رسول دیناروند در حاشیه افتتاح کارگاه ارتقای استانداردهای کیفی جمع آوری خون و پلاسما در ایران با اشاره به حمایت وزارت بهداشت از هرگونه سیاستگذاری برای تولید و فرآوردههای پلاسما تصریح کرد: در سه سال گذشته با توجه به کمبود پلاسمای جهانی ما توانستهایم بخشی از پلاسمای تولیدی را با در نظر گرفتن اصول WHO به تولیدکنندگان معتبر اروپایی بفرستیم .
وی گفت: با وجود زمانبر بودن مراحل دریافت این میزان اعتبار یارانه به دلیل اینکه از یارانه سال 87، 50 میلیارد تومان هنوز مصرف نشده است به نظر نمیرسد تا پایان سال جاری مشکلی وجود داشته باشد.
دیناروند گفت: چند پروژه تولید پلاسما در شرکت پالایش و فرآوردههای خون و در بخش خصوصی تعریف شده که تا امروز به سرمایهگذاری زیادی نیازمند بودیم و خوشبختانه با حمایت وزارت صنایع جز طرحهای حمایتی قرار گرفته است.
وی به مرکز اطلاع رسانی و فوریت های دارویی معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت اشاره کرد و افزود: شماره 09646 به صورت شبانهروزی و فراگیر درکشور در اختیار مردم قرار گرفته است تا مشکلات و کمبودهای دارویی خود را اعلام کنند.
به گفته معاون غذا و داروی وزارت بهداشت تامین نیاز کشور برای تولید پلاسما به حداقل 100 میلیارد تومان اعتبار نیازمند است و بخشی از بودجه وارداتی نیز صرف محصولاتی میشود که در پالایشگاه خون تولید نمیشود اما اگر پالایشگاه خون تاسیس شود به همین میزان در واردات محصولات بیوتکنولوژی صرفهجویی خواهد شد.
وی درخصوص تاثیر تحریمهای اقتصادی جهانی بر کمبودهای دارویی اظهار داشت: کمبودهای مقطعی قبل و بعد ازتحریم همواره در کشور وجود داشته اما آنچه که اهمیت دارد امکان جایگزینی دارو است که در کشور مشاهده می شود.
دیناروند گفت: وضعیت دارویی در سال 87 نسبت به سال گذشته مناسب بوده اما متاسفانه اعتبارمالی ثابت بخش دارویی کشور در سالهای اخیر در کنار نیازهای متغیر و بالای بیماران و توزیع نامناسب دارو باعث ایجاد کمبودهای مقطعی شده است.