شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۵
کد خبر: 139302

در شرایطی که براساس استانداردها، تعداد پرستار باید به ازای هر تخت بیمارستان، حداقل به ٢ نفر برسد، اما حالا به ازای هر تخت در یک شبانه روز در مناطق محروم ٤/٠ و در مناطق برخوردار ١/١ پرستار فعالیت می‌کنند. این آماری است که معاون پرستاری وزارت بهداشت روز گذشته در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران به مناسبت روز پرستار، اعلام کرد. محمد میرزابیگی، در ادامه به ماجرای کمبود پرستار در مراکز درمانی کشور هم اشاره کرد.

سلامت نیوز:در شرایطی که براساس استانداردها، تعداد پرستار باید به ازای هر تخت بیمارستان، حداقل به ٢ نفر برسد، اما حالا به ازای هر تخت در یک شبانه روز در مناطق محروم ٤/٠ و در مناطق برخوردار ١/١ پرستار فعالیت می‌کنند. این آماری است که معاون پرستاری وزارت بهداشت روز گذشته در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران به مناسبت روز پرستار، اعلام کرد. محمد میرزابیگی، در ادامه به ماجرای کمبود پرستار در مراکز درمانی کشور هم اشاره کرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شهروند،ماجرایی که سال‌هاست مسأله جامعه پرستاری است و همچنان هم برقرار است. معاون پرستاری وزارت بهداشت عمق فاجعه کمبود پرستار را زمانی درک کرد که در یکی از بازدیدها از یکی از بیمارستان‌های خرمشهر، پرستاری را دید که از ٣٠ بیمار مراقبت می‌کرد. او این را در خطبه‌های نماز جمعه عنوان کرد و گفت: «درحال حاضر ۱۴۰‌هزار پرستار در ۸۵۰ بیمارستان فعالیت دارند که با توجه به جمعیت، تعداد پزشکان و تخت‌های بستری کافی نبوده و حداقل باید به
 ٢ برابر ظرفیت فعلی افزایش یابد.»


میرزابیگی، اجرای طرح تحول نظام سلامت را عاملی بر افزایش میزان مراجعه مردم به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دانست. «پرستاران در صف مقدم ارایه خدمات پزشکی به مردم هستند و با توجه به کمبود نیروی پرستاری، از سازمان مدیریت و مجلس تقاضا می‌کنیم که نگاه ویژه‌ای در این زمینه داشته باشند.» او ادامه داد: «هرچند بخشنامه‌هایی در زمینه بکارگیری نیروی پرستاری داشتیم اما چون رویکرد غیردولتی در آن وجود دارد استقبال چندانی از آن نشده و شاید لازم باشد برای بکارگیری پرستاران، روش‌های شبه دولتی را فعال یا پرداخت‌های پرستاران را دارای جذابیت‌های بیشتری کرد یا دوباره برای استخدام دولتی پرستاران، مجوز صادر شود.»


اجرا نشدن قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، موضوع دیگری بود که میرزابیگی، به‌عنوان رئیس سازمان نظام پرستاری، روی آن دست گذاشت. «در زمینه پرداخت‌های پرستاران، مجلس شورای اسلامی ۶‌سال پیش، «تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری» را تصویب کرد و اکنون از شورایعالی بیمه انتظار داریم این موضوع را تصویب کرده و برای اجرا در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد.»
میرزابیگی از یکصدمین‌سال علمی شدن پرستاری در ایران خبر داد. «در‌سال ۹۴ وارد یکصدمین‌سال علمی شدن پرستاری در ایران می‌شویم که آموزش این رشته یکصد‌سال پیش از ارومیه آغاز شد.» او به توصیه رهبر معظم انقلاب درباره بکارگیری پرستاران زن و مرد اشاره کرد و گفت: «براساس توصیه مقام معظم رهبری، پرستاران مرد باید از بیماران مرد و پرستاران زن از بیماران زن پرستاری کنند، اکنون هم مردان زیادی وارد رشته پرستاری شده‌اند.»
به گفته معاون پرستاری وزارت بهداشت، هم‌اکنون در ۱۴ دانشکده پرستاری، ۴۰۰پرستار در مقطع دکترا، دانش‌آموخته شده و همین تعداد نیز در این مقطع درحال تحصیل هستند؛ در ۴۰ دانشکده پرستاری نیز مقطع کارشناسی ارشد پرستاری ارایه شده و ٢‌هزار پرستار در این مقطع درحال تحصیل هستند.
او ادامه داد: «تاکنون بیش از ۱۲۰‌هزار پرستار در مقطع کارشناسی دانش آموخته شده و ۵۰‌هزار پرستار نیز در این مقطع تحصیلی مشغول تحصیل هستند.

همچنین در٣ ‌سال اخیر،
٣  نفر از دانشمندان برتر جهان از پرستاران ایرانی بوده‌اند.» میرزابیگی، با تأکید بر افزایش تربیت پرستار در کشور، گفت:  «در‌سال ۸۳ با تربیت سالانه ٣‌هزار و ۵۰۰ تا ٤ هزار پرستار، دارای ۴۰‌هزار پرستار بیکار بودیم، اما اکنون با تربیت سالانه ٨ تا ۹‌هزار پرستار، در این رشته بیکار نداریم.» براساس اعلام او، در‌سال ۸۳ بعد از دیدار پرستاران با رهبر معظم انقلاب، ٥قانون برای پرستاران و ٤ دستورالعمل در دولت برای آنان تصویب  شد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت، همچنین ابلاغ ٥بخشنامه در وزارت بهداشت، تعریف و اجرای ۳۲ برنامه عملیاتی برای پرستاران و تبدیل اداره کل پرستاری وزارت بهداشت به معاونت پرستاری را از مهمترین اقدامات صورت‌گرفته برای پرستاران در‌سال‌جاری عنوان کرد

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha