مدیر پرستاری بیمارستان قلب جماران، حقوق دریافتی پرستاران را با توجه به سختی کار آنها در نظام سلامت، غیر منصفانه خواند.

در هیچ بخشی از طرح تحول سلامت به پرستاران توجهی نشده است

سلامت نیوز: مدیر پرستاری بیمارستان قلب جماران، حقوق دریافتی پرستاران را با توجه به سختی کار آنها در نظام سلامت، غیر منصفانه خواند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از  از سینا نیوز، غلامرضا خسروی گفت: پرستاران با افزایش تعرفه پزشکی مخالف نیستند بلکه حرف آنها این است که اگر افزایشی در تعرفه پزشکی رخ می‌دهد چرا این افزایش در تعرفه پرستاری صورت نمی‌گیرد و افزایش حقوق پرستاران به نسبت سختی و فشار کار آنها سجیده نمی‌شود؟

وی افزود: حرفه پرستاری بسیار حساس و سخت است، به طوری که جزء مشاغل سخت محسوب می‌‍‌شود. قطعاً حقوق و مزایایی که به مشاغل سخت تعلق می‌گیرد برحسب سختی آن است، اما متاسفانه این روند در حرفه پرستاری مشاهده نمی‌شود.

خسروی با بیان اینکه درمان، کاری گروهی است، گفت: در واقع یکی از این افراد تاثیرگذار در این کار گروهی پرستاران هستند که بیشترین وقت را با بیماران می‌گذرانند. شاید بتوان گفت پرستاران تنها گروهی هستند که در طول شبانه روز به طور مداوم از بیمار مراقبت می‌کنند.

وی گفت: حقوق دریافتی پرستاران با توجه به سختی و فشار کار، بسیار غیرمنصفانه است. به طوری که میانگین حقوقی یک پرستار به رقمی بالا‌تر از یک میلیون و دویست تومان نمی‌رسد و این میزان در مقابل فشار کاری که یک پرستار متحمل می‌شود بسیار پایین است.

مدیر پرستاری بیمارستان قلب جماران گفت: در اکثر مصوبات قانونی حق پرستار ادا نمی‌شود به طوری که در تصویب قوانین، بیشتر پزشکان و گروه‌های درمانی دیگر لحاظ می‌شوند.

وی با اشاره به قانون ارتقاء بهره‌وری که از سال ۸۹ در هیئت دولت تصویب شد، گفت: متاسفانه تا کنون این قانون به صورت کامل اجرایی نشده است.

خسروی در مورد مفاد این قانون گفت: در این قانون مشکلات پرستاران تا اندازه‌ای دیده شده است. به طوری که ساعت کاری یک پرستار ۴۴ ساعت در هفته بود که براساس این  قانون به حدود ۳۴ ساعت در هفته می‌رسد. همچنین بر اساس این قانون با توجه به ضریب شب کاری به ازای هر ساعت در شب، باید ۵۰ درصد مازاد به پرستار تعلق می‌گرفت که این موارد تنها در بعضی از مراکز درمانی و آن هم به صورت محدود اجرا می‌شود.

وی در ادامه افزود: با اینکه چهار سال از تصویب این قانون می‌گذرد اما در حال حاضر حدود چند ماه است که در بعضی مراکز درمانی آن هم نه به صورت کامل، اجرا می‌شود.

مدیر پرستاری بیمارستان قلب جماران ادامه داد: دولت برای اجرای این قانون باید بودجه‌ای در اختیار نظام پرستاری قرار دهد. این مشکلات در حرفه پرستاری موجب شده است تا استقبال از رشته پرستاری کاهش یابد در حالی که مراکز درمانی با کمبود پرستار مواجه هستند.

وی ادامه داد: همچنین مشاهده شده است که فارغ التحصیلان رشته پرستاری با توجه به شرایط موجود و مشکلات گریبانگیر این حرفه، دیگر مایل به کار کردن در شغل پرستاری نیستند. متاسفانه در دولت‌های مختلف، شعارهایی در راستای احقاق حقوق پرستاران زده می‌شود اما عملی نمی‌شود.

خسروی به طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: از زمان اجرایی شدن طرح تحول سلامت، مراجعه مردم به بیمارستا ن‌ها خصوصاً بیمارستان‌های دولتی افزایش یافته که به دنبال آن فشار کاری پرستاران نیز دو چندان شده است، ولی در مقابل از هیچ‌گونه افزایش حقوقی برخوردار نشده‌اند؛ که این امر اعتراض پرستاران را در پی داشته است.

وی ادامه داد: در کل می‌توان گفت در هیچ بخشی از طرح تحول سلامت به پرستاران توجهی نشده است که نتیجه آن خسارت‌های جبران ناپذیری همچون ترک حرفه پرستاری و مهاجرت برای این قشر است.

خسروی تصریح کرد: از آنجایی که طرف ما بیمار و یک انسان است اعتقادات دینی و انسانی ما اجازه نمی‌دهد حتی دقایقی دست از کار بکشیم. به طوری که با توقف مجموعه پرستاری، این بیمار است که متضرر می‌شود و چه بسا انسان‌های زیادی جان خود را از دست بدهند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha