یک روانشناس گفت: وقتی فرد احساس کند حقی از او پایمال شده یا در خطر تهدید قرار گرفته است دچار خشم و پرخاشگری می‌شود، همچنین خشم به تقویت احساسات منفی در فرد منجر می‌شود.

سلامت نیوز: یک روانشناس گفت: وقتی فرد احساس کند حقی از او پایمال شده یا در خطر تهدید قرار گرفته است دچار خشم و پرخاشگری می‌شود، همچنین خشم به تقویت احساسات منفی در فرد منجر می‌شود. 

امیرمحمد شهسوارانی در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: یکی از هیجانات پایه‌دار ما خشم است که طی آن فرد احساس می‌کند حقی از او پایمال شده یا در خطر تهدید قرار گرفته است.

وی افزود: زمانی ادراک خشم به وجود می‌آید که فرد به طور ناخودآگاه احساس کند که قادر به بازپس‌گیری حقوق خود از طریق خشمگین شدن است.

وی ادامه داد:‌ پرخاشگری جلوه ابراز خشم از طریق هیجانات و رفتار فرد است، بنابراین خشم احساس درونی و برون‌داد رفتاری آن پرخاشگری است.

* فرد با پرخاشگری خشم خود را نشان می‌دهد

این متخصص حوزه بهداشت و روان گفت:‌ فرد از طریق پرخاشگری سعی می‌کند احساس خشم خود را نشان دهد و به اهدافش برسد.

* یادگیری عامل افزایش و یا کاهش پرخاشگری است

شهسوارانی اظهار داشت: یادگیری یکی از عوامل افزایش یا کاهش رفتار پرخاشگرانه است به گونه‌ای که برخی افراد یاد می‌گیرند به خاطر داشتن توانمندی جسمانی زیاد، ترس یا ملاحظه اطرافیان با نشان دادن پرخاشگری به اهداف خود برسند.

وی افزود: بر اساس این یادگیری‌ها ناکامی یکی از ریشه‌های بروز پرخاشگری در افراد است.

* بیماری موجب پرخاشگری می‌شود

این روانشناس ادامه داد:‌ بیماری‌‌ها یا نقایص دستگاه عصبی جز عوامل دیگر بروز پرخاشگری است.

* پرخاشگری موجب تقویت احساسات منفی می‌شود

این متخصص حوزه بهداشت و روان گفت:‌ یکی از نظریه‌های موجود در زمینه مدیریت خشم و پرخاشگری این است که فرد با بروز خشم و نشان دادن پرخاشگری خود می‌تواند احساسات منفی خود را کاهش دهد، در حالی که پژوهش‌های سال‌های اخیر نشان می‌دهد که بروز هیجانات منفی به ویژه خشم و پرخاشگری تنها منجر به تقویت این احساسات منفی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد:‌ این امر در آموزه‌های دین مبین اسلام نیز مورد تأکید ویژه قرار گرفته است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha