یك فوق تخصص آلرژی اختلالات تنفسی، قلبی و عروقی و ایجاد و تشدید بیماری آسم را مهم ترین عوارض آلودگی هوا عنوان كرد.

دكتر محمد قرقوزلو، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینكه كودكان و دانش‌آموزان قربانیان اصلی آلودگی هوا هستند، افزود: به دلیل بیشتر بودن ظرفیت هوایی كودكان و نیاز آنها به اكسیژن بیشتر، خطر آلودگی هوا كودكان را بیشتر تهدید می‌كند. وی همچنین گفت: به دلیل كوتاه بودن قد كودكان و این كه ذرات معلق آلاینده به دلیل سنگینی در نزدیكی زمین قرار دارند كودكان هوای آلوده را بیشتر تنفس می‌كنند.

وی با اشاره به این كه آلودگی هوا معمولا در شش ماه دوم سال بیشتر است، ‌ابراز كرد: به دلیل موقعیت جغرافیایی تهران و قرار گرفتن كوه‌ها در اطراف آن، با سرد شدن هوا ذرات معلق و آلاینده‌ها در نزدیكی هوا باقی می‌مانند كه به آن وارونگی هوا می‌گویند كه علت اصلی آن نیز سوخت فسیل خودروهای غیر استاندارد، وسایل نقلیه عمومی و خانه‌هاست.

وی از مونوكسید كربن به عنوان یكی از خطرناك ترین ذرات معلق در هوا یاد كرد كه عوارض قلبی و تنفسی مهمی را در پی دارد و در غلظت‌های بالا كشنده است، همچنین یكی از گازهایی است كه عامل اصلی گاز گرفتگی‌های زمستانی در فضاهای بسته است.

این فوق تخصص آلرژی از سرب،‌ ازن، ذرات ناشی از گوگرد، اكسید نیترات به عنوان دیگر ذرات آلاینده نام برد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران ضمن بیان اینكه برخی مواد آلاینده توانایی تركیب با برخی ذرات دیگر محیط را دارند، ادامه داد: مواد آلاینده می‌توانند با ذرات آلرژی‌زا نظیر گیاهان و كپك‌ها تركیب شوند و به صورت مواد حساسیت‌زای قوی‌تری عمل كنند و سبب بروز عوارضی شوند كه محدود به دستگاه تنفسی نیست.

وی سرفه، تنگی نفس، علایم چشمی، احساس سوزش و خارش و اشك ریزش را از علایم آلرژی‌هایی كه ناشی از آلودگی هواست عنوان كرد.

فوق تخصص آلرژی در ادامه افزود: آلودگی هوا می‌تواند علایم آلرژی بینی را تشدید كند و سبب آب ریزش، خارش، گرفتگی بینی و عطسه های مكرر شود.

دكتر قرقوزلو با تاكید بر لزوم تدوین برنامه ریزی‌ دراز مدت برای كاهش آلودگی هوا، استفاده از ماسك‌های فیلتردار، پرهیز از تردد غیرضروری در روزهای آلوده در سطح شهر و مصرف كافی و به موقع دارو را به بیماران دارای مشكلات تنفسی توصیه كرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha