معاون درمان وزیر بهداشت گفت: برنامه جامع و استاندارد بیمارستانی برای اخذ مجوز جذب بیمار خارجی به همه بیمارستانهای کشور ابلاغ شد. هنوز مجوزی صادر نشده و متقاضیان تا ۶ ماه فرصت دارند، درخواست مجوز گردشگری سلامت را به وزارت بهداشت ارائه کنند.

سلامت نیوز: معاون درمان وزیر بهداشت گفت: برنامه جامع و استاندارد بیمارستانی برای اخذ مجوز جذب بیمار خارجی به همه بیمارستانهای کشور ابلاغ شد. هنوز مجوزی صادر نشده و متقاضیان تا ۶ ماه فرصت دارند، درخواست مجوز گردشگری سلامت را به وزارت بهداشت ارائه کنند.

محمد آقاجانی در گفت و گو با فارس افزود: وزارت بهداشت برنامه جامع توسعه گردشگری سلامت را تدوین کرده و استانداردهای مراکز مجاز ارائه این خدمات هفته پیش به همه بیمارستانهای دولتی و خصوصی ابلاغ شد.

 

وی ادامه داد: برنامه جامع گردشگری سلامت با همکاری وزارت بهداشت، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، سازمان نظام پزشکی و وزارت امور خارجه تدوین شده است و تمام الزامات ارائه خدمات درمانی به بیماران خارجی اعم از خدمات مربوط به ویزا، خدمات هتلیگ و پذیرش و استانداردهای درمانی در آن دیده شده است.

 

معاون درمان وزیر بهداشت گفت: استانداردهای خدمات گردشگری سلامت هم شامل استانداردهای درمانی و پزشکی و هم استاندارهای غیر پزشکی شامل خدمات هتلیگ می شود که در مواردی با استانداردهای داخلی متفاوت است مثلاً مراکز ارائه این خدمات باید دارای افرادی باشند که به زبان خارجی مسلط باشند.

 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه بیماران خارجی در مدت کوتاهی مهمان کشور ما هستند باید خدمات به نحوی ارائه شود که اعتماد آنان را به ارائه خدمات پزشکی و غیر پزشکی در کشور ما ایجاد کند.

 

وی گفت: بر اساس این برنامه مراکز متقاضی ارائه خدمات درمانی به بیماران خارجی باید دپارتمان توریسم درمانی داشته باشد و خدماتی را به بیماران خارجی ارائه کنند که مازاد بر نیاز بیماران داخلی باشد و در مورد خدماتی که بیماران کشورمان مشکل دارند و کمبود وجود دارد خدمات توریسم درمانی ارائه نمی‌شود.

 

معاون درمان وزیر بهداشت اضافه کرد: تاکنون به هیچ مرکز درمانی مجوز ارائه خدمات توریسم درمانی داده نشده است. همه بیمارستانها و مراکز درمانی از هم اکنون تا ۶ ماه آینده فرصت دارند استانداردهای اعلام شده در مورد توریسم درمانی را ایجاد کنند و درخواست خود را برای اخذ مجوز گردشگری سلامت به وزارت بهداشت ارائه کنند.

 

وی ادامه داد: وزارت بهداشت بعد از اخد درخواست از این مراکز و بیمارستانها بازدید می‌کند و در صورت داشتن صلاحیت لازم به آنها مجوز داده می شود و البته این مراکز رتبه بندی خواهند شد.

 

وی گفت:‌ کشور ما ظرفیت و پتانسیل بالایی برای ارائه خدمات درمانی و جراحی به بیماران خارجی به خصوص کشورهای همسایه و کشورهای اسلامی و سایر کشورها دارد. در اغلب رشته های پزشکی ما همپای پیشرفته ترین کشورهای دنیا گام بر می‌داریم و از نظر اقتصادی نیز ظرفیت بزرگی برای جذب سرمایه خارجی، درآمدزایی و ایجاد اشتغال در این زمینه وجود دارد.

 

وی در پاسخ به این پرسش فارس که سالانه چند نفر بیمار خارجی به ایران می‌آیند و چقدر سرمایه جذب می‌شود،‌ گفت: متأسفانه تاکنون اطلاعات بیماران خارجی در کشور ثبت نمی‌شد به همین علت آمار دقیقی در این زمینه نداریم اما از اول آبان تمام بیمارستانهای دولتی و خصوصی موظف هستند در سایتی که به آنها معرفی شده است، تمام اطلاعات مربوط به بیماران خارجی که پذیرش می‌کنند را ثبت و به وزارت بهداشت گزارش کنند.

 

آقاجانی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار فارس درباره تعرفه خدمات توریسم درمانی گفت: وزارت بهداشت تعرفه‌ای برای خدمات درمانی به بیماران خارجی ابلاغ نمی‌کند و تعرفه این خدمات در بازار رقابتی بین بیمارستانها تعریف و تعیین می‌شود.

 

وی گفت: سایتی برای معرفی خدمات توریسم پزشکی ایران نیز تعریف می‌شود و در صندوقی صوتی به زبانهای مختلف ظرفیت بزرگ پزشکی ایران به کشورهای دنیا معرفی می‌شود.

 

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: لزومی ندارد بیماران خارجی ویزای درمانی بگیرند با ویزای توریستی نیز خدمات درمانی به بیماران خارجی ارائه می شود.

 

وی گفت: در برخی رشته‌های پزشکی مانند چشم پزشکی و جراحی پلاستیک تعداد بیماران خارجی مراجعه کنند به کشور بیشتر است.

 

معاون درمان وزیر بهداشت ادامه داد: بر اساس ابلاغیه جدید وزارت بهداشت هیچ بیمار خارجی برای پیوند عضو اجازه ورود به کشور ندارد و پیوند عضو حتی اگر دهنده عضو نیز خارجی باشد در داخل کشور ممنوع است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha