به گزارش ايسنا، دكتر رسول ديناروند در همايش سلامت غذا كه به مناسبت روز جهاني غذا در دانشگاه علوم پزشكي اصفهان برگزار شد، گفت: امروزه رابطه مستقيمي بين درصد افزايش بيماريهاي قلبي عروقي و مصرف روغنهاي حاوي اسيد چرب ترانس بالا وجود دارد؛ لذا وزارت بهداشت با همكاري وزارت بازرگاني تصميم به كاهش عرضه روغنهاي جامد يارانهاي و جايگزيني آن با روغنهاي مايع گرفتند.
ديناروند همچنين افزود: سلامت محوري برنامه آينده وزارت بهداشت است و در اين راستا سهم روغن مايع كه چهار سال پيش كمتر از 20 درصد بود سال گذشته به40 درصد رسيد.
معاون غذا و داروي وزير بهداشت گفت: هدف وزارت بهداشت اين است كه شيوه زندگي و سلامت مردم را طوري اصلاح كند كه به سرمايه گذاريهاي درماني كمتري نياز داشته باشيم با اين اوصاف اولويت ما پيشگيري است نه درمان.
وي با اعلام اينكه وزارت بهداشت در راستاي تشويق عادات مثبت غذايي در بين مردم تلاش ميكند، گفت: سياست آينده ما اعطاي نشانهاي سلامت به صنايع برتر كشور است و به زودي ما صنايع را براساس شاخص ارتقاي سلامتشان رتبه بندي كرده و همه صنايع غذايي امتياز بندي خواهند شد.
ديناروند تصريح كرد: وجود هشت هزار كارخانه همراه با 30 هزار پروانه كار صادر شده در بخش صنايع غذايي مستلزم نظارت بهداشتي شديدتر بوده و مردم با مشاهده امتيازبندي صنايع راحتتر ميتوانند غذاهاي سالم را انتخاب و بر اساس تائيد وزارت بهداشت با اطمينان خاطر مصرف نمايند.
وي حاصل امتيازبندي صنايع را گذشته از سهولت بازشناسي غذاي سالم از ناسالم، پيدايش رقابت مابين گروههاي فعال در بخش صنايع غذايي دانست و با ابراز تاسف از اينكه هم اكنون تنها كمتر از 5 درصد از صنايع غذايي كشور نشان كنترل كيفيت را گرفتهاند از توسعه اين طرح در آيندهاي نزديك خبر داد.
ديناروند ضمن توضيح روشهاي جديد تقلب در صنايع غذايي كه در مقابل آزمايشات كنترل كيفي محصول مقاوم هستند، گفت: عليرغم گسترش تكنولوژي در رابطه با طول دوره نگه داري مواد غذايي امروزه بحث مواد نگه دارنده موجود در اكثر غذاهاي كنسرو شده معضلي است كه جايگزين كنترل ميكروبي مواد غذايي در گذشته شده است.
وي با اعلام اين مطلب كه امروز سلامت غذا معضل بزرگي در دنيا شده است از عملكرد كشورهايي كه كالاهاي قاچاق را بدون رعايت اصول بهداشتي با قيمتي پايين توليد كرده و در سرتاسر جهان منتشر ميكنند انتقاد كرد و گفت: اينگونه اعمال، خطرهاي اساسي براي سلامت جهاني ايجاد ميكنند و در دوران جديد نظارت بالاتري در زمينه كنترل كيفيت محصولات غذائي نياز است.
معاون غذا و داروي وزارت بهداشت در پايان عدم حضور قدرتمند نهادهاي نظارتي در كنترل كيفيت محصولات غذايي را عامل اصلي گسترش فعاليت متقلبان دانست.