معاون نظارت و برنامه‌ریزی نظام پزشکی از راه اندازی سامانه جامع اطلاعاتی و صلاحیت‌های حرفه‌ای خبر داد و گفت: این سامانه ارایه خدمات سلامت را در هر مکان و هر زمانی ثبت خواهد کرد.

سلامت نیوز: معاون نظارت و برنامه‌ریزی نظام پزشکی از راه اندازی سامانه جامع اطلاعاتی و صلاحیت‌های حرفه‌ای خبر داد و گفت: این سامانه ارایه خدمات سلامت را در هر مکان و هر زمانی ثبت خواهد کرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، محمد جهانگیری در جمع پزشکان اصفهان ضمن ابراز امیدواری از همکاری و حمایت پزشکان از کتاب تعرفه‌های نظام پزشکی اظهار کرد: طی مکالماتی که با وزیر بهداشت صورت گرفت قرار شد تا پیشنهادات مطرح درباره این کتاب به ایشان ابلاغ شود و پیشنهادات در شورای عالی بیمه و هیئت دولت نیز به تصویب برسد.

وی با بیان اینکه سازمان نظام پزشکی تضمین می‌کند که تعرفه‌ها در کتاب جدید در صحن شورای عالی نظام پزشکی تصویب شود، افزود: به جامعه پزشکی این اطمینان را می‌دهیم که تعرفه‌ها از طرف سازمان نظام پزشکی و با تصویب شورای عالی نظام پزشکی به مرحله اجرا خواهد رسید.

معاون نظارت و برنامه‌ریزی نظام پزشکی با بیان اینکه باید این حق به نظام پزشکی داده شود تا خود به اجرای تعرفه‌های کتاب بپردازند، اضافه کرد: طبق ماده 45 نظام پزشکی این اختیار به نظام پزشکی داده می‌شود.

جهانگیری خاطر نشان کرد: به منظور اینکه امر نظارت توسط نظام پزشکی صورت گیرد نیازمند اعتقاد به خود پایشی هستیم بدین معنا که پزشکان باید در صف اول نظارت قرار گیرند.

وی تصریح کرد: طرحی در مجلس در دستورکار است که بخش نظارت بر تعرفه‌ها از نظام پزشکی گرفته و به قوه قضاییه داده شود.

معاون نظارت و برنامه‌ریزی نظام پزشکی با بیان اینکه بسته نظارتی برای بخش دولتی و غیردولتی و بیمه قابل قبول است، گفت: کتاب از اول مهرماه ابلاغ شده است و در دستورکار داریم تا به رعایت قوانین مربوط به تعرفه‌ها بپردازیم.

96 درصد بار مراجعه خدمات سرپایی است

جهانگیری با بیان اینکه خوشبختانه استان اصفهان در تدوین کتاب پیشرو بوده است، اضافه کرد: 70 الی 80 درصد کتاب از آنچه که باید اجرا شود به مرحله اجرا رسیده است و تنها 30 درصد تا اجرا شدن تعرفه‌ها فاصله داریم که امیدواریم تا سال آینده اجرایی شود.

وی با بیان اینکه متأسفانه تعرفه‌ها در خصوص خدمات سرپایی هنوز اجرایی نشده است، ادامه داد: 96 درصد بار مراجعه در خدمات سرپایی انجام می‌شود و این در حالی است که تنها 4 درصد در بخش بستری صورت می‌گیرد.

معاون نظارت و برنامه‌ریزی نظام پزشکی، وظیفه سازمان نظام پزشکی کشور را بر مبنای حفاظت از مردم، تضمین ایمنی بالا و بالا بردن استانداردها دانست و افزود: خوشبختانه این سازمان در حال توسعه و توانمندسازی جامعه پزشکی است.

جهانگیری از راه اندازی سامانه جامع اطلاعاتی و صلاحیت‌های حرفه‌ای خبر داد و گفت: این سامانه متمرکز حرفه‌ای، ارایه خدمات سلامت را در هر مکان و هر زمانی ثبت خواهد کرد.


داروخانه‌ها از آبان ماه وارد سامانه "رجیستر" می‌شوند

وی با بیان اینکه داروخانه‌ها از آبان ماه وارد سامانه "رجی ستر" می‌شوند، اضافه کرد: بیمارستان‌ها و مراکز جراحی محدود از آذرماه، سایر مؤسسات از دی ماه و پس از دی ماه مطب‌های پزشکی رجیستر می‌شوند و در صورتی که این مراکز در سامانه ثبت‌نام نکنند پرداختی دریافت نخواهند کرد.

معاون نظارت و برنامه‌ریزی نظام پزشکی خاطر نشان کرد: تمام پرداخت‌ها از سوی بیمه پایه و بیمه‌های تکمیلی در این سامانه ثبت خواهد شد، هم‌چنین ارتباط با مراکز استانی به صورت الکترونیک و رسیدگی به شکایات نیز قابل دسترسی در این سامانه خواهد بود.

جهانگیری با بیان اینکه مدت زمانی که در نظر گرفتیم تا به تدوین یک کتاب جامعه برسیم سه سال است، گفت: این در حالی است که در آمریکا هر ساله کتاب مورد بازنگری قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه می‌خواهیم با تدوین کتاب باری بر دوش مردم چه از لحاظ ریالی و چه درصدی تحمیل نشود، اضافه کرد: لازم است در درجه اول با تدوین کتاب حقوق مردم را رعایت کنیم تا حق آن‌ها ضایع نشود.

معاون نظارت و برنامه‌ریزی نظام پزشکی با بیان اینکه مسئولین فنی شیفت صبح مسئول نظارت بر فعالیت و اطلاع رسانی به پزشکان هستند، ادامه داد: مسئولین فنی تمام پزشکان را برای رعایت قوانین تنظیم شده در کتاب توجیه می‌کنند.

جهانگیری با بیان اینکه امیدواریم با تدوین قوانین در کتاب جدید شأن و کرامت جامعه پزشکی حفظ شود، افزود: می‌خواهیم کدورتی که در سیمای جامعه پزشکی شکل گرفته است را برطرف کنیم.

وی خاطر نشان کرد: چرا یک پزشک باید 17 الی 18 ساعت کار کند، می‌خواهیم به حقانیت، اعتبار و حساسیت جامعه پزشکی برسیم تا برای جامعه پزشکان استهلاکی ایجاد نشود.

معاون نظارت و برنامه‌ریزی نظام پزشکی با اشاره به اینکه مأموریت ما حفاظت از مردم به واسطه بالاترین استانداردهای حرفه‌ای سلامت است، گفت: نخستین چشم امید ما حمایت و هدایت پزشکان است و امیدواریم با این امید شاهد هیچ گونه مشکلی برای جامعه پزشکی نباشیم.  جزئیاتی از تعطیلی 109مدرسه در زاهدان به علت گاز سمی / 130 مسموم راهی بیمارستان شدند
جامعه > حوادث - ایرنا نوشت:

مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت : 109مدرسه ابتدایی و متوسطه اول و دوم نواحی یک و دو واقع در شمال شهر زاهدان به علت جلوگیری از آسیب رسیدن به دانش اموزان بر اثر نشت گاز سموم گیاهی تعطیل شد.
علی مرادی گفت: متاسفانه انتشار گاز سمی ناشی از ریخته شدن سموم گیاهی تاریخ مصرف گذشته در کانال فاضلاب ناحیه شمالی شهر 60 دانش آموز و سه نفر از فرهنگیان بر اثر استنشاق این گاز از روز گذشته مسموم و روانه بیمارستانها شدند.

او گفت: بسیاری از این دانش آموزان پس از درمان در حال ترخیص از بیمارستان هستند.

او گفت: به منظور جلوگیری از آسیب رسیدن به دانش آموزان امروز در شیفت صبح و بعد از ظهر 67 مدرسه ابتدایی، 19 مدرسه متوسطه اول و 23 مدرسه متوسطه دوم در محدوده خیابانهای شهید طباطبایی، شهید رجایی، رسالت، ولی عصر و پشت شرکت نفت شهر زاهدان تعطیل شدند.

چند نفر از ساکنان مناطق شمالی شهر زاهدان از جمله خیابانهای رسالت، شهید رجایی و انتهای خیابان ولی عصر با اظهار گلایه از برخی مسوولان شهری خواستار پیگیری سریع این موضوع شدند.

یکی از این شهروندان گفت: بوی نا مطبوع گاز حدود نیمه های شب شنبه شب بسیاری از اهالی را مضطرب و نگران کرده بود که در تماس با نهادهای مختلف خواستار پیگیری آن شدیم.

او که خود را حسین محمودی معرفی کرد، گفت: در همان شب فرماندار و نیروهای آتش نشانی در محل حضور یافتند و خودروهای آتش نشانی با ریختن آب در فاضلاب قصد شستشوی کانال را داشتند اما گفته می شود همین مساله موجب انتشار گاز سمی شده است.

یکی دیگر از اهالی گفت: بر اساس شنیده ها سموم گیاهی ریخته شده در کانال فاضلاب چنانچه با آب مخلوط شود نوعی گاز سمی تولید می کند که مشکلات زیادی را برای تنفس کنندگان آن بوجود می آورد.

او که از معرفی خود خودداری کرد گفت: به نظر من مسوولانی که در مرحله نخست انتشار بوی بد بدون مطالعه و بررسی دقیق، خودسرانه اقدام به ریختن آب در کانال کرده و باعث انتشار بیشتر این گاز در محدوده مسکونی شدند باید پاسخگو باشند.

پیش از این برخی مسوولان از جمله فرماندار زاهدان در گفت وگو با رسانه ها گفته بود: یک کارگر شرکت خصوصی بدون اطلاع، اقدام به ریختن سموم گیاهی تاریخ مصرف گذشته در کانال فاضلاب کرده است که عامل این حادثه نیز شناسایی و دستگیر شده است.

عباسعلی ارجمندی گفت: پس از اطلاع از انتشار بوی نامطبوع در محل حضور یافته و بر فعالیت دستگاههای امدادی از جمله اورژانس، آتش نشانی و غیره نظارت داشتم.

رییس مرکز مدیریت بحران و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: حدود 130 نفر از ساکنان محدوده شمالی شهر زاهدان به علت استنشاق گاز سمی به بیمارستانهای علی بن ابیطالب (ع) و بوعلی زاهدان انتقال یافتند.

دکتر فریبا کوشا گفت: نیروهای این مرکز به محض اطلاع از حادثه در محل حضور یافته و ضمن انجام اقدامات لازم برای درمان و انتقال افراد به بیمارستانها، نمونه بردای لازم از فاضلاب درون کانال را انجام دادند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: استنشاق سموم آفات نباتی 130 نفر از ساکنان محله های شمال زاهدان را راهی بیمارستان کرد.

محمود ایمانی گفت: آغاز فصل سرما بسیاری از مردم را وادار به ذخیره سازی سوخت می کند که همین مساله بازار فروش بشکه های 220 لیتری را رونق داده است.

او گفت: یک فرد سود جو 300 عدد بشکه تهیه و از آنجائیکه بشکه ها حاوی چندین لیتر سموم آفات نباتی بوده است با ریختن این مواد به داخل رودخانه ای که مسیر آن منتهی به فاضلاب برخی از واحد ها بوده، مبادرت به شستشوی این بشکه کرده است.

او ادامه داد: متاسفانه این سموم وقتی در معرض آب قرار می گیرند نوعی گاز را متصاعد می کنند که مشکلاتی را برای تنفس کنندگان هوای اطراف آن بوجود می آورد و چون وزش باد بوده گاز در قسمتهایی از شمال شهر زاهدان پخش شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان علایم استنشاق این گاز را 'سردرد، حالت ضعف، سرگیجه ،بی حالی ،سستی، تنگی نفس، آسم، دل درد ،تهوع ،استفراغ، درد های شکمی ،خارش و سوزش چشم ،آب ریزش و سرفه عنوان کرد و افزود: هیچ مورد نگران کننده ای از عواقب ناشی از این تماس وجود ندارد.

او توصیه کرد: افراد در معرض این گاز مکررا استحمام و لباس های خود را تعویض کرده و دست ها را بشویند و از خوردن و آشامیدن موادی که در دسترس بودند، خودداری کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha