پژوهشگران دانشگاه واشنگتن عنوان کردند که حذف پروتئین «اورکسین» در موش‌ها باعث می‌شود که آنها خواب طولانی‌تری داشته باشند. آنها با استفاده از این روش جدید مانع از پیشرفت بیماری آلزایمر می‌شوند.

سلامت نیوز :محققان تاکنون علل مختلفی را برای ابتلا به بیماری آلزایمر کشف کرده‌اند و در سال‌های اخیر نیز ارتباط خواب را با این مساله بیان کرده‌اند. آنها در مطالعات خود دریافتند که انتقال‌دهنده‌های عصبی موسوم به «اورکسین» عاملی برای بیدار کردن مغز از خواب به شمار می‌روند و مقدار این ماده در مبتلایان به آلزایمر بالاتر از حد میانگین است و این امر با بروز آلزایمر ارتباط دارد. پژوهشگران دانشگاه واشنگتن عنوان کردند که حذف پروتئین «اورکسین» در موش‌ها باعث می‌شود که آنها خواب طولانی‌تری داشته باشند. آنها با استفاده از این روش جدید مانع از پیشرفت بیماری آلزایمر می‌شوند.


یکی از راه‌هایی که باعث می‌شود پروتئین «اورکسین» و کمبود خواب از عوامل ایجاد‌کننده آلزایمر محسوب شوند، تشدید سرعت رشد پلاک‌های مغزی است. شکل‌گیری این پلاک‌ها قبل و حین شروع آلزایمر انجام می‌شود و با بروز علائمی چون کاهش حافظه بروز می‌کند. از این رو محققان با مطالعات گسترده به این نتیجه رسیدند که توقف روند شکل‌گیری این پلاک‌ها می‌تواند روش موثری برای مبارزه با این بیماری باشد.

آنها بررسی‌های خود را روی موش‌ها انجام دادند و پروتئین‌های «آمیلوئید بتا»یی را که به تشکیل پلاک‌ها داخل مغز کمک می‌کنند، بالا بردند. آنها گروه دیگری از موش‌ها را نیز در کنار این گروه مورد بررسی قرار دادند که پروتئین «اورکسین» کمی در مغز دارند. محققان دریافتند که این گروه از موش‌ها که «اورکسین» کمتری داشتند کمتر دچار مشکلات خواب می‌شوند و پلاک‌های کمتری در مغز آنها تشکیل می‌شود.


پژوهشگران دریافتند موش‌هایی که فاقد پروتئین «اورکسین» هستند، در طول 12 ساعت، یک ساعت بیشتر از سایر گروه‌های تحت بررسی می‌خوابند، در حالی که موش‌های دارای این پروتئین سرزنده‌تر به نظر می‌رسیدند. ولی محققان با بالا بردن میزان «اورکسین» توانستند کاری کنند که موش‌ها بیشتر بیدار بمانند، پلاک‌ها رشد بیشتری کنند و در واقع، به این نتیجه رسیدند که تغییر میزان ترشح این ماده در مغز با توانایی مغز موش‌ها در ساخت پلاک ارتباطی ندارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha