سه‌شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۶
کد خبر: 139728

یک دندانپزشک گفت: هرچند خیلی اوقات تبخال با آفت اشتباه گرفته می‌شود، اما این دو یکی نیستند. تبخال گروهی از تاول‌های حاوی مایعات بوده که دردناک هستند و برخلاف آفت، تبخال‌ها توسط ویروس بوجود آمده و شدیدا مسری هستند.

سلامت نیوزیک دندانپزشک گفت: هرچند خیلی اوقات تبخال با آفت اشتباه گرفته می‌شود، اما این دو یکی نیستند. تبخال گروهی از تاول‌های حاوی مایعات بوده که دردناک هستند و برخلاف آفت، تبخال‌ها توسط ویروس بوجود آمده و شدیدا مسری هستند.

امیر توکلی در گفت‌وگو با  ایسنا ، در خصوص آفت دهان، اظهار کرد: آفت دهان زخم‌های کوچک و عمیق در دهان بوده که بعضی اوقات خوردن و آشامیدن را سخت و دردناک می‌کند. آفت‌های دهانی به دو نوع تقسیم می‌شوند. اولین نوع آفت دهان ساده نام داشته، این نوع آفت دهان سه تا چهار مرتبه در سال رخ می‌دهد و نهایتا تا یک هفته باقی می‌ماند. نوع دوم آفت دهان پیچیده است، این نوع آفت دهان غیرمعمول‌تر بوده و بیشتر در افرادی که قبلا به این بیماری مبتلا بوده‌اند رخ می‌دهد.

وی با اشاره به علت ایجاد این عارضه، افزود: علت اصلی آفت‌های دهانی نامشخص است. به نظر می‌رسد استرس یا آسیب دیدن بافت دهان از علل اصلی آفت‌های دهانی ساده باشند. بعضی از خوراکی‌های خاص همچون مرکبات یا میوه‌های حاوی اسید همچون لیمو، پرتقال، آناناس، سیب، انجیر، گوجه فرنگی و توت فرنگی می‌تواند باعث زخم شدن دهان یا بدتر شدن آفت دهان شوند. علاوه بر آن مسواک زدن شدید و محکم هم ممکن است باعث بوجود آمدن آفت‌های دهانی شود.

توکلی تصریح کرد: همچنین در بعضی از موارد آفت‌های دهانی پیچیده به‌ دلیل بیماری و مشکلات اساسی دیگری همچون، اختلال در سیستم ایمنی رخ داده یا بدلیل مشکلات تغذیه‌ای همچون کمبود ویتامین B 12، روی و اسید فولیک رخ می‌دهد. بیماری‌های دستگاه گوارش، نیز می‌تواند از دلایل این بیماری باشد.

این دنداپزشک در خصوص علائم بیماری، تصریح کرد: آفت‌ها معمولا در سطوح داخلی لب و لپ‌ها، زبان، سقف دهان و پایین لثه‌ها ظاهر می‌شوند که این علایم شامل یک یا چند نقطه دردناک و قرمز رنگ که رفته رفته تبدیل به زخم می‌شود، مرکز آنها سفید یا زرد بوده، کوچک هستند و زمانی‌که شروع به بهبود می‌کنند، طوسی رنگ می‌شوند، تب، ناراحتی عمومی یا ناآرامی (بی حالی)، تورم غدد لنفاوی می‌شود.

توکلی خاطر نشان کرد: در اکثر موارد، آفت دهان بدون درمان خاصی بهبود می‌یابد. سعی کنید در طول دوره این مشکل غذاهای تند، ادویه‌دار و داغ نخورید تا دردتان شدت پیدا نکند.

برای کاهش درد می‌توانید از داروهای مسکن استفاده کنید. همچنین برای موارد شدید‌تر و پیچیده نیاز به مراجعه به پزشک و دندانپزشک و استفاده از داروهای خاص است. در صورتیکه آفت شما طی یک یا دو هفته بهبود نیافت به پزشک یا دندانپزشک مراجعه کنید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha