یکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۲
کد خبر: 140164

یک متخصص جراحی عمومی با بیان اینکه نزدیک به 40 درصد قربانیان صدمات، دچار انواع آسیب‌های قفسه سینه می‌شوند، تاکید کرد: ترومای قفسه سینه باعث اختلال در برون‌ده قلب، کاهش فشار خون و کاهش خونرسانی به اندام‌های حیاتی می‌شود که می‌تواند منجر به فوت بیمار شود.

سلامت نیوزیک متخصص جراحی عمومی با بیان اینکه نزدیک به 40 درصد قربانیان صدمات، دچار انواع آسیب‌های قفسه سینه می‌شوند، تاکید کرد: ترومای قفسه سینه باعث اختلال در برون‌ده قلب، کاهش فشار خون و کاهش خونرسانی به اندام‌های حیاتی می‌شود که می‌تواند منجر به فوت بیمار شود.

دکتر رضا مطلوب در گفت‌وگو با ایسنا ، با اشاره به اینکه درمان آسیب به قفسه سینه همانند درمان دنده شکسته اغلب حمایتی است، گفت: درمان این عارضه شامل پاک کردن ترشحات از ریه‌ها و کنترل درد است که اغلب با فیزیوتراپی ریه که متمرکز بر روش‌های اتساع ریه و تخلیه ترشحات است؛ انجام می‌شود. بنابراین برای کنترل درد تجویز مسکن توسط پزشک موثر است.

وی در ادامه افزود: در هنگام صدمه ناپایدار شدید قفسه سینه، لوله‌گذاری داخل تراشه (نای) و تهویه مکانیکی با دستگاه تهویه جهت ثابت کردن دیواره قفسه سینه و تصحیح اختلال در تبادلات گازی استفاده می‌شود. صرف نظر از نوع درمان، بیمار باید به طور مرتب و دقیق توسط رادیوگرافی قفسه سینه، ABG، پالسی اکسیمتری و تست‌های عملکرد ریه ارزیابی شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه ابتلا به آمبولی ریوی، شایع‌ترین عارضه تروما قفسه سینه است، تصریح کرد: تثبیت سیستم قلبی ریوی و کاهش خطر آمبولی ریه ثانوی از اهداف درمان آمبولی ریه است که پس از اجرای معیارهای اورژانسی و پذیرا شدن شرایط بیمار با روش‌های درمان ضد انعقادی، درمان ترومبولیتیک و مداخله جراحی صورت می‌گیرد.

مطلوب تاکید کرد: برای اکثر بیماران دارای زخم‌های نافذ، جهت اتساع مجدد و سریع ریه‌ها، لوله سینه داخل فضای جنب گذاشته می‌شود تا موجب تخلیه هوا و خون شود که در شناسایی سریع خون‌ریزی کمک می‌کند. بنابراین اگر بیمار زخم نافذ به قلب، عروق بزرگ و مری داشته باشد؛ اقدامات جراحی ضروری است.

این متخصص جراحی عمومی در پایان یادآور شد: هدف از درمان‌های فوری برگرداندن و حفظ عملکرد قلبی –ریوی است که بعد از اطمینان از باز بودن راه هوایی و برقراری تهویه، بیمار باید از نظر شوک و صدمات داخل قفسه سینه و شکم بررسی شود. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha