عضو هیأت‌مدیره انجمن رادیولوژی ایران با انتقاد از وزارت بهداشت برای جلوگیری نکردن از سونوگرافی متخصصان زنان، گفت: متاسفانه به‌دلیل سودجویی‌های مالی شاهدیم متخصصان زنان و اخیراً برخی متخصصان اورولوژی اقدام به انجام سونوگرافی می‌کنند.

سلامت نیوز:عضو هیأت‌مدیره انجمن رادیولوژی ایران با انتقاد از وزارت بهداشت برای جلوگیری نکردن از سونوگرافی متخصصان زنان، گفت: متاسفانه به‌دلیل سودجویی‌های مالی شاهدیم متخصصان زنان و اخیراً برخی متخصصان اورولوژی اقدام به انجام سونوگرافی می‌کنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان ،عبدالرسول صداقت درباره انجام سونوگرافی توسط متخصصان زنان ‌ ابراز کرد: انجام هر کار علمی توسط فردی که دوره‌های مربوط به آن رشته تخصصی را ندیده است می‌تواند ضربه بسیار شدیدی به بیماران و آن رشته وارد کند. او با اشاره به اینکه متخصص رادیولوژی 4‌سال دوره‌های مختلف تئوری، عملی و فیزیک دستگاه‌های مختلف را می‌گذراند و برای همین کار تربیت و در آن متبحر شده است، گفت: از دیدگاه دیگر نیز بحث خود ارجاعی در این زمینه قابل توجه است در ارجاع به خود توسط فرد، نظارتی وجود ندارد و کسی نمی‌تواند ضرورت این کار را برای بیمار مشخص کند و معلوم نمی‌شود که آیا ضرورتی برای این کار وجود داشته است یا خیر. صداقت  با بیان عدم صدور مجوز وزارت بهداشت برای استفاده متخصصان زنان از سونوگرافی تشخیصی افزود:‌ وزارت بهداشت چنین مجوزی به متخصصان زنان نداده است و اگر آنها دستگاهی دارند باید دوره‌های استفاده از آن را گذرانده و از دانشگاه علوم پزشکی استان خود مجوز داشته باشند. عضو هیأت‌مدیره انجمن رادیولوژی ایران ادامه داد:‌ متخصصان زنان می‌توانند از این دستگاه صرفاً به عنوان وسیله تشخیصی مانند گوشی فشارخون استفاده کنند و حق دریافت وجه و نوشتن گزارش را ندارند، همچنین در صورتی که بخواهند در رابطه با بیمار تصمیمی اتخاذ کنند باید توسط متخصص رادیولوژیست باشد.

این رادیولوژیست تاکید کرد:  قانونی برای سونوگرافی متخصصان زنان وجود ندارد و نظارتی بر این همکاران عزیز نیز از سوی سازمان های بیمه‌گر و دانشگاه‌های علوم پزشکی وجود ندارد و این موجب می‌شود که تا آنها هر مبلغی که می‌خواهند از بیمار دریافت کنند. او با اشاره به برخی تخلف‌ها در این زمینه گفت: در تهران یکی از متخصصان زنان برای انجام سونوگرافی بارداری 400 هزار تومان وجه دریافت می‌‌کنند درحالی که طبق قانون مبلغ آن 30‌هزار تومان است، او طی 10 سال گذشته حتی یک عمل سزارین  یا زنان انجام نداده است و رشته خود را تعطیل کرده و طبقه پائین منزلش را به درمانگاه سونوگرافی تبدیل کرده است.

این رادیولوژیست گفت: متاسفانه وزارت بهداشت اقدام عملی در کنترل این افراد انجام نداده و با اینکه انجمن رادیولوژیست‌ها بارها نامه نوشته‌ است، اما همچنان شاهد این تخلفات هستیم و می‌توان گفت که متأسفانه عزم قاطع در وزارت بهداشت برای حل این موضوع وجود ندارد. عضو هیأت‌مدیره انجمن رادیولوژی ایران تاکید کرد: متأسفانه مهم‌ترین هدف این افراد سودجویی است و این عمل غیرقانونی به نوعی جبران جلوگیری از بعضی از زیاده‌خواهی‌هایی بوده است که اکنون وزارت بهداشت جلوی آنها را گرفته است و این متخصصان می‌خواهند از این طریق آنها را جبران کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha