رئیس سازمان غذا و دارو با رد اینکه روزانه صدها گوسفند از زباله‌های بیمارستانی تغذیه می‌کنند، گفت: به هیچ وجه، زیرا مسیر معدوم کردن زباله‌های بیمارستانی به صورت ویژه است و امکان ندارد به صورت خوراک دام در آید.

سلامت نیوز:  رئیس سازمان غذا و دارو با رد اینکه روزانه صدها گوسفند از زباله‌های بیمارستانی تغذیه می‌کنند، گفت: به هیچ وجه، زیرا مسیر معدوم کردن زباله‌های بیمارستانی به صورت ویژه است و امکان ندارد به صورت خوراک دام در آید.  

 به گزارش سلامت نیوز به نقل از  تسنیم، در دو هفته ای که گذشت خبری در رسانه‌ها از طریق رئیس اداره محیط زیست شهرستان پیشوا منتشر شد مبنی بر اینکه روزانه صدها گوسفند از زباله‌های شهری و بیمارستانی در پیشوا تغذیه می‌کنند.

در این راستا اسماعیل میرانزاده رئیس اداره محیط زیست شهرستان پیشوا عنوان کرده بود که مدتهاست که محل دپوی زباله‌های شهری، بیمارستانی و عفونی در شهرستان پیشوا در استان تهران به چراگاه دائمی دام‌های اهلی تبدیل شده است و هر روز صدها راس گوسفند در این محل مشغول به چرا و تغذیه از زباله‌ها هستند و در نهایت گوشت و فراورده‌های دامی این گوسفندان به خوراک شهروندان تهرانی می‌رسد.

براین اساس رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو درباره این مسئله که آیا این امکان وجود دارد که زباله‌های بیمارستانی خوراک دام شود، به تسنیم گفت: خیر به هیچ وجه.

رئیس سازمان غذا و دارو در توضیح بیشتر عنوان کرد: مسیر معدوم کردن زباله‌های بیمارستانی به صورت ویژه است و امکان ندارد به این صورت وارد خوراک دام شود.

 همچنین در این مقوله میرانزاده رئیس اداره محیط زیست شهرستان پیشوا با گلایه از مسئولان شهرداری، گفته است که سایت‌های انباشت و دپوی زباله شهرستان پیشوا، به دلیل محصور نبودن و رعایت نشدن موارد ایمنی و بهداشتی به چراگاه احشام و حیوانات تبدیل شده است. آمارها نشان می‌دهد از هر گوسفند زنده 20 کیلو گوشت قرمز قابل استحصال است و در هر دوره پروار بندی 300 هزار کیلوگرم گوشت قرمز از این چراگاه زباله ای تولید می‌شود و اگر در طول مدت زمان یک سال بتوان سه دوره پروار بندی داشت به طور متوسط در سال 900 هزار کیلوگرم گوشت از طریق این چراگاه (زباله دان) تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

در این راستا پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران آورده است که در کنار بیماری‌های مختلفی که از حدود یک میلیون کیلو گوشت تولید شده از زباله به وجود می‌آید، همچنین در این میان رها شدن آمپول و انواع زباله‌های عفونی بیمارستانی که در این مکان به وفور به چشم می‌خورد درون دستگاه هاضمه گوسفندان، انباشته شده و عفونت‌های مختلفی را به جامعه منتقل می کند. همچنین تجمع افراد معتاد در این محل باعث وارد شدن سرنگ‌های تزریق مواد مخدر و غیره به زباله‌ها و پراکنده شدن آنها در اطراف محل دپوی زباله شده شده و موجب انتقال انواع بیماری ها به سایر شهروندان می‌شود.

دفن غیر اصولی زباله‌ها، عدم بی خطرسازی زباله‌های بیمارستانی و عفونی، چراگاه شدن محل دفن زباله و تغذیه گوسفندان از زباله‌ها به دلیل محصور نبودن محل دفن، نزدیک بودن محل دپوی زباله‌ها به مناطق مسکونی و نشت شیرابه‌ها به آب‌های زیر زمینی باعث آلودگی آب، خاک و دام در این شهرستان شده است. مسئولان مربوطه در شهرستان پیشوا می‌بایست هر چه سریعتر جهت رفع این مشکل و جلوگیری از به خطر افتادن سلامت جامعه، در اجرای قانون مدیریت پسمانده سختگیرانه وارد عمل شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha