شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۶
کد خبر: 127289

یک متخصص کودکان با بیان اینکه احتمال 14 تا 20 درصدی انتقال HIV از طریق شیر مادر وجود دارد، تاکید کرد: تمام کودکان متولد شده از مادران مبتلا به HIV با سطوح بالای آنتی بادی متولد می‌شوند و این امر از تشخیص صحیح بیماری در ماه‌های اول جلوگیری می‌کند.

سلامت نیوز: یک متخصص کودکان با بیان اینکه احتمال 14 تا 20 درصدی انتقال HIV از طریق شیر مادر وجود دارد، تاکید کرد: تمام کودکان متولد شده از مادران مبتلا به HIV با سطوح بالای آنتی بادی متولد می‌شوند و این امر از تشخیص صحیح بیماری در ماه‌های اول جلوگیری می‌کند.

دکتر هرمز مظفری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه اکثر بیماری‌های خفیف مادران با شیردهی ناسازگار نیست، گفت: عفونت دستگاه‌های گوارش و تناسلی، خطری برای شیرخوار ندارد. همچنین هنگام عفونت‌های شایع سرماخوردگی، مواد ایمنی ایجاد شده در بدن مادر به کودک منتقل می‌شود و از ابتلا کودک به بیماری جلوگیری می‌کند.

وی در ادامه افزود: محدودیت‌های مصرف دارو در زمان بارداری مشابه محدودیت دارویی در زمان شیردهی نیست، چرا که کمتر از یک درصد، داروی مصرف شده توسط مادر به شیرخوار منتقل می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه تغذیه تکمیلی زودرس، ایمنی کمی برای کودک دارد، تصریح کرد: ایمنی و در دسترس بودن تغذیه برای شیرخوار اهمیت بسزایی دارد و باید توجه داشت که شیر حیوانی به طور موقت می‌تواند به عنوان تغذیه جایگزین باشد.

مظفری در پایان با بیان اینکه تغذیه انحصاری از شیر مادر، کامل‌ترین نوع تغذیه محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: شیردهی در مادران با بیماری HIV در سه ماه اول تولد نوزاد، به دلیل وجود پادتن در شیر مادر و بدن نوزاد محدودیتی ندارد. پس از سه ماهگی استفاده از شیر حیوانات با افزودن آب، شکر، ویتامین و ریزمغذی‌ها، بانک شیر و مصرف شیر جوشیده یا پاستوریزه مادر بهترین تغذیه برای نوزادان است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha