نایب رییس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: اخیرا در صحن مجلس این موضوع مطرح شده که قوانین مرتبط با تخلفات موادغذایی و بهداشتی نقش بازدارنده‌تری داشته باشد. این قانون در مورد روغن پالم نیز صادق است.

سلامت نیوز: نایب رییس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: اخیرا در صحن مجلس این موضوع مطرح شده که قوانین مرتبط با تخلفات موادغذایی و بهداشتی نقش بازدارنده‌تری داشته باشد. این قانون در مورد روغن پالم نیز صادق است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر عبدالرحمان رستمیان درباره اقدامات مجلس به منظور ارتقای سلامت مردم و اطلاع رسانی در مورد کالاهای آسیب رسان به سلامت، گفت: در برنامه پنجم توسعه و در خصوص کالاهای آسیب‌رسان به سلامت جامعه، بند قانونی وجود دارد که طبق آن برای این کالاها عوارض و مالیات‌هایی باید در نظر گرفته شود.

وی با اشاره به این که از این طریق مصرف این کالاها کمتر می‌شود و از محل مالیات‌ها و عوارض کسب شده، برای کالاهای سلامت محور می‌توان هزینه کرد، گفت: وزارت بهداشت باید با هماهنگی سایر وزارتخانه‌های مرتبط، این کالاها را مشخص و نام آنها را اعلام کند.

نایب رییس کمیسیون بهداشت مجلس همچنین با بیان این که سهم وزارت بهداشت از مالیات‌های خاص مربوط به کالاهای آسیب رسان باید بیشتر شود، ادامه داد: وزارت اقتصاد و دارایی نیز باید مسیر کسب عوارض از این کالاها را مشخص و هر سال این وضعیت را رصد کند.

وی با اشاره به اینکه امسال بحث افزایش مالیات بر نوشابه‌های گازدار و دخانیات مطرح شده، افزود: متاسفانه قوانین مرتبط با تخلفات مواد بهداشتی، خوراکی و خدمات سلامتی به روز نشده است و به همین خاطر این قوانین بازدارنده نیستند. به طوری که ممکن است افرادی از این فضا سوء استفاده کرده و اقدام به تولید و واردات کالاهای آسیب‌رسان کنند.

رستمیان با تاکید بر این که ضروری است قوانین بازدارنده‌تری در این زمینه تعیین کنیم، خاطرنشان کرد: اخیرا در صحن مجلس این موضوع مطرح شده که قوانین مرتبط با تخلفات موادغذایی و بهداشتی نقش بازدارنده‌تری داشته باشد. این قانون در مورد روغن پالم نیز صادق است. به طوری که برای روغن‌های بی‌کیفیتی از قبیل پالم باید عوارض و مالیاتی تعیین شود که تا از این طریق واردات آنها به کشور کاهش یابد.

نایب رییس کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به اینکه وزارت بهداشت باید برای سلامت مردم اطلاع رسانی دقیقی داشته و با متخلفان برخورد جدی کند، تاکید کرد: این وزارتخانه هم جایگاه نظارتی دارد و هم سیاست‌گذار است.

به گفته وی تا به حال در مورد بسیاری از محصولات آسیب‌رسان به سلامت جامعه از قبیل مواد آرایشی بهداشتی و داروهای تبلیغی در شبکه‌های ماهواره‌ای تبلیغات اغراق گونه‌ای صورت گرفته که باعث مرگ و میر مردم شده است. متاسفانه فروش بسیاری از این محصولات هم توسط مبادی غیرقانونی در داخل کشور صورت می‌گیرد و این وضعیت نظارت جدی دستگاه‌های نظارتی بویژه وزارت بهداشت را برای برخورد با متخلفان می‌طلبد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha