دوشنبه ۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۱
کد خبر: 121954

بارها شنیده‌ایم كه برای خوشبختی عشق لازم است ولی كافی نیست، عشق به ما نیرو، استقامت، جرات، پشتكار، امید، هیجان و انگیزه حركت می‌دهد تا با آگاهی، عقل و درایت و تلاش رودخانه متلاطم زندگی را به سلامت طی كنیم.

20 حقیقت ازدواج

سلامت نیوز: بارها شنیده‌ایم كه برای خوشبختی عشق لازم است ولی كافی نیست، عشق به ما نیرو، استقامت، جرات، پشتكار، امید، هیجان و انگیزه حركت می‌دهد تا با آگاهی، عقل و درایت و تلاش رودخانه متلاطم زندگی را به سلامت طی كنیم.

به گزارش سلامت نیوز، دكتر حسین ابراهیمی‌مقدم روان‌شناس و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی در هفته نامه سلامت نوشت:  بارها شنیده‌ایم كه برای خوشبختی عشق لازم است ولی كافی نیست، عشق به ما نیرو، استقامت، جرات، پشتكار، امید، هیجان و انگیزه حركت می‌دهد تا با آگاهی، عقل و درایت و تلاش رودخانه متلاطم زندگی را به سلامت طی كنیم. بدون آگاهی و تعهد، عشق، تنهایی ما را به هیچ‌جا رهنمون نخواهد شد. در این مطلب سعی می‌کنم به برخی از رایج‌ترین باورهای درست و نادرست درباره عشق و ازدواج اشاره ‌کنم.


8 باور غلط درباره عشق و ازدواج

1. هر كسی نیمه‌گسترده‌ای دارد (تفكر جادویی): برخی بر این باورند نظام هستی آنچنان برنامه‌ریزی و تنظیم شده است كه برای هر فردی یك نفر و فقط یك نفر به عنوان جفت مناسبش ساخته شده یا باید منتظر باشد تا تقدیر و سرنوشت آن فرشته گمشده (یا سواركار با اسب سفید) را طی یك حادثه اتفاقی در برابر او ظاهر كند، یا اینكه افراد معتمدی را امتحان كند تا اینكه نیمه‌اش را پیدا كند. گروه اول برای پیدا كردن همسر و ایجاد رابطه تلاش نخواهند كرد مگر سطحی و گروه دوم از یك رابطه به رابطه‌ای دیگر می‌روند تا شاید گمشده خود را پیدا كنند.

2. در صورت از دست دادن معشوقشان دیگر نباید رابطه جدیدی را آغاز كنند! در حالی كه واقعیت امر این است كه برای هر فردی بالقوه جفت و همسرهای متعددی وجود دارد و تنها قانون حاكم بر نظام هستی این است كه افراد با عقل، منطق و تلاش، همسر مناسب خود را پیدا كنند و اگر هم اشتباهی كردند مسئولیت خود را بپذیرند و در جبران و اصلاح آن بكوشند.

3. فقط با همسر كامل و بی‌عیب و نقص می‌توان در زندگی اشتراكی به خوشبختی رسید! برخی افراد به دلیل مطلق‌گرایی (خوب یا بد، سیاه یا سفید) یا كمال‌پرستی(بهترین، برترین، همیشه 20)، دنبال یك فرد كامل و تقریبا بی‌عیب و نقص هستند و به این ترتیب بسیاری از فرصت‌های طلایی را از دست می‌دهند. چون همیشه معایبی برای رد كردن طرف مقابل پیدا خواهندكرد. عده‌ای هم‌چون پیوند عاطفی ناامنی داشته‌اند به دیگران اعتماد نمی‌كنند و ناخودآگاه دنبال مدرك و دلیل برای رد طرف مقابل‌اند. در حالی كه همسر كامل وجود ندارد و اساسا فلسفه ازدواج شروع با حداقل معیارهای لازم و اساسی و تلاش برای رسیدن به حداكثر‌های ایده‌آل (رشد و نمو) است. احتمال موفقیت و خوشبختی در ازدواجی بیشتر خواهد بود كه تجانس و تشابه بین زوجین بیشتر باشد و اگر یكی خیلی برتر از دیگری باشد دیر یا زود رابطه دچار مشكل می‌شود.

4. برخی افراد به دلیل ترس از شكست یا ترس از رابطه فكر می‌كنند فرد باید از تمام جهات كامل باشد تا قدم برای ازدواج بردارد. در حد یك روان‌شناس آگاهی و اطلاعات لازم برای ازدواج را داشته باشد، از لحاظ جسمانی بی‌عیب و نقص و از نظر مادی در رفاه باشد(ماشین، خانه، شغل و...) این نوع تفكر حتی اگر فرد به این حد هم برسد چند عیب عمده دارد:

• انتخاب‌هایش محدود می‌شود، چون باید فردی در سطح خود پیداكند.

• بهترین سنین فرزنددار شدن را از دست می‌دهد.

• انگیزه‌اش برای ازدواج كمتر و شك و تردیدهایش بیشتر می‌شود.

• احتمال اینكه طعمه و گرفتار آدم‌های متقلب و سوءاستفاده‌گر قرارگیرد، بیشتر می‌شود و در بسیاری موارد دست به انتخاب‌های كاملا غلط می‌زند.

5. برای یك ازدواج موفق مهم نیست كه با چه كسی ازدواج می‌كنید، مهم این است كه چقدر تلاش می‌كنید! افراد با چنین تفكری بدون در نظر گرفتن تضادها، تشابهات ارزش‌ها، اهداف، انتظارات و... وارد یك رابطه و ازدواج نابرابر و سوءاستفاده‌گرانه می‌شوند و دیر یا زود هر دو طرف از پا درخواهند آمد. خمیرمایه چنین طرز تفكری این است؛ خودم درستش می‌كنم! در حالی كه ازدواج مثل بازی پینگ‌پونگ است كه هر دو باید لذت ببرند.

6. تضاد بین زوجین باعث بهبود و استحكام ازدواج می‌شود! شاید ابتدا شخصیت‌های متفاوت باعث هیجان و رضایت‌خاطر ظاهری ‌شود ولی دیری نمی‌پاید.

7. عشق به‌تنهایی برای ازدواج كافی است!
اصلا! مخصوصا اگر شهوانی باشد. برای انتخاب همسر باید براساس دل (احساسات و عواطف) عمل كرد. كودك 7 تا 10 ساله فقط براساس حواس، تخیلات و هوشش دنیا را درك و ارزیابی می‌كند! از ویژگی‌های این افراد این است كه وقتی می‌پرسیم چرا عاشق این فرد شده‌اید؟ معمولا یا دلیلی برای آن ندارند و اگر هم داشته باشند یا بیشتر به صورت نداشتن معایب است(دروغ نمی‌گوید، خشن نیست) یا اینكه محاسن نسبت داده شده نادرست و غیرمنطقی است (فهیم و با پشتكار است ولی در سن 28 سالگی هنوز نه تحصیلات دارد نه شغل!)

انسان سالم كسی است كه با عقل جاده و مسیر و با دل و احساس ، انرژی رفتن در مسیر را انتخاب می‌كند.

8. ازدواج و انتخاب همسر به شانس بستگی دارد! می‌گویند ازدواج هندوانه دربسته است.

اگر ما شانس را به عنوان سرنوشت محتوم در نظر بگیریم دیگر تلاش، اختیار، كوشش، تفكر و در یك كلام هستی بی‌معنی خواهد بود. تفاوت انسان‌‌های عاقل و توانمند با دیگران در این است كه آنها خود سرنوشتشان را می‌نویسند و می‌سازند ولی سرنوشت كار دیگران را (تقدیر ارباب مردان ترسو و برده مردان شجاع است).

12 باور درست درباره ازدواج

1. یكی از مهم‌ترین علت‌های شكست در ازدواج توقع و تصورات غلط از ازدواج است. خوشبختی به خودی‌خود رخ نمی‌دهد، بلكه ساخته می‌شود. به همان اندازه انتخاب و داشتن همسر خوب، تلاش در حفظ آن نیز مهم است.

2. ازدواج دوای هیچ دردی نیست. حكم غذا را دارد، نه دارو. ازدواج باعث رفع هیچ‌یک از مشكلات روانی نمی‌شود.

3. ازدواج وسیله است، نه هدف، بسیاری از ازدواج‌های غلط و ناموفق به این دلیل رخ می‌دهد كه افراد آن را یك هدف قرار می‌دهند(به هر ترتیبی شده باید ازدواج كرد) در نتیجه برای رسیدن به آن گاهی بسیاری از اصول عقلانی و حتی اخلاقی را نیز نادیده می‌گیرند و زیر بار انتخاب غلط می‌روند یا بدون آمادگی و شرایط لازم درگیر آن می‌شوند.

4. بسیاری از مشكلات و اختلاف‌های زناشویی از بین نمی‌روند، بلكه همین كه به این تفاهم برسید كه در زمینه‌هایی با هم اختلاف‌نظر دارید و به یك سازگاری و توافق دونفره برسید كافی است.

5. زوج‌های موفق و خوشبخت نیز گاهی بحث و كشمكش دارند و اگر این طور نباشد باید در صحت و سلامت ازدواجشان شك كرد. مزیت زوج‌های موفق در این است كه می‌دانند چگونه به درستی با اختلاف‌ها و مشكل‌ها مواجه شوند و به تفاهم برسند. آنها به تفاوت‌ها احترام می‌گذارند و با دید برنده و بازنده به مسائل نگاه نمی‌كنند.

6. در زندگی اشتراكی هیچ فایده و قانونی وجود ندارد مگر اینكه زوجین با هم آن را وضع كرده باشند. ازدواج همچون درختی است كه در صورت عدم‌ آبیاری و مراقبت، دیر یا زود پژمرده خواهدشد. مشكل‌ها و اختلاف‌های جدی زناشویی با ورود بچه‌ها برطرف نمی‌شود.

7. اگرچه هرچه اشتراك‌ها و شباهت‌های بین زوجین بیشتر باشد امكان به وجود آمدن صمیمیت بیشتر است ولی این به آن معنی نیست كه زوجین همیشه باید در تمام لحظه‌های خوششان با هم باشند.

8. رابطه زناشویی یك رابطه 50/50 سپس 100/100 است. یك ازدواج‌ زمانی می‌تواند موفق باشد كه در رابطه، هر یك از طرفین با تمام صفات خوب خود باشند و اشتباه دیگری را مجوزی برای خطای خود ندانند.

9. زوجین نه مكمل یكدیگر، بلكه حامی و تقویت‌كننده همدیگر هستند. هر یك از زوجین افرادی عاقل، بالغ، كامل و توانمندی هستند كه می‌توانند زندگی خود را به تنهایی و با خوشی بگذرانند ولی با آگاهی و انتخاب تصمیم می‌گیرند با دیگری و كمك به هم مسیر رشد و ‌كمال را دلپذیرتر، معنی‌دارتر و بهتر طی كنند.

10. اولین شرط و لازمه ارتباط خوب و موثر زناشویی ابراز صحیح، صریح و شفاف احساسات، نظرات و خواسته‌هاست.

11. اگر در ازدواج قرار باشد كسی تغییر كند آن یك نفر خود ما هستیم!

12. اگرچه مشورت با والدین نشانه سلامت عقل است ولی این شما هستید كه می‌خواهید با همسرتان زندگی كنید، نه آنها.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha