداره دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در برنامه «فردای بهتر» گروه سلامت جسم و پیشگیری رادیو سلامت در خصوص بحران چاقی در ایران گفت: وزارت بهداشت به تنهایی قادر به پیشگری از اضافه وزن و چاقی نیست.

عبدالهی با اشاره به برنامه های میان مدت کوتاه مدت و بلند مدت وزارت بهداشت در خصوص پیشگیری از چاقی افزود: هنوز سیاست و برنامه جامع و ملی برا ی پیشگیری از اضافه وزن و چاقی که د رآن همه بخش ها بتوانند به وظایف خود عمل کنند ،درکشور به اجرا در نیامده است.

وی با بیان اینکه برنامه جامع پیشگیری از چاقی با مشارکت همه جانبه بخش ها و دستگاه ها در مرحله تدوین است، افزود: تا زمانی که دستگاه های مسئول در امر پیشگیری،آموزش و تحرک بدنی در کنار هم قرار نگیرند،سیاست گذاری های وزارت بهداشت در امر پیشگیری موفق نخواهد بود.

عبدالهی گفت: تازمانی که صنعت غذا و صنایع غذایی محصولات کم کالری و کم چربی به بازار ارائه نکنند، تازمانی که دولت از صنایع غذایی حمایت نکند، تا زمانی که نهادهای آموزسی و رسانه ها در کنار وزارت بهداشت قرار نگیرند، و تاز مانی که مردم به امکانات تحرک بدنی دسترسی نداشته باشند، نمی توان انتظار داشت که سیاست گذاری در امر پیشگیری از چاقی عملی شود.

رئیس اداره دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان با تأکید بر نظارت بر قیمت مواد غذایی و کنترل محصولات وارداتی اظهارکرد: با توانمندسازی مردم در خصوص خود مراقبتی نیز می توان سیاست و برنامه جامع ملی پیشگیری از اضافه وزن و چاقی را عملیاتی کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha