اعتیاد به مواد مخدر روان گردان ، امروزه زنگ هشدار را در جامعه به صدا در اورده است و اگر در این زمینه اقدامات عملی انجام نشود در آینده ای نه چندان درو هزینه گزافی به مردم و کشور تحمیل خواهد شد.

سلامت نیوز: اعتیاد به مواد مخدر روان گردان ، امروزه زنگ هشدار را در جامعه به صدا در اورده است و اگر در این زمینه اقدامات عملی انجام نشود در آینده ای نه چندان درو هزینه گزافی به مردم و کشور تحمیل خواهد شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهام نیوز ، کافی است تا نیم نگاهی به صفحات روزنامه ها داشته باشیم و از خبر های هولناک و دلخراشی که هر یک از انها احساسات عمومی جامعه را جریحه دار می کند اطلاع یابیم.
مرد شیشه ای همسرش و فرزندانش را کشت! مرد معتاد به شیشه خانه اش را آتش زد! شیشه عمر دختر شیشه ای شکست و... از جمله اخباری هستند که هر روز در گوشه و کنار کشور در صفحات حوادث نقش می بندد.
محمد عرفان حقوقدان و استاد دانشگاه در این باره می گوید: اعتیاد به مواد مخدر روان گردان و استفاده سهل و آسان آن در جامعه از مواردی است که موجب گرایش به استفاده از این مواد شده است.
وی اضافه می کند: متاسفانه مواد مخدر روان گردان موجب لطمات جبران ناپذیری در جامعه شده و هر روز دامنه آن گسترش می یابدو هنوز آنگونه که انتظار می رود مجازات های مربوط به فروشندگان این قبیل مواد آن چنان که انتظار می رود بازدارنده نیست.
این استاد دانشگاه تصریح می کند: در حال حاضر در دسترس بودن این مواد یک معضل جدی است و برای نمونه فردی که از کراک که به آن هروئین فشرده نیز گفته می شود استفاده می کند، پس از گذشت دو سال این فرد به چنان حال و روزی می افتد که با کوچکترین زخمی بدن او کرم گذاشته و بافت بدن مقاومت خود را از دست می دهد و برای مثال اگر فردی گوش یک فرد معتاد به کراک را بکشد بعید نیست که گوش او کنده شود.!

از سویی دیگر گزارش های رسمی ستاد مبارزه با مواد مخدر نشان می دهد، اکنون یک درصد دانش آموزان تجربه مصرف انواع مواد مخدر را دارند و چهار دهم درصد آنان نیز معتاد به شیشه هستند.
کاهش سن اعتیاد به 15 سال در کشور خطری هشدار دهنده برای نوجوانان است، زیر آنان پرخطرترین و آسیب پذیر ترین گروه سنی برای مصرف موادمخدر هستند.
بر اساس گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر، در سال 86 میزان مصرف موادمخدر صنعتی سه درصد بوده و اکنون به 26 درصد افزایش یافته، و این عارضه رو به افزایش است، زیرا قشر دانش آموز دسترسی راحتی به مصرف این مواد دارد.
حدود 70 درصد از دانش آموزانی که شروع به استفاده از مواد مخدر کرده اند، دور از انتظار والدین بوده و آنها باور نمی کردند که فرزندشان آلوده شده باشد.
کارشناسان حوزه اعتیاد بر این باورند که پایین بودن اعتماد به نفس، عدم پذیرش ارزش های سنتی، پرخاشگری، اختلال حواس، افسردگی، روانپریشی، اخراج از مدرسه، نابسامانی خانواده، اصرار دوستان، نیاز شدید به استقلال فردی و مورد آزار و اذیت قرار گرفتن از دوران کودکی از مهمترین عواملی است که دانش آموزان را به مصرف مواد مخدر سوق می دهد.
یک پژوهشگر حوزه اعتیاد و مدرس دانشگاه در این زمینه می گوید: مهاجرت و گرایش مردم به سمت شهرنشینی باعث شده که والدین به فرزندانشان آزادی بیش از حد دهند و کاری به رفت وآمد آنان نداشته باشند، این بی اهمیتی، زمینه های گرایش دانش آموز به مواد مخدر را به راحتی فراهم می کند.
ابراهیم کشفی ادامه می دهد: متاسفانه مصرف مواد مخدر در محلات، فضاهای سبز، مراکز تفریحی و حتی مدارس علنی شده که این زنگ خطری برای جامعه است.
وی اضافه می کند: آزادی بیش از حد نوجوانان، عدم مراقبت و هدایت آنان در ساعات فراغت و بیکاری، مهیا نبودن وسایل تفریحات سالم و ورزش، ضعف در آموزش و پرورش، عدم نظارت بر تکوین شخصیت کودکان، آشنا نبودن افراد به مضرات مواد مخدر، کمبود محبت، دردهای عصبی و ناراحتی های جسمی از دیگر عوامل گرایش به اعتیاد در دانش آموزان است.
وی با بیان اینکه تبلیغات فریبنده نیز دانش آموزان را جذب مواد مخدر می کند، ادامه می دهد: آنان در اثر تبلیغات حساب شده، اعتیاد پیدا می کنند و در حقیقت خود را در معرض بسیاری از آسیب های اجتماعی دیگر قرار می دهند، باید با جایگزین کردن اقدامات فرهنگی از جذب نوجوانان به سمت این تبلیغات جلوگیری کرد.
آنچه مسلم است، افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی میان دانش آموزان هر روز نگران کننده تر می شود، رشد مصرف شیشه در حالی افزایش می یابد که عوارض این نوع مواد مخدر به مراتب بیشتر از مواد افیونی طبیعی مانند تریاک است.
بیش از 12 میلیون دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی درس می خوانند و موضوع ابتلا به اعتیاد و دیگر آسیب های اجتماعی همواره مورد توجه آسیب شناسان اجتماعی قرار داشته، اگر این واقعیت تلخ را پنهان کنیم، مشکل حل نمی شود زیرا با پاک کردن صورت مساله نمی توان مانع از گسترش یا تخریب های اعتیاد در نسل جوان شد.
یکی از قضات جنایی که مایل به گفتن نامش نیست در این باره می گوید: بارها به پروند هایی برخورد کرده ام که یک فردمعتاد به شیشه به دلیل توهم ناشی از مصرف شیشه و قرص های روان گردان فرزند خردسال خود را به آتش کشیده و در تحقیق این فرد عنوان می کرد ؛ صدایی از او می خواسته تا فرزندش را که شیطان است به قتل برساند.
وی اضافه می کند: باید بررسی شود تا به این باور برسیم که استفاده از مواد مخدر صنعتی نیز نقش بسزایی در ارتکاب جرائم از جمله قتل دارد و این موضوع نیازمند توجه جدی است.

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha