مدیرکل دفتر برنامه ریزی و تعالی ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان از ساماندهی و شناسایی مراکز تخصصی مشاوره ازدواج در خانواده خبر داد و گفت:‌۱۸ بهمن مراسم افتتاحیه صدور اولین مجوز مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده انجام خواهد شد.

سلامت نیوز:  مدیرکل دفتر برنامه ریزی و تعالی ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان از ساماندهی و شناسایی مراکز تخصصی مشاوره ازدواج در خانواده خبر داد و گفت:‌۱۸ بهمن مراسم افتتاحیه صدور اولین مجوز مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده انجام خواهد شد.  

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تسنیم، بهمن بهمنی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در خصوص ساماندهی مراکز مشاوره، اظهار داشت: باید هر سازمان به دنبال منافع مردم و حمایت از آن باشد در واقع در خصوص مشاوره باید هر سازمان وظیفه خود را انجام دهد.

وی با بیان اینکه انتظار ما این است که نهادهای حاکمیتی از ارائه‌دهندگان خدمات مشاوره حمایت کنند، گفت: وجود خانواده‌های پایدار باید در جامعه مدنظر قرار گیرد چرا که خانواده رکن اصلی جامعه محسوب می‌شود.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و تعالی ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه جهان‌بینی متناسب با آموزه‌های دینی، دانش مشاوره، مهارت کاربرد دانش و همچنین شخصیت(مردم گرا و حسن شهرت) از مواردی است که یک مشاوره ازدواج باید داشته باشد، اظهار داشت: ترویج ازدواج سالم کار مهمی است که باید مرجعی به عنوان ارزیابی‌کننده مراکز مشاوره ازدواج وجود داشته باشد؛ سازمان نظام روانشناسی پذیرفته است که نقش خود را در ترویج سلامت و خانواده و همچنین در امر نظارت و هدایت ایفا کند. باید بگویم وزارت ورزش و جوانان در امر هدایت و نظارت قصد دارد در خصوص مشاوره ازدواج و خانواده اقدام کند.
بهمنی با بیان اینکه ترویج ازدواج سالم باید در جامعه صورت گیرد و مشاوران ازدواج باید خود خانواده‌ای پایدار داشته باشند، گفت: ما از ابتدا از طریق تفاهم‌نامه و آیین‌نامه اقدام کرده که از جمله ویژگی‌های مراکز تخصصی مشاوره ازدواج این امر است که افراد 35 سال به بالا و متأهل باشند؛ باید بگویم حسن شهرت براساس عرف و 5 سال سابقه فعالیت درحیطه مشاوره خانواده از اموری است که در مشاوره ازدواج به صورت تخصصی مدنظر قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه افرادی که می‌خواهند مراکز مشاوره تخصصی تأسیس کنند باید در گذشته از سازمان نظام روانشناسی مجوز مرکز دریافت کنند همچنین 5 سابقه فعالیت داشته باشند، اظهار داشت: در راستای مراکز مشاوره تخصصی ازدواج دو تأیید و دو امضا در خصوص مجوز صادر می‌شود که یکی از آنها از سوی سازمان نظام روانشناسی و دیگری وزارت ورزش و جوانان است در حقیقت اگر امضای سازمان نظام روانشناسی نباشد قابلیت اجرایی ندارد.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و تعالی ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان  عنوان کرد: برخی می‌گویند سازمان بهزیستی نیز می‌تواند خدمات مشاوره ازدواج ارائه دهد ولی بنده باید بگویم سازمان بهزیستی متولی مراکز مشاوره اجتماعی شده است در واقع این سازمان مشاوره اجتماعی برای نیاز و بحران در خصوص اقشار آسیب‌پذیر مشاوره ارائه می‌دهد.

بهمنی ادامه داد: سازمان بهزیستی در حیطه وظایف خود مشاوره اجتماعی به زنان سرپرست خانوار، فرزندان بی‌خانمان، کودکان کار و حتی فرزندانی که توسط والدین خود مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند، ارائه می‌دهد در حقیقت سازمان بهزیستی این وظیفه را داشته و ما از آن حمایت می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه برخی مراکز مشاوره‌ وجود دارد که در آن افراد صلاحیت مشاوره ندارند ولی مجوز دریافت کرده‌اند، در حقیقت تخصص نداشته و رشته تحصیلی آنها متفاوت با موضوع مشاوره است، گفت: همچنین برخی مراکز مشاوره مشاورانی دارند که خوب خدمات ارائه نمی‌دهند بنابراین همه باید کمک کنیم تا موضوع مشاوره در جامعه به صورت کامل و مناسب ارائه شود.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و تعالی ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه سازمان بهزیستی مشاوره اجتماعی ارائه داده و بر آن متمرکز شود نه مشاوره ازدواج، گفت: آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت بهداشت، نیروی انتظامی، ارتش و حتی وزارت نفت مراکز مشاوره دارند که هرکدام طبق مأموریت‌هایشان به نیاز مخاطبان خاص خود پاسخ می دهند.

بهمنی با اشاره به اینکه امروز ساختار جامعه به سمت تخصصی بودن سوق پیدا کرده است بنابراین مشاوره نیز باید به شکل تخصصی صورت گیرد، گفت: در هیچ قانونی مطرح نشده که سازمان بهزیستی مشاوره ازدواج برای تمام جمعیت جامعه ارائه دهد؛ هر سازمان مأموریتی دارد که موضوع ازدواج و خانواده متولی آن وزارت ورزش وجوانان است.

وی با اشاره به اینکه ازدواج یک فرآیند سالم است که نیاز به خدمات خاص ندارد مگر در خصوص ازدواج‌های خاص، اظهار داشت: همه خدمات مشاوره باید به صورت تخصصی باشد و جامعه نیز باید در راستای تفکیک تخصصی مشاوره حرکت کند؛ ما قصد داریم از ظرفیت سازمان نظام روانشناسی در خصوص مشاوره استفاده کنیم.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و تعالی ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان افزود: طبق ماده 43 قانون برنامه پنجم دولت باید خدمات مشاوره را به جامعه ارائه دهد و مقرر شده آیین‌نامه اجرایی در این راستا ابلاغ شود که در ویراستاری آخر آیین‌نامه مطرح شده سازمان بهزیستی متولی ارائه خدمات مشاوره اجتماعی(بحران نیاز و آسیب‌های اجتماعی) است و وزارت ورزش متولی ارائه مراکز مشاوره ازدواج و خانواده خواهد بود ولی در آخرین روند قوه مقننه در تفسیر آن مطرح کرد که باید مجوز این امور از سوی سازمان نظام روانشناسی صادر شود نه وزارت ورزش و سازمان بهزیستی.

بهمنی ادامه داد: موضوع مذکور قانون بوده و ابلاغ شده و حکم قانونی دارد و باید آن را اجرا کنیم؛ اگر قانون را اجرا نکنیم باید به سازمان بازرسی کل کشور پاسخ دهیم.

وی با بیان اینکه در گذشته دعواهای عجیبی درخصوص صدور مجوز وجود داشت، گفت: سازمان نظام روانشناسی مطرح کرده که هر نهادی که می‌خواهد مشاوره داشته باشد می‌تواند فعال شود ولی با هماهنگی ما صورت گیرد چرا که خدمات مشاوره ازدواج و خانواده باید به صورت تخصصی باشد.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و تعالی ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: باید سازوکاری صورت گیرد تا مراکز مشاوره‌ای که در زمینه حرفه‌ای بودن مشاوره خطا می‌کنند  خدماتشان تعطیل شود در واقع ابتدا باید مراکز مشاوره معیار را داشته باشیم تا این امر صورت گیرد.

بهمنی با بیان اینکه ساماندهی مراکز تخصصی مشاوره ازدواج یک ضرورت محسوب می شود، گفت: هر سازمان در زمینه مشاوره شرح وظایف خود را دارد و باید دنبال جمعیت هدف خود برای مشاوره باشد.

وی با بیان اینکه ما در زمینه بودجه، نیرو و کادر در خصوص مراکز تخصصی مشاوره آمادگی لازم را داریم اظهار داشت: در حال حاضر از بین مراکز تخصصی مشاوره افرادی که صلاحیت دارند را برای ساماندهی مشاوره تخصصی ازدواج مشخص و شناسایی می‌کنیم که این امر در هر شهر و استان نیز وجود دارد چرا که اکنون باخبر هستیم رشته تحصیلی‌شان با مشاوره مرتبط نبوده ولی مرکز مشاوره دارند بنابراین باید نظارت کامل صورت گیرد.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و تعالی ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان  با اشاره به اینکه چه کسی جرأت می‌کند،‌فردی که فوق لیسانس مشاوره دارد ولی 21 سال داشته برای مشاوره نزد آن برود، تصریح کرد: در واقع سن شاخص تجربه نیست ولی این موضوع مهم است بنابراین درخصوص مراکز مشاوره تخصصی باید افراد سن بالای 35 سال داشته باشند تا زن و مردی که برای حل مسائل نزد مشاوران می‌روند با خیال راحت ارائه خدمات دریافت کنند.

بهمنی با بیان اینکه باید مراکز مشاوره تخصصی در سطح کشور ایجاد شود، گفت: سیاستمان ترویج و توسعه کمی مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده نیست چرا که نباید این امر به سرعت افزایش یابد چرا که تهدید محسوب می شود بنابراین گول زدن جامعه در راستای افزایش تعداد مراکزمشاوره درست نیست.
وی ادامه داد: چگونه دو فرد نزد فردی بروند که رشته آن و تجربه مشاوره ندارد؛ در واقع برخی مطرح می‌کند که 7 هزار مراکز مشاوره وجود دارد چگونه این آمار به سرعت افزایش یافته است. بنابراین برخی مراکز مشاوره به صورت تخصصی و مناسب نیستند.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و تعالی ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان عنوان کرد: افراد در مراکز مشاوره تخصصی ازدواج برای مشاوره باید حتما فوق‌لیسانس مرتبط داشته باشد و متأهل باشد و خود نیز در زناشویی زندگی پایدار داشته باشد تا بتواند خدمات به افراد جامعه ارائه کند.

بهمنی افزود: در خصوص بودجه نیز ما قرار است مرکز مشاوره‌ای حمایت و هدایت کنیم که برای جامعه اقدام کند در واقع ما حمایت نظارت و هدایت را انجام می‌دهیم و قرار نیز بودجه‌ای به دولت تحمیل کنیم.

وی با بیان اینکه مشاوره در مناطق محروم نیز از وظایف یکی از سازمان‌ها است، گفت: به زودی مجمع خیرین راه‌اندازی می‌شود که ما خیرین را تجمیع کرده که با دولت ارتباطی نداشته و در راستای حمایت از اردواج سوق پیدا می‌کنند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و تعالی ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه خانواده، تغذیه، حفاظت و التیام جسم و روان افراد باید باشد، اظهار داشت: ما به دنبال افزایش سطح وام، راه اندازی ستاد ساماندهی ملی جوانان به صورت فرابخشی و ساماندهی مراکز مشاوره تخصصی هستیم، افزایش سهم جوانان در دولت از امور است که ما انجام دادیم در واقع وزارتخانه‌ها اعتبارات جوانان خود را اضافه کردند به این معنی که اعتبارات مربوط به جوانان در هر وزارتخانه‌ای امسال اضافه شده است.

بهمنی با بیان اینکه یکی از دلایل کاهش ازدواج ممکن است مسائل اقتصادی و فقر باشد ولی ما شاهد افراد کم درآمد هستیم، اظهار داشت: در یکی از مناطق مرفه تهران 80 درصد طلاق درآنجا رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: آمار مجردان در دستگاه‌های دولتی بسیار زیاد است چرا که انتظار ترس و نگاه غلط در خصوص ازدواج وجود دارد که ما در این راستا اقدام کردیم تا دستگاه‌های مختلف تسهیلات ازدواج و مشوق‌های ازدواج را تا سال آینده فراهم کنند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و تعالی ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه اکنون مشوق‌ها و تحصیل‌گر ازدواج در دستگاه‌های دولتی برای مجردان صورت گرفته تا زمینه ازدواج فراهم شود گفت: در خصوص مراکز تخصصی ازدواج تعرفه‌های مصوب دولت بوده و بین 33 تا 35 هزار تومان است. همچنین ما شاهد اقدام مناسبی در قم، اصفهان و گرگان بودیم که خیرین تفاهم نامه‌ای با بانک‌ها بستند تا طی 12 ساعت آموزش رایگان ازدواج بتوانند وام دریافت کنند.

بهمین با اشاره به اینکه ما قراردادی با بیمه نیز بسته‌ایم تا آنانی که خدمات تخصصی مشاوره ارائه می‌دهند تحت پوشش بیمه قرار گیرند که در ابتدا بازدید نمایندگان بیمه را خواهیم داشت و همچنین موضوع تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر پروتکل مشاوره تخصصی ازدواج شنبه و یک شنبه رونمایی خواهد شد و طی آن افراد 5تا 7 جلسه مشاوره پیش از ازدواج دریافت می کنند در واقع موضوع پیش‌بینی سازگاری افراد در زندگی است، اظهار داشت: هیچ فردی حق ندارد در مراکز مشاوره خدمتی به جز مشاوره ارائه دهد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و تعالی ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: در مراکز تخصصی مشاوره ازدواج خدمات همسان‌گزینی و همسریابی انجام نشده و غیرقانونی است ولی مراکزی که مجوز دارند می‌توانند به مراکز تخصصی ازدواج ارجاع دهند.

بهمنی با بیان اینکه برای مرحله نخست 50 مرکز مشاوره تخصصی در کشور ساماندهی شده که 25 مرکز در تهران و مابقی در استان‌ها است، افزود: برخی مراکز مشاوره ای که تخصصی نیست بیشتر از یک عدد بوده که بسیار نگران کننده است.

وی بیان کرد: شناسایی مراکز تخصصی مشاوره باید از سوی ما صورت گیرد تا به مردم اعلام و ما نظارت کافی را داشته باشیم و نباید دعواهای بی‌خود در این زمینه وجود داشته باشد.

مدیرکل دفتر برنامه ‌ریزی و تعالی ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان در پایان گفت: روز شنبه 18 بهمن‌ماه با حضور رئیس سازمان نظام روانشناسی مراسم افتتاحیه صدور اولین مجوز مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده انجام خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha