گویی «درگیری فیزیكی» میان معلمان و دانش آموزان بخشی از فرآیند آموزشی در مدارس ایران شده است. هنوز تلخی خبر مرگ معلم بروجردی در كام ها مانده و اندوه كبودی های دست دانش آموزان گناوه یی و بوشهری و ارومیه یی یادها را می آزارد كه این بار تنبیه بدنی شدید دانش آموزی ١٢ ساله در تهران، برگ افسوس دیگری بر كتاب «درگیری فیزیكی در مدارس ایران» افزوده است.

سلامت نیوز:گویی «درگیری فیزیكی» میان معلمان و دانش آموزان بخشی از فرآیند آموزشی در مدارس ایران شده است. هنوز تلخی خبر مرگ معلم بروجردی در كام ها مانده و اندوه كبودی های دست دانش آموزان گناوه یی و بوشهری و ارومیه یی یادها را می آزارد كه این بار تنبیه بدنی شدید دانش آموزی ١٢ ساله در تهران، برگ افسوس دیگری بر كتاب «درگیری فیزیكی در مدارس ایران» افزوده است.


   به گزارش سلامت نیوز،روزنامه اعتماد در ادامه نوشت: نیما، دانش آموز پایه ششم ابتدایی یكی از مدارس شهرستان فردیس تهران است كه ١١ روز پیش، بر اثر تنبیه بدنی شدید معلم خود راهی بیمارستان شده و جسم نحیفش را به تیغ جراحان سپرده است.
    پدر این دانش آموز در شرح حادثه به خبرگزاری ایرنا گفته است: «روز حادثه، فرزندم پشت نیمكتش نشسته بود كه پس از صدا كردن یكی از همكلاسی هایش در كلاس درس، با واكنش خشن معلمش مواجه شد به نحوی كه او با دست ضربه یی به پشت سر پسرم زد كه باعث شد فرزندم از ناحیه صورت به شدت با لبه نیمكت برخورد كند و از ناحیه بینی دچار شكستگی شود».
    وقتی پدر این كودك ادامه سخنش را پی می گیرد آن روی سكه عادی بودن تنبیه بدنی دانش آموزان در نگاه معلم و مدیر این مدرسه رخ می نماید. به گفته پدر نیما، معلم وقتی با صحنه دلخراش كبودی و درد دانش آموز خود روبه رو می شود از او می خواهد كه علت كبودی صورت خود را برخورد با دیوار اعلام كند. اما درخواست مدیر مدرسه عجیب تر از آنی است كه در ذهن بگنجد. او از معلم می خواهد كه با پودر سفید كننده، تلاش كند تا كبودی صورت دانش آموز را از بین ببرد و این حادثه را عادی تر از آنی جلوه دهد كه نیازی به پاسخگویی داشته باشد. این در حالی است كه شدت ضربه وارده این دانش آموز را روانه بیمارستان كرده است. به گفته پزشك معالج این دانش آموز ١٢ ساله، شدت تنبیه بدنی این دانش آموز به حدی است كه نیاز است تا عمل جراحی دیگری در سن ١٦سالگی روی بینی او انجام شود. اظهارات پدر این دانش آموز نشان می دهد كه مسوولان این مدرسه از اقدام خود دفاع می كنند.

پدر این دانش آموز مدعی است كه مدیر مدرسه با آگاهی از طرح شكایت در كلانتری محل از سوی او، تهدید كرده است كه در صورت پیگیری شكایت، فرزندش را به مدرسه راه نمی دهد. او می گوید معلم فرزندش كه سن كمی دارد، «مرتب دانش آموزان را با شیلنگی كه در كمد كلاسش دارد، تنبیه می كند. » پدر این كودك ١٢ ساله از مسوولان خواسته است تا به این حادثه رسیدگی كنند. این حادثه بار دیگر واكنش مسوولان را به دنبال داشته است. فرشته فهیده، مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو كرج در واكنش به این حادثه از احضار معلم و مدیر این مدرسه خبر داده و گفته است: نیروهای حراست اداره آموزش و پروش ناحیه دو كرج به بیمارستان محل عمل جراحی این دانش آموز اعزام شده اند تا بررسی های لازم در مورد این حادثه انجام شود.
    انعكاس گسترده اخبار درگیری فیزیكی میان دانش آموزان و معلمان در مدارس ایران از یك ماه پیش آغاز شده است. در اوایل آذرماه سال جاری در حادثه یی مرگبار، دانش آموز ١٥ ساله بروجردی در درگیری بر سر نمره، معلم خود را با ضربه مهلك چاقو راهی بیمارستان كرد كه این معلم به دلیل شدت جراحت وارده در بیمارستان جان خود را از دست داد. تنها چند روز از این حادثه دردناك می گذشت كه اخبار تنبیه شدید دانش آموز بوشهری و بعد از آن دانش آموز ١٥ ساله گناوه یی روی خروجی رسانه ها قرار گرفت كه بستری شدن آنها در بیمارستان خبر از شدت تنبیه بدنی انجام شده روی آنها می داد. اواخر آذرماه امسال نیز یكی از معلمان مدرسه یی در پاكدشت ورامین چهار دانش آموز تبعه افغان را مجبور كرده بود به دلیل انجام ندادن تكالیف شان، دستان خود را در كاسه توالت فرو كنند. هرچند این خبر پس از چند روز از سوی غلامعلی خانی، رئیس اداره آموزش و پرورش این شهرستان تكذیب شد اما بستری شدن دانش آموزی دیگر در سنندج به دلیل ضرب و شتم شدید از سوی معلم ورزش بار دیگر وجود تشنج در مدارس ایران را تایید كرد.
    اخباری كه هرچند واكنش مسوولان را به دنبال داشته است اما به نظر می رسد ریشه یابی این حوادث بیش از هر چیز دیگری در اولویت قرار داشته باشد. پیش از این، قاسم جعفری، سخنگوی كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به ممنوع بودن هر نوع تنبیه بدنی در مدارس ایران، جلوگیری از بروز ناهنجاری هایی از این دست در مدارس ایران را از وظایف مجلس و دولت دانسته و گفته بود: باید به طور حتم برخوردهای قاطع منطقی و قانونی با متخلفان صورت بگیرد. همچنین باید نگاه جرم شناسانه به این موضوع داشته باشیم و بتوانیم با ریشه یابی و علت یابی موضوع از بروز دوباره چنین موضوعاتی جلوگیری كنیم.
   
   

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha