دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۰
کد خبر: 136423

یک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت: از هر 100 کودکی که از نظر تکاملی سالم هستند بین 2 تا 5 درصد دچار تب تشنجی ساده میشوند.

سلامت نیوزیک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت: از هر 100 کودکی که از نظر تکاملی سالم هستند بین 2 تا 5 درصد دچار تب تشنجی ساده میشوند.

دکتر ساسان ساکت در گفت‌وگو با ایسنا ، افزود: شایعترین بیماری‌های مغز و اعصاب تشنج است. تشنج هنگامی روی میدهد که گروهی از سلولهای عصبی مغز ناگهان به صورت همزمان با یکدیگر ولی غیرطبیعی و کنترل نشده شروع به ارسال پی در پی پیامهای الکتریکی کرده و باعث اختلال موقت در مغز شده و سبب ایجاد علائم گوناگونی در فرد میشود.

این پزشک ادامه داد: صد درصد موارد بیماری ژنتیکی است و اختلال در ساختار و ساختمان بافت مغز زمینه ژنتیک -، متابولیک دارد و مصرف برخی از مواد و داروها در دوران بارداری توسط مادر از علل این بیماری است. در بیشتر موارد علیرغم انجام آزمایشات ژنتیکی و متابولیک هیچ دلیلی برای این بیماری وجود ندارد.

این متخصص اطفال، کودکان و نوزادان با اشاره به اینکه این بیماری رنج سنی خاصی ندارد چرا که یک نوزاد در روز اول تولد تا یک نوجوان 18 ساله میتواند دچار این حملات شود، بیان کرد: چنانچه یک نوزاد یک روزه تا 28 روزه دچار تشنج شد باید به فوق تخصص نوزادان و از 29 روزه تا پایان 18 سالگی باید به فوق تخصص اطفال مراجعه کنند.

این استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: شایعترین محدوده سنی این بیماری بین 6 تا 60 ماهگی است که به دنبال بالا رفتن تب کودک دچار تشنج می‌شود.

وی با بیان اینکه از هر 100 کودکی که از نظر تکاملی سالم هستند بین 2 تا 5 درصد دچار تب تشنجی ساده میشوند، یادآور شد: چنانچه فردی دچار تشنج شد و این فرد یک اختلال ساختمانی مغزی داشته باشد باید یک سری تدابیر اندیشیده شود تا از تشنجهای بعدی پیشگیری کنیم.

ساکت گفت: چنانچه کودکی بین سنین 5 تا 60 ماهگی قبلا یک بار تشنج کرده باید به منظور پیشگیری از حمله مجدد تحت درمان داروهای ضد تشنجی خوراکی قرار گیرد.

این استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه پرخوابی، بویژه کمخوابی، خستگی شدید، فشارهای روحی منجر به تشدید تشنج میشود، اضافه کرد: استفاده برخی داروها مانند تئوفیلین منجر به کاهش آستانه و افزایش احتمال تشنج میشود.

وی اظهار کرد: چنانچه یک فرد حتی دچار یک تشنج ساده شود و هیچ عامل خطر همراه نداشته باشد (نداشتن زمینه خانوادگی، طبیعی بودن نوارمغز، طبیعی بودن نتیجه تصویربرداری) والدین باید در هنگام تب، سینوزیت، سرماخوردگی و... علاوه بر کنترل تب ازداروهای ضد تشنجی خاص زیر نظر متخصص اطفال برای جلوگیری از تشنج استفاده کند. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha