یک متخصص مغز گفت: متاسفانه سو مصرف انواع مواد به خصوص داروهای نیروزا مانند ترومادول در جوانی یکی از علت های مهم بروز و ابتلا به صرع است.

سلامت نیوز: یک متخصص مغز گفت: متاسفانه سو مصرف انواع مواد به خصوص داروهای نیروزا مانند ترومادول در جوانی یکی از علت های مهم بروز و ابتلا به صرع است.

به گزارش سلامت نیوز، پرویز بهرامی متخصص مغز و اعصاب و دبیر یازدهمین کنگره بین المللی انجمن صرع ایران درباره علت بیماری صرع گفت: درباره صرع باید بگویم صرع اختلالی در کارکرد مغز است تا یک بیماری و علت های زیادی می تواند داشته باشد و یا حتی ممکن است بدون علت خاصی بروز کند که بر اساس علت آن انواع متفاوتی دارد مثلاً در صرع های کانونی فقط قسمتی از مغز درگیر می شود.
وی افزود:60 درصد، صرع بدون علت است و زمان شیوع آن نیز می تواند از آغاز تولد هر شخص تا سنین نوجوانی و بزرگسالی باشد. صرع می تواند به دنبال تروماها و آسیب های حین زایمان به ناحیه سر در زمان نوزادی ایجاد شود، به دلیل عفونت در دوران شیرخوارگی اتفاق بیفتد و یا با علائمی همچون تب از سن پنج ماهگی تا پنج سالگی به عنوان شایع ترین علت تشنج، بروز کند.
وی خاطرنشان کرد: بیماری صرع ممکن است در اثر سایر بیماری های مغزی و متابولیک و یا در دوره نوجوانی و جوانی در اثر ضربه های مغزی ، انواع تومورهای مغزی و یا اختلالات متابولیک بروز کند. متاسفانه سو مصرف انواع مواد به خصوص داروهای نیروزا مانند ترومادول در جوانی یکی از علت های مهم بروز و ابتلا به صرع است.
دبیر یازدهمین کنگره بین المللی انجمن صرع ایران گفت: بروز بیماری هایی هچون آلزایمر و یا سکته های مغزی در سنین بالا، ضایعات فراگیرتر مانند تومورهای مغزی ، ضربه های مغزی و اختلالات عروقی مغز در اثر بیماری دیابت، ممکن است منجر به بروز صرع شود. بنابراین براساس علت ونوع صرع درمان دارویی و یا جراحی برای بیماران انتخاب می شود.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به تشخیص پزشک ، درمان صرع قطعی است یا خیر گفت: درمان صرع را نمی توان صدرصد عنوان کرد اما بین 60 تا 70 درصد بیماران مبتلا به صرع با دارو کنترل می شوند و هر دوره درمان لازم است به طور متوسط حدود سه سال ادامه داشته باشد و به جرات می توان گفت 70 درصد بیماران صرع به درمان ها پاسخ می دهند و بهبود می یابند.
بهرامی افزود: خیرگی و قطع ارتباط شخص با محیط به عنوان مثال پلک زدن و بوهای خاص، تغییر در فاصله و شکل اشیاء ، دست و پا زدن و خارج شدن کف از دهان، قرارگرفتن زبان در بین دندان ها و در بعضی از موارد بی اختیاری ادار، از علائم شایع بیماری صرع است که این علائم بین سه تا پنج دقیقه طول می کشد.
وی اظهار داشت: در دوران نوجوانی شایع ترین علت صرع ضربه های مغزی و سوء مصرف مواد مخدر از جمله روان گردان ها مانند ترامادول است که می تواند بسیار خطرناک باشد.
طبق آمارهای جهانی تقریبا یک درصد مردم جهان مبتلا به صرع هستند که در کشورایران هم اگر جمعیت کشور را 70 میلیون نفر در نظر بگیریم حدود 700 هزار نفر مبتلا به بیماری صرع هستند.
دبیر یازدهمین کنگره بین المللی انجمن صرع ایران افزود: باورهای نادرست در باره صرع در تمام کشورها وجود دارد به خصوص در ایران که کمی نسبت به سایر کشورها پررنگ تر است به عنوان مثال این باور عمومی شایع است که یک فرد مبتلا به صرع نمی تواند ازدواج کند. باید بگویم با مصرف دارو این بیماری کنترل شده و حدود 70 درصد قابل درمان و بهبود است بنابراین برای افزایش آگاهی افراد نیاز به برگزاری کلاس های آموزشی در جامعه است.
وی در پایان یادآور شد: در جهان دانشمندان بزرگی از جمله ناپلئون بناپارت ، داستایوفسکی ، آلفرد نوبل "برنده جایزه نوبل "، ژولیت سزار به صرع مبتلا بودند وعلیرغم فقدان درمان های مناسب در آن زمان؛ به انجام فعالیت های خود مشغول بودند. بنابراین با پیشرفت علم و درمان جدید صرع امروزه افراد مبتلا به صرع می توانند زندگی بهتری نسبت به گذشتگان داشته باشند.
بهرامی گفت: یازدهمین کنگره بین المللی انجمن صرع ایران در راستای تبادل تجربیات و ارتقاء هرچه بیشتر سطح دانش در زمینه صرع از تاریخ هشتم الی دهم بهمن ماه در سالن همایش های رازی برگزار خواد شد که از پژوهشگران درخواست می شود، خلاصه مقالات خود را حداكثر تا تاریخ 15 مهرماه 93 به دبیرخانه این كنگره ارسال نمایند.
وی محورهای اصلی كنگره را، پاتولوژی و پاتوفیزیولوژی صرع، pitfall های تشخیص در صرع، بررسی های پاراكلینیك، جنبه های روانی-اجتماعی صرع، توان‌بخشی، درمان دارویی، فارماكولوژی بالینی در صرع، صرع اطفال، سایكولوژی و صرع، درمان جراحی، داروهای ضد تشنج، روش های پیشگیری از صرع، كاربردهای MEG در صرع، صرع super status، صرع و تغذیه، تشخیص و درمان صرع در بخش های مراقبت ویژه و گزارش موارد آموزنده و جالب عنوان كرد
علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت اینترنتی www.epilepsycongress.ir مراجعه و یا با شماره های 09124437194-02166561980 تماس حاصل فرمایند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha